Šta je novo?

Koji notebook sa ekranom na dodir da kupim?

test

Cenjen
Učlanjen(a)
08.11.2011
Poena
180
Hocu da kupim notebook sa touchscreen-om da mi sluzi uglavnom za koriscenje wordpressa, malo programiranja na visual basic,surf i po neki video edit. Uglavnom imam obicaj da otvaram puno tabova na chromu i programcica pa mi je bitan i multi tasking :)
E sad bitno mi je da je notebook lagan, da baterija moze sto duze da traje, preko 5-6 sati.
Sto se tice dimenzije ekrana ne znam da li bi mi bilo dovoljno 11.6 incha ili da ipak uzmem 13.1, 13.3 incha ?

Trenutno za oko mi je zapao ovaj model:

http://itsvet.com/laptop_hewlett_packard_pavilion_13-a072nr_x360_4134490_amd_a6-6310_1.8ghz_4096mb_500gb_13.1_touchscreen_win8.1h_64bit-pdaa1-18.i?id=16883

Ali citao sam komentare ne jedan slican model kao ovaj ali od 11.6 incha da neko pise kako mu baterija drzi najvise 3 sata i da wifi signal je jako los jedva hvata, pa ne znam da li bi bio slucaj i sa ovim modelom?
Uglavnom kupio bih tako nesto za oko 500-600e najvise.

Za te pare takvu stvar ne mozes da nadjes, treba ti min 800 evra kako sam nesto gledao. Ja inace nebi isao na AMD platformu (ali je to stvar mojih licnih ogranicenja koja dele i mnogi clanovi foruma).
Eventualno neki Asus Transformer tipa
ASUS Transformer Book T300FA-FE010H 12.5", ima dvocelijsku litijum-polimersku bateriju i nisam siguran koliko bi drzao.

Grebacu se u ovoj temi za savete da ne otvaram novu posto vec imam jednu u odeljku za tablete na koju nazalost niko nije odgovorio pa se nadam boljem rezultatu ovde.
Posto kod kuce i na poslu imam po desktop racunar, kupio bih 2u1 hibrid i svrha ovog uredjaja bi pre svega bila orjentisana ka putovanjima, multimediji kod kuce(izlezavanje u tablet modu) i eventualno kad mi hitno zatreba komp a nisam u kancelariji. U prevodu cesto bih ga nosio sa sobom ali bih ga upotrebljavao uglavnom u vanrednim uslovima i kod kuce u tablet modu.
Od onoga za sta bi se koristio su u opticaju Office, AutoCad(uglavnom za pregled i eventualno najjednostavnije ispravke), Multimedia i eventualno neke manje zahtevne igre (max npr. Rocksmith ili RedAlert 3).

Naravno kao i uvek problem su finansije i nedostatak konkurencije u tom cenovnom segmentu. Asus T100 sam izbacio iz opticaja posto sam citao da mu je tastatura premala sto se ne bi bas povoljno odrazilo na moje cevapcice, tako da mi preostaje T200, T300 i eventualno Lenovo Miix 2 11.

Ako su informacije sa kupujemprodajem tacne T300 bih mogao da kupim za 550e(sa KP) kao i T300Chi za nekih 600e(Kanada), T200 sa 2GbRam i 64Gb SSD za oko 300e(iz Kanade), T200 sa 4GbRam i 64Gb za oko 550e(iz Kanade) i Miix 2 11 sa Intel i5-4202Y 4GBRam 128GbSSD i Intel HD Graphics 4200 za oko 300e(Kanada).
Neka inicijalna zamisao mi je bila da kupim T200 sa 4GbRam-a jer sam se bojao da bi 2GbRam-a moglo da postane usko grlo, medjutim ispostavilo se da je ta verzija duplo skuplja, pa probija neki inicijalni budzet od 400e, a da je sa druge strane cenovno skoro indenticna osnovnim T300 ili T300CHI modelima koji opet bolje izgledaju, imaju bolji ekran, bolji procesor ali i ako je suditi po testovima losiju bateriju(a i iskace iz budzeta). Sa druge strane o Lenovu nisam nasao gotovo nista pametno sem da ne uposljava hardwear dovoljno dobro i da mu je 4h trajanje baterijie pod opteracenjem.

Kakva su vasa iskustva sa ovim uredjajima i vredi li ih kupiti? Da li ce onih 2GbRAMa kod T200 biti problem? Sta biste vi uzeli na mom mestu ili ne biste uzeli nista i cekali neku bolju ponudu i nove modele?

Sto se tice nabavke negde do kraja novembra imam mogucnost da kupim tablet u Kanadi(otud i cene sa oznakom Kanada) i da mi se on donese u Srbiju, pa ako imate neki dobar predlog na kojim sajtovima ih potraziti i gde su najpovoljniji napisite mi ovde ili na pm. Takodje imam mogucnost da mi poznanik donese tablet iz Nemacke, bez nekog vremenskog ogranicenja ali sa obaveznim narucivanjem na kucnu adresu, pa je i to opcija ako mislite da je tamo povoljnije. Nisam gadljiv ni na dobro ocuvane polovnjake, ali ih nisam nasao ni kod nas ni na Kanadskim sajtovima. Gabariti samog uredjaja mi ne znace puno jer ce zauzeti mesto 15,4" Laptopu koji je i veci i tezi od svih gore pomenutih.

Vrh Dno