Šta je novo?

Koji portable antivirus?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Znaci , onaj koji se moze pokrenuti sa usb-a, kojem radi update i koji stvarno moze da ocisti napasti. Cesto mi se desava da odem kod korisnika, koji nema neku zastitu, a nakom toga mogu samo da odradim format mog flesha.

Ne bi bilo loše da u tom slučaju koristiš i neki USB koji na sebi ima prekidač za prebacivanje u read-only režim, Transcend je imao takve u ponudi.

čekaj malo... ako TI imaš dobar AV program, on će pobiti sve na tom flashu kad ga sledeći put prikačiš na svoj komp, tako da ne moraš da formatiraš...

inače, postoji ClamWin Portable:
http://portableapps.com/apps/utilities/clamwin_portable

a mogu da se nađu i drugi AV programi (kasperski, nod32, avg...) u portable "izdanju" 😉

Ja sam nedavno i laptop formatirao zbog stetocine koja skace sa usb diska |(

bem ti autorun...
imam neki noautorun registry, ali taj nije dovoljno dobar... dakle resenje je gdegod sednete prvo iskljuciti autorun...

ja bez autoplay-a ne merem živeti 🙂 ne bih ga isključio ni za 100 jura 😀

a kod sebe sam na komp kačio bar 10ak flashova zaraženih svačim, radi čišćenja... i svi su bili očišćeni bez formatiranja

Svaki antivirus ce ocistiti usb od virusa ali nekad se desi da mora da izbrise jos neki fajl jer ne moze da ga ocisti....a taj fajl ti je bas bitan.

čekaj malo... ako TI imaš dobar AV program, on će pobiti sve na tom flashu kad ga sledeći put prikačiš na svoj komp, tako da ne moraš da formatiraš...

a mogu da se nađu i drugi AV programi (kasperski, nod32, avg...) u portable "izdanju" 😉

Probao sam ga kod komsije. Stavim usb, podignem antivirus i stvarno je lepo odradio posao.
Pobrisao mu je preko 50 virusa, restart masine i masina se podigla za 30sec ( P3-667, 10Gb hdd).
Em sto je sebe ( usb) zastitio, em sto je odradio scen celog sistema.
Hvala.

mislim da ti je bolje da napravis LiveCD (BartPE)..

Poslednja izmena:
To stoji, ali za svaki dan gde usb flash nosim kao privezak , nema boljeg resenja.

tja, pa dzaba mu to sto se 'odma' startuje kad je virus poodavno u memoriji.. i C&C centar ga redovno azurira.

Poslednja izmena:
Ima neko bolju ideju? Orange, ti mozda? I meni treba slicna stvar. Takodje, ne znam kako mi je ovaj antiVIRUS nasao spyware (a l trojance i slicno). Zar on ne trazi samo viruse a antispyware trazi spyware? Ili gresim....

Takodje m je cudno da spyware doctor nije nasao sve, tj. dosta trojanaca mu je promaklo 🙁

@Nagy
kao sto rekoh, ja koristim BartPE. mozda je malo komplikovanije za podesavanje, ali Kaspersky ima u sebi opciju da automatski nareze taj butabilni disk. takodje moze da se prebaci na usb pa da se butuje sa njega velikom brzinom (jos nisam to probao).
inace, vise bih voleo da koristim KAV na nekoj Linux distribuciji, ali kod nas ne moze da se kupi licenca a piratski je nemoguce naci!
znam da je 'smaranje' ali uvek treba razmisliti i o 'format c:' opciji. cak je i Microsoft preporucuje u slucaju zaraze..

ne znam na koji antiVIRUS mislis (mozda onaj lazni?). reko bih da je sve to 'malware' i da bi svaki antivirus trebao da trazi sve.
programi za spyware ne sluze nicemu, a trojanci su ti podvrsta virusa tako da nije ni cudo sto su mu promakli.

Fala na odgovoru!
Ja u principu nista ne koristim osim spyware doctora koji se OK pokazao za spyware ali sam sad hteo da procesljam laptop sa antivirusom....

Probao sam (ne znam koji ti je to LAZNI...) gore navedeni s linkom, sto ga Bora nafali.

