Šta je novo?

Koji od ovih 3? Savet.

petnata

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2007
Poena
301
Prije 2 mjeseca sam kupio novi desktop, koji je savrseno (i vise od toga) odgovarao na moje tadasne potrebe. Ali kako u poslednje 2 mjeseca potrebe su mi promenute treba mi da kupim i neki notebook. E sada nisam previse raspolozen da bacam pare pa sam mislio da uzmem najjeftinija varijanta ali se dvoumim izmedju ova 3 notebooka:

1. Acer AS5313 (Celeron 530, 1GB RAM, 120GB SATA HDD, Intel GL960, DVD+/-RW X8, WLAN a/b/g, 100Mbs LAN, Card Reader, 15.4 Widescreen, Vista Basic) za 440EUR.

2. HP 530 (Intel Core Duo T2400, 1GB RAM, 80GB SATA HDD, Intel Graphics Media Accelerator 950, DVD+/-RW X8, WLAN a/b/g, 100mbp LAN, 15.4 Widescreen, No OS) za 585EUR.

3. HP6720s (Celeron 530, 1GB RAM, 120GB SATA HDD, Intel Graphics Media Accelerator X3100, DVD+/-RW X8, WLAN b/g, 100Mbps LAN, 15.4 Widescreen, No OS) za 530EUR.

Trebace mi isklucivo za office i internet aplikacije. Na njega planiram da instaliram Windows XP Professional tako sto Vista Basic kod Acer i nije neka prednost za mene. Vazno mi je da baterija traje 90min pri maksimalno opterecenje (znaci ukljuceni: WLAN, LAN, osvetlenje na max, celo vreme rad sa HDD i optika). Predpocitam HP jer na posao sva infrastruktura je HP a isto i u kucnoj kancelariju. Uostalom 6720 deluje mi i najlepse.

I na kraju koliko ovi notebookovi su sporije u office i internet rad naspram moja sadasnja desktop konfiguracija (AMD Athlon64 X2 4000+, 2GB RAM, ATI X1250 GPU)

Hvala svima na pomoc.

I na kraju koliko ovi notebookovi su sporije u office i internet rad naspram moja sadasnja desktop konfiguracija (AMD Athlon64 X2 4000+, 2GB RAM, ATI X1250 GPU)

Taman toliko sporije da ne primetis :) ...bar ja do sada nisam primecivao nikakvu razliku, a sto se tice laptopa uzmi najjeftiniji.za to sto ces ti raditi celM ce da radi vise nego dobro, od CD tesko da ces videti neke koristi u ofisu a od igranja svakako nema nista jer ima najslabiju grafiku.do duse nema ni na ovim drugim osim mozda na 6720 jer ima jacu grafiku od ova tri navedena modela.
mislim da acer nije losa kombinacija s obzirom da stize i sa legalinim softverom za te pare a sto se tice viste, kotrlja se sasvim zadovoljavajuce, sto se mene tice, bar na lapovima koje sam probao.
inace imam taj 6720s i koristim ga za dj-ing, tacnije za Traktor, i kotrlja se bez problema a cenim da je to zahtevnije od toga za sta tebi treba tako da...

poz

Mogu preporučiti Acer, odlično su se pokazali kod mene u firmi.
Odličan value for $$$.

Ima sigurno boljih, jačih i mnogo skupljih.
Acer se inače kolje sa Dellom za 2 (ili 3. mesto, zaboravio sam) u prodaji LT računara.
Nije slučajno.

Pitao sam dali su sporiji jer drug mi je pricao da XP nije optimizovan za dual-core procesore te da tu optimizaciju imaju samo XP64bit i sada Vista.

A sto se Visti tice prije nekoliko sati sam sredivao jedan HP6715b sa Sempron 3800+ i 1GB RAM koji je imao Vista Basic i mogu da kazem da je bio iritirajuci spor. Visti je trebalo negde od 3-5 min da se podigne. Otvoranje na IE je trajalo oko 1 min. A bio je sveze instaliran sa najnovije drajvere i bez nikakav bloatware. E sada nije imao nikakav update na Visti pa mozda tu je bio problem jer sam cuo da postoje 2 zakrpe za Visti koje drasticno ubrzavaju rad.

Nazad
Vrh Dno