Šta je novo?

Koji OS X za nForce4 + SATA?

trancema

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
309
Imam,dakle, nForce4 plocu (ASUS K8N4-E) sa SATA hardom...Znaci u pitanju je AMD (Sempron 2500+ SSE2,SSE3) ... Koji OS X da instaliram za ovu konfiguraciju .. Grafika mi je ATI X550 128 bit, 256MB... 1024 MB DDR Transcend Jet Ram ... :type:

Probao sam JaS za AMD & Intel (10.4.8) i uphuck 10.4.9_4a i ne vredi ...:wall:
Izgleda da me muci sata hdd.. kako to da resim ?

Hvala...

Anybody?

Nađi Mac OS X AMD edition by TubGirl pa probaj... Koliko je meni poznato, sve ostalo ne radi...

hvala...cuo sam za to...upravo je "u pripremi" ;)

thx!!!

Mada meni ni to ne radi...

Nije problem u SATA hardu, već verovatno nForce4 čipset pravi probleme
Imao sam, još pre godinu dana, instaliran OS X 10.4.4 na WD800JD SATA disku, ali je u pitanju bio Intel 848 čipset, zato kažem da je problem u nForce4 čipsetu

Znači ja mogu da zaboravim na OSX sa konfiguracijom iz potpisa...?

Poslednja izmena:
Ne,ne,ne...Nije problem u chipset-u...Problem je bas u SATA kontroleru... Ne mozes to porediti sa Intelom,jer ko Intela nema tih problema...Intel uredno radi na vecini svojih chipsetova i podrzava SATA HDD... Kod AMD-a to jos nije slucaj!!!

@ ciki022 : ako si imao nekih problema,probaj sa nekim novijim OS X-om,npr. JaS 10.4.8 (SSE2,SSE3 Intel+AMD) ... Kazem ti...Za Intela nema problema,nego za AMD :wall:

@ Novice : masina iz potpisa ce ti raditi,ali ce ti (isto kao i meni) praviti problem sa SATA HDD-om!!! Mislim da postoji resenje za to i na putu sam da ga otkrijem ;) ...

btw. ja sam probao JaS 10.4.8 (SSE2,SSE3 Intel+AMD) i sve mi je lepo prepoznao,osim HDD-a...
Slican problem sam imao i sa Uphuck 10.4.9_4a ...

Pozdrav!!!

Ajd javi za ovaj AMD edition da li ti radi..Pozz

naravno...javljam cim skinem os x ...
pozdrav!!!

Evo...Posle nepuna tri dana eksperimentisanja sa Tubgirl 10.4.10 dosao sam do zakljucka da se moze instalirati OS X,ALI tesko na SATA drive...

Ovo je deo "readme" za tubgirl : SATA DOESN'T WORK on nF430/MCP51 USE PATA

E sada... Ja sam uspeo da pokrenem instalaciju sa sata hdd-a i stigao do dela kada treba da biram source (disk) na koji cu instalirati...Tamo mi je Disk Utility uredno prepoznao sve tri particije koje sam prethodno kreirao (Win_C:,Backup_D: i OSX_F: koja je podesena na FAT32) i PREPOZNAO MI JE SATA DRIVE!!!
Medjutim,kada sam krenuo da formatiram OSX (erase) particiju za HFS+ (Extended(Journal)) nije mogao da je convertuje...(prikaze da je KAO uspesno zavrsio posao,ali particija jos uvek stoji kao FAT32)..
Posle brojnih raznih pokusaja podesavanja svega i svacega dosao sam do zakljucka da je tu particiju (na koju cemo instalirati OS X) potrebno da konvertujemo u Linux Swap file system (to radimo iz Windows-a pomocu nekog alata..Ja sam koristio Acronis Disk Director Suite).. Posle toga stizem ponovo do onog koraka u instalaciji i uspesno formiram HFS+ !!!
Krece i instalacija ,konacno!!! (Posle podesenog customize-a)

Medjutim...Ostao je jedan problem ... Kada sve instalira, na kraju izbaci poruku installation completed but had some errors..Please REINSTALL OS X!!! :wall::wall::wall:

Pomislio sam da je to samo taj put,pa sam ponovo sve isto uradio,ali ..Opet isto...
Sada sam na putu da i to (probam da) resim...
Ipak..Gotovo sam siguran da bi OS X mogao da se instalira na stari PATA disk!!!

Ako neko ima neke informacije o progresu u ovoj oblasti neka javi!!!

Pozdrav svima!!!

(btw. Novice..Dobra ti je zvucna ;) ... I ja imam slicnu :wave: )

Poslednja izmena:
Pazi ja bih OS X čisto da probam ne bih ništa u njemu ozbiljnije radio,tako da ako sa tim errorima rade osnovne stvari tipa net,filmovi,file menadžer,muzika nije frka.U svakom slučaju baš čekam da sve odradiš (malo sebično) kako treba pa da se odvažim na ovo.Javi se što pre.Pozz

Evo ovako, narode. Ja sam poslije sto godina ponovio instalaciju na nForce4 Ultra čipset i situacija je slijedeća.

Kao što sam ranije danas odgovorio korisniku trancema u PP-u, pokušao sam instalaciju uphuck 10.4.9 v1.4A. Uspio sam da podignem mašinu, čak i remote desktop, tako što sam samu instalaciju obavio na drugoj mašini. Nakon toga, prebacio sam hdd u mašinu sa nF4 čipsetom i nastavio dalje.

Ono što jeste problem, to je što se diskarbitration kext zaglavljuje na samom startu, ali ipak podigne sistem. Nije mi jasno zašto, ali mašina djeluje tromo, iako je malo OC na 2.52 GHz, što System Profiler uredno prepoznaje. Takođe mi uz Callisto 0.8b ne radi grafika u potpunosti, tj. ne radi mi akceleracija.

Obzirom da na ploči imam dva Gb RJ-45 konektora (Marvell i nVidia), po instalaciji rade i jedan i drugi. Takođe, Realtek ALC850 koji je na ploči je djelomično prepoznat, ali ću izgleda morati da skinem drajvere sa InsanelyMac foruma i da ih instaliram. Ali, obzirom da su mi zvučnjaci nakačeni na SPDIF, onda neću ni da se trudim.

E, da. PS/2 kontroler mi ne radi, ali USB miš i tarastatura rade bez problema.

LM, da skratim. Od paketa je izabrano nF4, PATA/SATA, Callisto 0.8b, Azalia audio (za Realtek) i Yukon 88e8001 paket (za Marvell-a).

Eto, toliko od mene, nadam se da sam vam barem malo pomogao.

Pozdrav narode i puno sreće. :wave:

PS: Obzirom da imam jednu Sempron (2800+) mašinu sa MSI K8MM-V pločom (čista VIA), znam kako bi to trebalo da radi, ali ovo i sa OC'd procesorom radi dosta sporije. Šta je u pitanju nemam pojma, ali sve više se odlučujem da sve rasprodam i lijepo uzmem Mac-a i ne razmišljam više o tome.

...sve više se odlučujem da sve rasprodam i lijepo uzmem Mac-a i ne razmišljam više o tome.

Ovo ti je najpametnije.
Ja uradih pre par meseci i nije mi nimalo žao. Sve radi kao sat, čak je i Vista instalirana preko Boot Camp-a, ma sve radi savršeno.

hehe..ovo je malo off topic,ali Mac zaista vredi,ali MNOOOGO kosta!!!
Narocito kod nas..Recimo,Macbook Pro (17" ekran) je razlika u ceni oko 800 eura u odnosu na USA!!!

Vrh Dno