Šta je novo?

Koji od ova 3 laptopa?

Srdjan

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
620
Pozdrav, treba da se nabavi laptop, najjeftiniji ce obavljati posao, nesto sto treba da tera filmove, muziku, internet i ono sto se bude ucilo u srednjoj skoli a to je najvise office. Koji od ova 3 izabrati i zasto?

Acer Aspire 3002 NLC 15"TFT/AMD S2800+/256M/40GB/Cmb

Notebook ASUS A3500 CelM360 1.4Ghz/256MB/15"/40GB/Cmb/1394/IR

Notebook Toshiba L10-119, C1.5GHz/256MB/15"TFT/Cmb/XPHome

Kakvog su kvaliteta ovi laptopovi?

Pozdrav!

Po ovim podacima izgleda da je Asus najopremljeniji a najbolja je situacija kad za svoje pare dobijes sto vise a Asus kao firma pravi solidno kvalitetne laptopove tako da iako se cini da je Toshiba malo brza ako je Asus jeftiniji od nje (verovatno jeste,napisi cene) bolje da odaberes njega!
Pozdrav ,)

Acer je 690e
Asus je 705e
Toshiba je 720e
Najvise sam zagrejan za Toshibu jer uz nju ide i legalan XP, a Firewire se nece koristiti kao ni IR i pretpostavljam da je kvalitetnija od ova dva... Treba mi komentar i savet onoga ko je imao kontakta sa ovim laptopovima...

Poslednja izmena:
Ja sam za Toshibu. Mislim da se macice vise dobija. Original Windows, malo brzi procesor, malo bolja zavrsna obrada (koja je i kod Asusa odlicna), a i malo poznatiji brend. I sad ono subjektivno, Toshiba mi je malo lepsa. To su sitnice koje u ovim situacijama pomazu.

Sto se tice Acera, ovaj 15" model ima istu sasiju kao i Acer-ov wide screen, tako da je nepotrebno veci nego ova dva modela Toshibe i Asusa. Ako ti velicina nije bitna... :p

toshiba ??? u mojoj bivsoj firmi za direktore i sefove uzimala se toshiba i to razni modeli i uvek je bilo nekih problema ,te sporo radi,diskovi su znali da crkavaju itd. tako da NE toshiba sto se mene tice,jedino sto je na mene ostavilo utisak to je toshiba qosmio ,dvoje ljudi ih ima iz bivse firme i perfektno rade

VESKO je napisao(la):
Ako za relativno male pare hoces pristojan laptop za potrebe koje si naveo, onda ti toplo preporucujem HP Compaq nx6110
Nema mogucnosti za nesto drugo od ova 3 sta sam naveo, pa mi je bitno da od ovoga sto je u ponudi uzmem najbolje!

Srdjan je napisao(la):
Acer je 690e
Asus je 705e
Toshiba je 720e
Najvise sam zagrejan za Toshibu jer uz nju ide i legalan XP, a Firewire se nece koristiti kao ni IR i pretpostavljam da je kvalitetnija od ova dva... Treba mi komentar i savet onoga ko je imao kontakta sa ovim laptopovima...

Mozes da nadjes Asus a3500l sa cel 370 1.5 Ghz za 20-tak evra vise. Ja ga imam i za sada sam zadovoljan. Da li uz ova druga dva ide torba i mis? ;)

Poslednja izmena:
dkrickovic je napisao(la):
toshiba ??? u mojoj bivsoj firmi za direktore i sefove uzimala se toshiba i to razni modeli i uvek je bilo nekih problema ,te sporo radi,diskovi su znali da crkavaju itd. tako da NE toshiba sto se mene tice,jedino sto je na mene ostavilo utisak to je toshiba qosmio ,dvoje ljudi ih ima iz bivse firme i perfektno rade

Sporo radi? Sve zavisi od konfiguracije koje imas pa onda i od poslova koje zavrsavas na takvoj konfi. To je relativno.

Diskovi? Kad bi znao da je u mom Fujitsu-Siemensu Toshibin hdd, kao i u pola drugih laptopova... Ako nije Hitachi, onda je Toshiba. Inace, Toshiba sa Hitachijem deli lidersku poziciju u proizvodnji diskova za laptopove. (2.5")

Za qosmio se slazem, ali covek je pitao misljenja u vezi ova tri.

Nazad
Vrh Dno