Šta je novo?

koji od 200gb

• Začetnik teme Začetnik teme sikili
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Koji bi ste mi preporucili Sata Hdd od 200gb,
dvoumim se izmedju WD i Maxtora

ja imam maxtora vec oko godinu dana. Strpao sam ga u CoolerMaster 5 i temperatura mu ne prelazi 40c. Da ne pominjem da radi besprekorno punom brzinom! Od mene maxtor ima glas, ali racunaj da WD nisam probao

Uzmi u razmatranje WD Raid Edition diskove cak iako ne nameravas da pravis RAID, imaju dosta bolje performanse od obicnih. Iz RE serije 300GB je best buy trenutno. Ako te to ne zanima onda imas 2500JS -- to je 250GB ali ako uzmes u obzir da je 200GB zapravo 190GB kad se formatira mozda je i boje da uzmes malo veci disk. Ta JS serija (konkretno 1600JS model) ima jako dobre rezultate na nekim testovima koje sam video na internetu, brza je od Seagate 7200.9 serije. Vodi racuna o tome da kod WD-a (bar koliko ja znam) samo RE2 serija (sa oznakom YR) ima NCQ.

Ovo je malo iskustvo 'iz druge ruke', ali par ljudi mi je preporucilo upravo Western Digital-ovu JS seriju (konkretno, isto sam trazio 200GB model), posto je navodno u pitanju 'native' SATA disk (SATA2, preciznije), bez onih konvertora ATA2SATA na elektronici diska. Do sada je jedino Seagate sa svojim Baracuda-ma bio 'native' SATA.

Downside cele price je da je disk malchice skuplji od JD serije (SATA1, trenutno siroko rasprostranjeni modeli), i upozoren sam na moguce probleme kompatibilnosti sa VIA kontrolerskim cipovima (VT8237, VT8237R, VT6420, VT6421L).

Nazad
Vrh Dno