Šta je novo?

Kućna multimedija Koji OLED 55" između 1k€ i 1.5k€?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Merkam Philips 55OLED718 jer volim Ambilight, a ima ga za 125kRSD. Da li je neko imao iskustva? Pretezno ce se koristiti tokom dana da klinci gledaju crtace i da se vrti Deezer, a u vecernjim satima par puta sedmicno da se pogleda i po koji film.

LG G4 ima jedan oglas na kp za 1290e, ako je aktuelna cena to je najbolji moguci TV koji trenutno mozes kupiti za taj budzet.
Posle toga bih isao na LG G3 ili Samsungov S95C ili S90C.
Phillips bih izabrao kao poslednju opciju jer kaska za LG G serijom i Samsungom S serijom posteno.

Primera radi taj Phillips ima panel ekvivalentan LG B3 znaci dve klase ispod LG G3.
800 serija je u rangu sa C3 a 900 je u rangu sa G3.
Ako ti bas treba led osvetljenje iza TVa i zelis da zrtvujes kvalitet slike i ne zelis da ides ma neka third party rešenja za to onda uzmi Philips.
Ako ti treba kvalitetan i najbolji mogući TV za budzet onda bih ga izbegao.
Ako te zanima detaljnije bilo sta oko poredjenja ovih OLEDa i njihove prednosti i mane raspisacu se detaljnije i odgovoriti na sve.

Ako je taj G4 siguran prodavac nema bolje od toga mada vidim samo jednog sa tom cenom dok su ostali oko 2 soma što je malo čudno. Ja bih pogledao i Sony A80L.

To je i meni malo cudno ali nije nemoguce da nabavlja po nekoj alcijskoj ceni, ipak ima 2300 pozitivnih.

Ne ažuriraju cene na KP. Realna cena G4 kod Madjara je oko 2100-2200e.

Definitivno C3. C4 nije doneo ništa novo a mnogo je skuplji. Ja sam se nadao da ćemo bar videti MLA panel u C4 ali ništa od toga.

Svaka cast kompaniji Phillips na marketingu 🤣

Ja bih pre isao na G3 ili S95/90C nego C3 ako budzet to dozvoljava.
OP kaze da ce se koristiti najvise tokom dana a tu se najvise i vidi razlika izmedju G3 i C3.
Ako možeš skokni do neke domace radnje gde su izlozena oba modela pa baci pogled.

Za crtaće i dizer, ne vidim poentu za OLEDOM. Koristim C2 kao monitor duže vreme i nema burn in a koristim ga na najgori mogući način, tako da pohvala za LG C2. Pre njega sam koristio neki philips od 55k, što se mene tiče ne vredi razlika u ceni. Jedino ako ti je 1.5k evra trećina plate pa te ne pogađa mnogo. Ali da se držim teme, sve preporuke za C2 ako baš mora oled tv

Svaka cast kompaniji Phillips na marketingu 🤣

Ja bih pre isao na G3 ili S95/90C nego C3 ako budzet to dozvoljava.
OP kaze da ce se koristiti najvise tokom dana a tu se najvise i vidi razlika izmedju G3 i C3.
Ako možeš skokni do neke domace radnje gde su izlozena oba modela pa baci pogled.
Ne bih se složio sa tobom. Zašto si protiv ovog Philipsa toliko?
Slažem se možda da je LG malo bolji ali po ovoj ceni nrma nikakve logike da se ne uzme philips. Oled od 55 za 1050 evra i to još, ako sam dobro shvatio, u legalnoj radnji

Zato sto zbog tri led trake iza prodaju trecerazredni oled po ceni S90C koji je mnogo bolji.
Garancija moze da se ostvari i van domacih radnji.
Van svake pameti mi je izabrati Phillips koji je u rangu LG B3 pored zivog C3,G3, S90/95C, A80L.

A takodje sam protiv likova koji namecu Phillips televizore na forumu dok drze profilnu sliku istog.
Prosto mi je neverovatno da je dozvoljeno da neko tako otvoreno reklamira proizvod i bez trunke argumenta namece misljenje kako je bolji.

I to još sa 5 godina jamstva. Ako uspoređivamo Lg OLED modele sa tim Philips modelom, onda sta stvarno bolja jedino modela G serije 3 i 4. Sve ostalo je tu negdje..

Dosta sam uspoređivao sve te OLED modele, i znam o čemu pričam.

Conclusion​

Philips OLED708 or OLED 718 can be considered one of the best options for OLED TV 2023. It is very similar to OLED706, and the 707 will remain last year’s dark horse. The new series has no direct competitors in terms of price and quality. The only competitor is LG B3 , but depending on the country it is more expensive than the 708 model or costs the same, but is clearly weaker. On the other hand, the 708 can easily compete with the C3 .

Ne znam koji izvor si citirao ali cinjenice su ovakve:
Philips 708/718 koristi stariji WOLED panel iz LG B3 i sa njim se takmici i o tom modelu je rec u prvom postu.
Philips 808 koristi EX panel koji se nalazi u LG C3 i sa njim se takmici.
Nazalost zivimo u realnosti gde ljubav prema brendu i branjenje svoje kupovine ne moze da promeni cinjenice.

Philips 708/LG B3 su po meni televizori za spavaću sobu ili neki media room gde mozes da kontrolises svetlo po potrebi.

Za dnevnu sobu bih isao na minimum LG C3 a najverovatnije i klasu iznad G3 ili QD OLED od Samsunga.
Sa budzetom od 1000-1500e ne bih razmatrao entry modele OLEDa ni pod razno.

Što se tiče samog panela imata C3 i Philips 718 jednak panel sa tom razlikom, da je na Philipsu osvetljenje nešto malo Softwerski ograničeno.

