Šta je novo?

koji notebook da kupim?

• Začetnik teme brankokrupanj
  • Datum pokretanja
B

brankokrupanj

Guest
zelim da kupim neki notebook do 35000 din.treba mi nesto sto je pouzdano.sluzice mi za internet,muziku i filmove i otprilike to je to! koja je marka najpouzdanija tj.najkvalitetnija i ako moze neko da mi preporuci neki odredjeni model!? wall:

ASUS K50IJ X5DIJ 34.990din.

Intel® Core™ Duo T3000 1.8GHz 1024 KB FSB800 MHz, 2048MB DDR2 800MHz, 250GB SATA 5400rpm, 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768), Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared, Altec Lansing® stereo speakers

BenchIT test: Asus K50IJ

Oba računara su crne boje sa šarama na poklopcu, glossy finišom, i izrađena su od kvalitetne plastike. Diskretne šare koje se prostiru na poklopcu zatičemo i na naslonima za dlanove.

Oba računara stižu sa 15,6-inčnim ekranom sa LED pozadinskim osvetljenjem, rezolucije 1366 x 768 piksela.

Još jedna zajednička karakteristika koju dele ovi računari jeste prisustvo veoma solidnih (za mobilne računare) Altec Lansing zvučnika, sa SRS Premium Sound sertifikatom.

Kultura rada je – izvanredna. Laptopovi su nečujni, tihi su, hladni na svim površinama gde korisnik ima kontakt sa njima, i stoga ovaj segment zaslužuje maksimalne pohvale sa naše strane.

Ovaj model na testu ima jaci procesor koliko sam ja uspio da vidim, cijena mu je nesto veca, ostalo sve manje vise isto.

mtsmondo: Asus proizvodi najsolidnije laptopove

Tajvanska informatička kompanija Asus ima najsolidnije prenosive računare, pokazalo je istraživanje grupacije SquareTrade, koja obezbeđuje garancije za kvalitet elektronskih proizvoda.

Koliko je pouzdan izvor koji je vrsio istrazivanje, nisam siguran.

I? Kolko ASUS daje za reklame? Da pocnem i ja? :)
....
Salu na stranu, sad vec imas i Toshibu, u METROU za 28.500din, na akciji.
Izbor nije tako lak, da sam na tvom mestu, ganjao bih najjeftinije sa 17" ekranom, jer ti treba za filmove, net i zezanje drugim recima, neces ga mnogo nositi?

Bez sale, covjek trazi preporuku, ja sam rekao sto sam imao.:)
Boldovani djelovi iz testa su pozitivne strane serije K50.
Notebook racunare posmatram kao cjelinu pa mi je bitnije sta je u paketu od samog brenda.
Kultura rada je najveca preporuka.
Neka covjek procita citav test sa BenchIT-a, ima dosta modela i proizvodjaca.:wave:

Edit:
Necu od Pece traziti nadoknadu za reklamu BenchIT sajta.:d

Poslednja izmena:
ASUS
K50IJ X5DIJ-SX038L
Intel® Core™ Duo T3000 1.8GHz 1024 KB FSB800 MHz
Memorija 2048MB DDR2 800MHz
HDD 250GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Altec Lansing® stereo speakers
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.7kg

Dodaci i raspoloživi konektoriCard Reader 5-1 čitač kartica
USB 3
AudioOut 1
MicIn 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Web Camera Integrisana

12 meseci garancije

ili

DELL
Vostro 1015

Procesor Intel Mobile Processor Celeron M900 2.2GHz
Memorija 2048MB DDR2 800MHz
HDD 250GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.7kg

Dodaci i raspoloživi konektoriCard Reader 5-1 čitač kartica
USB 4
AudioOut 1
MicIn 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
Web Camera 2.0 Mpix.
Garancija 24 meseca

Po mom skromnom iskustvu najbolja ti je ona marka koja ima najbolju servisnu podršku. Koliko se sećam jedino je Fujitsu-Siemens imao 72h collect & return garanciju, sve ostalo je pomozi bože. Lično nikad nisam razmišljao da kupim FS laptop ali nakon lošeg iskustva sa servisima razmislio bih i o FS kao opciji. Ne znam samo da li i dalje važi ta 72h collect and return garancija.

P.S. Mada za te entry level laptopove, sa integrisanom grafikom itd. znam da ja HP vrlo pouzdan. Moja žena ima jedan i već 3 godine radi besprekorno, a ona ga baš ne mazi, plus što se često dešava da naše malo dete još otkad je bila beba udara po njemu i igra se, međutim on sve to trpi i radi bez greške. Znači ja da uzimam neki takav jednostavan laptop uzeo bih HP.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno