Šta je novo?

koji PDA?

ypow

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Posto se ne razumem bas, da li bi mogao neko da mi da par primera ovih uredjaja koji bi
-imali ekran solidne rezolucije i velicine
-mogucnost koriscenja GSM kartice
-mogucnost snimanja i slikanja.
Koliko memorije imaju aktuelni PDA racunari i da li je to flash ili HDD?
Da li su dovoljno jaki za pustanje, npr spotova i filmova, da li postoji mogucnost pokretanja aplikacija sa PC-a koje za to sluze - Winamp, kodeci i npr. MV2 player?
Koje su mogucnosti pristupa internetu(da li prikazuju sve sadrzaje i preko koje telefoske linije ide to)?
I da bi sve prethodno bilo ispunjeno, da li se mora kupovati model sa Windows OS-om (radi maximalne kompatibilnosti sa racunarom), i da li ima modela sa linuxom?
Koliko kostaju modeli sa GPS-om i da li to uopste radi kod nas?
Ako sam nesto lupio izvinjavam se, ali da sam upuceniji ne bih postovao ovakve poruke :)

Poslednja izmena:
jedan offtopic savet: uzimaj PDA SAMO ako ti je zaista potreban i ako vec znas za sta ce da ti sluzi... ja sam ga uzeo kao sladak gadget, i brzo mi je skupljao prasinu u fijoci, dosta ljudi slicno zavrsi..

p.s. Ako na kraju i odlucis da uzmes neki za sebe, vidi da bude vga rezolucije, stari 320x240 uzasno ruzno izgledaju danas kada i mobilni imaju kvalitetnije ekrane... Za sva ostala pitanja, moras reci koliko para zelis da potrosis, sve je jako skupo...

Verovatno ste me pogresno razumeli - ovo je sve vise bilo informativno, tj.da se upoznam sa samim uredjajima da bih kasnije znao sta da uzmem, jer jos nista nije definitivno.

ovako idem redom da ti odgovaram
- ekrani - vecina ima qvga rez (320x240) dok ima par modela sa vga rezolucijom (hp hx4700, dell x50v/x51v, fs pocketloox 720, htc universal (jedini od ovih sa vga koji ima podrshku za gsm).
-ipaq 65xx i 63xx modeli, qtek/i-mate/htc modeli (trenutno aktuelni su htc wizard/magician/universal, wizard i magician imaju qvga rez, dok universal ima vga - koristan link www.qtek.ch (wizard je qtek 9100, magician je s100, dok je universal 9000)
-ipaq 65xx i 63xx, ali ne svi, qtek svi modeli imaju kamere koje idu od 0.3 megapiksela ( za starije modele koji se ne proizvode) do 2mpx u najnovijem magicianu, takodje i asus ima 2 modela sa kamerama, 720 i 720w (drugi ima wireless i vecu ram memoriju). Od palmova chini mi se da zire72 ima kameru, nisam siguran.
-to je flash memorija, nijedan nema hdd, standard je 64 MB rom i 64 MB ram memorije, pa naravno shto je model skuplji to ide na gore. Najvishe trenutno ima Palm Lifedrive sa 4GB memorije.
-mogu bez problema da pushtaju filmove,a ovi jachi (fs 720, hx4700, dell x50/51v) bez problema pushtaju filmove u vga rezoluciji. Shto se tiche programa, ne mogu se koristiti programi sa PC-a, ali postoje zamene za svaki poznatiji program (audio/video playeri, browseri slika, office takodje postoji itd itd..)
-konektovanje na internet - ako ima gsm moguce je preko grpsa, ako nema onda mozes pomocu wirelessa, ili preko bt-a da povezes pda i mobilni telefon, pa da iskoristish gprs sa mobilnog telefona. Prikazuju vecinu sadrzaja, ne znam sad tachno,ali pravilno pokazuju html, flash objekte, slike itd..
-ima modela sa Windows Mobile 5, sa Linuxom (razne motorole i neki drugi uredjaji) i modela sa PalmOS-om
-modeli sa gps-om su uglavnom skuplji (hp 65xx serija) ili neki garmin iQue modeli, i uglavnom ih kod nas nema (samo je hp prisutan).Dal GPS radi kod nas, na to ne bih znao da ti dam odgovor.

Ako te josh neshto zanima pitaj.

veske je napisao(la):
cista glupost kupiti pda sa gsm-om.kupis jeftini pda i kupis tel.npr.mpx200 i asusu a620.pozdrav
pa sad, zavisi od ukusa, ja se licno ne bih bunio za neki htc koji ima gsm podrshku :)

veske je napisao(la):
cista glupost kupiti pda sa gsm-om.kupis jeftini pda i kupis tel.npr.mpx200 i asusu a620.pozdrav
Koliko ja znam MPX200 ne može da radi kao modem za PocketPC (ima opciju modem link, ali to IR uparivanje sa PPC–om ne–radi).
Tako da je MPX200 čist višak onome ko ima dobar PDA.

A da ne pričamo o tome kako je potrebna neverovatna veština u žongliranju ta dva uređaja bilo gde osim na stolu kako se IR veza ne bi prekinula.

Vrh Dno