A sama razlika po merjenima je negdje oko 100 nita, ali se u praksi to jedva primjeti.. Pogledaj zbog mene možeju svi uzimat Lg ili Samsung, ali se ne isplati u nekim situacijama.

Philips model 718 je odličan OLED, i ne vidim potrebe za nešto drugo.. Jedino ako se gleda stvarno u dosta osvetljenem prostoru ili vani onda je svakako bolji izbor Samsung ili Lg serije G.

A što se tiče samog panela je verzija: OLED EX V23 PRESTIGE.

Slažem se da u ovom segmentu ako budžet nije problem Philips nema šta da traži u ovom društvu. C3/4, G3/4, A80L, s89c/90c.

Ja bih mu savetovao da mu prioritet bude onaj TV koji ima produzenu garanciju. Kvalitet izrade svih tih TV-a je dosta upitan. Davati preko 1000e za TV koji ima samo 2 godine garancije, je dosta rizicno. Nije svakome bitno osvetljenje ekrana i bolje procesiranje slike, nekome taj G4 nece biti puno bolji od Philips-a ili nekog drugog jeftinijeg OLEDa.

Na severnoj sam strani, ali tokom dana osvetljenje mi sa postojecim TV-om (49PUS6561/12 iz 2016) zaista jeste problem do te mere da filmove moram da gledam tek posle 8h.
Nije mi zao da izdvojim malo vise za TV ako:
  • trajati 5+ godina
  • softver nece brzo zastareti
  • crna zaista biti crna (na postojecem TV-u uzasno me nerviraju oblaci belila na tamnoj podlozi)
  • zvuk biti kvalitetan (nemam prostora za ozbiljnije ozvucenje, eventualno sound-bar)
  • navikli smo se ISF color style i nadam se da je nesto slicno dostupno i na novim modelima (ne bi mogao da trpim boje koje vidim u prodavnicama)

Pretpostavio sam da je tako.
LG G3 ce biti odlicno resenje za tebe onda, jedan od najsvetlijih OLED TVa trenutno.
Sto se kalibracije boja tice, imas ogroman izbor sto se toga tice i mozes namestiti onako kako ti odgovara.
Boje u radnjama su uglavnom u vivid rezimu kako bi priviklo kupce.

Sto se kvaliteta tice LG je odlican sa svojim premium segmentom i tu ne verujem da ces imati ikakvih problema.
Sto se crne tice, ona je bolja na LG WOLED panelima za razliku od Samsungovog QD OLEDa.

Ne bih dalje gledao na tvom mestu, bolji TV za tvoje potrebe i ukus neces naci.
Imaj na umu da G3 ne dolazi sa postoljem već nosacem za kacenje na zid koji je odlicno uradjen i TV lezi ravno uz zid.

Slažem se da u ovom segmentu ako budžet nije problem Philips nema šta da traži u ovom društvu. C3/4, G3/4, A80L, s89c/90c.
Onda mi objasni kako je Lg C3/C4 pa i Sony bolji od Philipsa, kad imaju svi jednake panele, a Philipsov P5 procesor je u samom vrhu..?

Malo treba, da budete objektivni..

Nemam pojma nekako na recenzijama odskaču ove što smo naveli pa 10 mesta prazno. Ne kažem da je taj Philips loš sako nema šta da traži u top 5 društvancetu.

Nemam pojma nekako na recenzijama odskaču ove što smo naveli pa 10 mesta prazno. Ne kažem da je taj Philips loš sako nema šta da traži u top 5 društvancetu.
Pogledaj ja ne trebam čitat nikakvih recenzija, jer sam upoređivao sve te televizore i kao što sam več napisao.. Odskače Lg serija G i u nekim segmentima Samsung.

Ali ti televizori su najviši rang a Philips najniži..

držimo se teme. ovo nije tema za prepucavanje Filips vs ostali

Niko ne spori da je od pomenutih G3 najbolji ali ljudi, košta duplo više od ovog Philipsa što je op postavio u prvim postu.
Izvinjavam se ako grešim ali na brzinu pogledah ceme u prodavnicama i on košta oko 240k, a op je napisao da ovaj Philips košta 125k.
Opet kažem, g3 jeste najbolji ali vredi li te razlike?
I, molim vas, nemojte porediti cene sa kp i cene u legalnim prodavnicama jer, svi ćemo se složiti, za ovakav trošak jako je bitno 5 godina garancije

Da dam soma i po za TV i onda da razmisljam da li ću da ima SW podršku do kraja garancije i da li ću moći da instaliram aplikacije koje mi trebaju. Hvala, ne hvala. :)
Da li ovde na umu imas neki specifican brend koji ima problem sa SW podrskom ili generalno?
I, molim vas, nemojte porediti cene sa kp i cene u legalnim prodavnicama jer, svi ćemo se složiti, za ovakav trošak jako je bitno 5 godina garancije
Slazem se sa ovim, poredio sam KP i prodavnice, razlika je oko 100eur, a 5 godina svakako znaci (proverio sam na KP, LG G4 je 2.3kEUR, greska prodavca).

Ako se daje preko 1.5k e za tv, po meni je najbolje da se uzme lg g serija, sa produzenom garancijom. A kome je mnogo ima i c serija, kao i samsung oled.
Hisense je dobar, ali u USA, kod nas ne vredi te pare, jedino je dobro sto ima 7god garancije. Philips sasvim okej za nezahtevne korisnike. Za TCL nemam misljenje, nervira me njihov abdejt, sto ne moze automatski.
Edit: zaboravio sam na Sony, isto su okej, kao i lg c serija.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Preporuka za lg 55 cx, polovan s garancijom na jos dve god za 650e 🙂

Nazad
Vrh Dno