Inace, s njim ne znam kako da izbrisem zaraze: kad dodje do kraja, on mi lepo napise na ekranu sta je sve nasao i ponudi mi 2 opcije: 1. Save report i 2. Close

Sta god da uradim, on ili sejvne ili klousne aber NE IZBRISE VIRUSE.

Pojma nemam, il sam ja totales corav ili...

Antivirus mi jako usporava komp a i ovako imam 25 windowsa pootvarano plus neki programcic... zato ga izbegam. Ni spyware doctor ne koristim non stop, nego je skroz disableovan i samo jedared nedeljno ga (otprilike) prosecljam i sklonim djubre....i to je OK arbeitovalo do sada.

A kaspersky, kada sam ga na desktopu nekada davno koristio mi je zesce usporavo masinu so.... pojma nemam...

Pozdrav!

Kod mene su neki fajlovi koji su instalacioni deo ovog clama prijavljeni od strane nod32 kao neki trojanci. Obrisao sam doticni sa flesha u roku od odma' ...

Mozda je Nod32 dobar, ali skoro nikad nista nije nasao, a kada i nadje nije u stanju da obrise.

ne znam kako mi je ovaj antiVIRUS nasao spyware (a l trojance i slicno). Zar on ne trazi samo viruse a antispyware trazi spyware? Ili gresim....
grešiš, ovaj, grešiš silno, sinak 😉

ClamWin is a Free Antivirus for Microsoft Windows. It provides a graphical user interface to the Clam AntiVirus engine. It features:

* High detection rates for viruses and spyware
* Regular virus database updates. ClamAV team regularly updates virus databases to include a new virus/variant immediately after it appears
* Standalone Virus Scanner

@ Shang Tsung: greši taj NOD suviše često!

Pa jel nema razloga ili sta? Jel da batalimo nod?
Batalite.
Mada nije problem što on ima nasviranu heuristiku, nego što ljudi uopšte ne čitaju šta je pronašao, i slepo veruju u ono što NOD izbaci i mahinalno brišu fajl čim ga ovaj prijavi, iako "Trojan.Generic" u 99% slučajeva znači lažnu uzbunu.

Poslednja izmena:
Batalite.
Mada nije problem što on ima nasviranu heuristiku, nego što ljudi uopšte ne čitaju šta je pronašao, i slepo veruju u ono što NOD izbaci i mahinalno brišu fajl čim ga ovaj prijavi, iako "Trojan.Generic" u 99% slučajeva znači lažnu uzbunu.

Alternativa? Moze i besplatna, samo da ne mora da se restartuje racunar nakon apdejta definicjia.

Evo ovako
dodas opciju da se av startuje odma po umetanju u usb port.

Da, ali onda moram da instaliram "APO USB Autorun" na svaku radnu stanicu sto nije prakticno i ne mogu da dodjem kod ljudi i da ih pitam, izvinite da li vi imate instaliran "APO USB Autorun" eeee ako imate onda mogu da ubacim svoj fles.

Mene zanima da li ima neki nacin, da kada ubacim svoji fles drajv u zarazeni racunar da se on ne zarazi, jer mi se desilo x puta da ubacim u tudj racunar svoj fles i kada dodjem kuci isti taj fles ubacim u svoj racunar, meni NOD32 iskoci i kaze imas virus.

Mene zanima da li ima neki nacin, da kada ubacim svoji fles drajv u zarazeni racunar da se on ne zarazi, jer mi se desilo x puta da ubacim u tudj racunar svoj fles i kada dodjem kuci isti taj fles ubacim u svoj racunar, meni NOD32 iskoci i kaze imas virus.
Read only prekidac na flashu sto nece koristiti ako moras nesto i da upises na flash ili NTFS fajl sistem sa podesenim dozvolama gde bi mogao da omogucis upis na samo jednom folderu (sa tim bi onemogucio kreiranje autorun fajlova).

A sta ako nemas prekidac na fleshu, kao na priimer na mome Kingston Data Traveler-u ?

Pa onda ti preostaje jedino neki fajl sistem koji podrzava dozvole kao sto je NTFS.

Nazad
Vrh Dno