Evo...Posle nepuna tri dana eksperimentisanja sa Tubgirl 10.4.10 dosao sam do zakljucka da se moze instalirati OS X,ALI tesko na SATA drive...
Ovo je deo "readme" za tubgirl :
SATA DOESN'T WORK on nF430/MCP51 USE PATA
E sada... Ja sam uspeo da pokrenem instalaciju sa sata hdd-a i stigao do dela kada treba da biram source (disk) na koji cu instalirati...Tamo mi je Disk Utility uredno prepoznao sve tri particije koje sam prethodno kreirao (Win_C:,Backup_D: i OSX_F: koja je podesena na FAT32) i PREPOZNAO MI JE SATA DRIVE!!!
Medjutim,kada sam krenuo da formatiram OSX (erase) particiju za HFS+ (Extended(Journal)) nije mogao da je convertuje...(prikaze da je KAO uspesno zavrsio posao,ali particija jos uvek stoji kao FAT32)..
Posle brojnih raznih pokusaja podesavanja svega i svacega dosao sam do zakljucka da je tu particiju (na koju cemo instalirati OS X) potrebno da konvertujemo u
Linux Swap file system (to radimo iz Windows-a pomocu nekog alata..Ja sam koristio
Acronis Disk Director Suite).. Posle toga stizem ponovo do onog koraka u instalaciji i uspesno formiram HFS+ !!!
Krece i instalacija ,konacno!!! (Posle podesenog customize-a)
Medjutim...Ostao je jedan problem ... Kada sve instalira, na kraju izbaci poruku installation completed but had some errors..Please REINSTALL OS X!!! :wall::wall::wall:
Pomislio sam da je to samo taj put,pa sam ponovo sve isto uradio,ali ..Opet isto...
Sada sam na putu da i to (probam da) resim...
Ipak..Gotovo sam siguran da bi OS X mogao da se instalira na stari PATA disk!!!
Ako neko ima neke informacije o progresu u ovoj oblasti neka javi!!!
Pozdrav svima!!!
(btw. Novice..Dobra ti je zvucna

... I ja imam slicnu :wave: )