Šta je novo?

Koji od ovih Monitora

romario

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2013
Poena
170
Napravio sam neki uzi izbor monitora 27" pa ako moze preporuka za sta da se opredelim.
-Asus mx279h
-Asus VX279Q
-Acer G276HLAbid
-Samsung T27B551EW
-Samsung T27B550EW

Prvi mi je nekako najaci samo steta sto nema zidnu funkciju..

Za gejminh vx279q ali posto si rekao jos mali period a kasnije za rad mx279h bez razmisljanja.

Edit:pitao sam te za sta koristis monitor zbog razlicitih panela.

Poslednja izmena:
Asus VX279Q, korsitio kod drugara, odlican monitor. Nekad se desi da neko kupi model a ima dosta probijanja, pa vracaju na reklamaciju ali kod drugara nema problema.

Koliko je AH-IPS bolji/nadmocniji od VA panela ?

Zanima me poredjenje BenQ GW2760 / HM - cena 20.500/23.400 i Asus VX279Q - cena 32.750

Pa generalno VA paneli imaju bolju crnu boju (pa su bolji za filmove i slicno), dok IPS imaju nesto bolju reprodukciju boja (mogu da vise nijansi, manja odstupanja i slicno, pa se koriste npr. za graficki dizajn i sl.) i imaju nesto manji response time (pa su preporucljiviji za ozbiljniji gaming), ali opet dosta zavisi i od samog modela monitora.

Ja sam nedavno uzeo Benq GW2760HS i mogu ti reci da je monitor fenomenalan. Koristim ga za filmove, citanje, igre na racunaru i igranje PS3 i monitor se pokazao odlicno. Gledanje filmova i serija je pravi uzitak, jer ima odlicne crne nijanse a ovaj model ima i prilicno dobru reprodukciju boja, vrlo je prijatan za citanje i u igrama nisam primjetio nikakav lag (ni na racunaru, ni na PS3). Ukoliko ces dosta da ciats, surfujes i sl. ja bih ti preporucio HS model, jer je dosta prijatniji (a ne kosta mnogo vise - ja sam ga platio 24 600). Ako te jos nesto interesuje, javi se na PM.

Ako te interesuju neki odredjeni modeli pogledaj na tftcentral-u, mislim da imaju dobre i opsezne review-ove.

Vrh Dno