Imam masinu sa dve mrezne kartice - jedna povezana na kablovski modem a druga na ruter na koji je povezan ostatak mreze. Ovo je privremeno resenje, pa me zanima koju bi live verziju linuxa mogao da pokrenem sa cd-a ili ako postoji nesto minijaturno sa floppy-ija i da mi sa sto manje podesavanja radi kao DHCP server za ostale racunare u mrezi i da im obezbedi izlazak na Internet. Svi racunari su podeseni da traze DHCP na adresi 192.168.0.1
Firewall nije neophodan.
Unapred zahvaljujem na svim predlozima, ali mene zanima konkretno jednostavno resenje koje ce mi prepoznati obe standardne PCI mrezne karte i koje ce mi omoguciti da lako podesim izlaz na internet za ostale masine.
Sa ovako podesenom mrezom, da li neki racunar unutar mreze moze da bude webserver dostupan spolja, ili to moze samo masina koja je direktno spojena na modem i koja jedina zapravo dobija pravu IP adresu?
Firewall nije neophodan.
Unapred zahvaljujem na svim predlozima, ali mene zanima konkretno jednostavno resenje koje ce mi prepoznati obe standardne PCI mrezne karte i koje ce mi omoguciti da lako podesim izlaz na internet za ostale masine.
Sa ovako podesenom mrezom, da li neki racunar unutar mreze moze da bude webserver dostupan spolja, ili to moze samo masina koja je direktno spojena na modem i koja jedina zapravo dobija pravu IP adresu?