mitarus
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.09.2004
- Poena
- 680
Sestra kupuje komp na poslu, tacnije gazda firme kupuje. U pitanju je mala privatna gradjevinska/projektantska firma. Sve u svemu, kupovina se svodi na 2 racunara, a uz njih i 2 OEM Win-a.
Profil korisnika:
1. Moja sestra, gradjevinski inzenjer, osrednje obucena za rad na racunaru. Prvenstveno je bitan rad u AutoCAD-u (u zivotu je samo za ovo i koristila racunar), zatim znatno manje u Wordu i jos manje u Excel-u.
2. Necija sekretarica, pojma nemam sta tacno radi
. Valjda sve ono sto sekretarice inace rade. Verovatno je Word opet nezaobilazan...
Pitanja:
1. Zanima me da li je bolje da uzima WinXP Home ili Vistu Home? Vista 32 ili 64?
2. Da li je potrebno da daje vece pare za Vistu Business i zbog cega?
3. Uz koje od tri gore pomenuta se dobija trial MS Office i koliko je vreme za koje moze da se dokupi MS Office OEM? Ne znam koliko im je realno potreban MS Office pored OpenOffice-a, pa cisto da imaju vremena da isprobaju (ta sekretarica prvenstveno, sestri ce posao zavrsiti OpenOffice).
Hvala...
Profil korisnika:
1. Moja sestra, gradjevinski inzenjer, osrednje obucena za rad na racunaru. Prvenstveno je bitan rad u AutoCAD-u (u zivotu je samo za ovo i koristila racunar), zatim znatno manje u Wordu i jos manje u Excel-u.
2. Necija sekretarica, pojma nemam sta tacno radi
Pitanja:
1. Zanima me da li je bolje da uzima WinXP Home ili Vistu Home? Vista 32 ili 64?
2. Da li je potrebno da daje vece pare za Vistu Business i zbog cega?
3. Uz koje od tri gore pomenuta se dobija trial MS Office i koliko je vreme za koje moze da se dokupi MS Office OEM? Ne znam koliko im je realno potreban MS Office pored OpenOffice-a, pa cisto da imaju vremena da isprobaju (ta sekretarica prvenstveno, sestri ce posao zavrsiti OpenOffice).
Hvala...