Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Hteo bih neki mali upgrade posto ide i5 i i7 pa cu dogodine preci na to (ovaj moj 2180 trazi veliku voltazu a i kuler posustaje..).
Overklok na nekih 3,5 do 3,7 ne vise i ostavio bih box kuler.
Kakav je sto se tice temperature , da li je dovoljan box kuler za neki srednji overklok i kolike su default temperature i overklok kod tebe?
Znaci li to sto je na 1066 da se bolje klokuje od 5300 (uopste da li se bolje klokuje od 5300) virtuelizacija me ne zanima.
Sto se tice temperatura za box kuler...ne mogu da ti kazem,nisam probao...ali ako ne budes dizao voltazu i ako ga kloknes na ~3.5ghz ne bi trebao da imas problema sa temp i sa box kulerom....
Pa sto se tice klokovanja...E5200,E5300,E5400 i E6300 su tu negde...granica im je ~4.0 ghz...s' tim sto E6300 postize veci FSB...ali zato ima manji mnozilac....FSB wall za E5xx je ~380,dok E6300 ide glat preko 400...A to da li se bolje klokuje,tesko je reci...zavisi od primerka....tesko se moze reci uopsteno koji je bolji OC-er...U samom startu E6300 je jaci za 200 mhz... + VT
Ok Hvala puno na odgovorima, mene samo brine kakav cu OC da ostvarim iz razloga sto ova ploca ima veliki V-drop tako da je potrebna velika voltaza bar za 2180, razlika u ceni nije velika 1000 din a mislim da 1 mbl2 cache i 1066fsb u startu vredi toliko bez obzira sto ga necu terati do maximuma.