Šta je novo?

Koji N Wifi router sa QoS

Neko je prodavao polovan Linksys wtr54gl pa možda to da kupiš. Jeste skuplji ali vredi...

Da li ćeš stvarno primetiti koji standard ruter podržava? Mislim da bi taj Linksys radio daleko bolje od bilo kog N rutera slične cene. Jedino možda ako planiraš da budeš ISP u komšiluku :p

Koliko sam skapirao čovek planira da izdvoji duplo manju sumu novca za ovo. Meni na DIR300 neće ni MAC filtriranje da radi a ne nešto pametnije :)

Za manje pare jedino TP-Link TL-WR841N/941N ima funkcionalnu kontrolu down/up brzine uz 802.11n standard. Taj 741N koji si naveo ima QoS ali je po tzv. LiteN standardu i nema značajno veću brzinu transfera od 801.11g rutera. Sa modelima 841/941N možeš očekivati ~7MB/s preko WiFi mreže, u zavisnosti od položaja rutera i klijentskih računara.
Ja sa modelom TL-WR941ND imam brzine od 5-10MB/s u zavisnosti od tipa korišćenje kartice na strani računara/lap-topa, sa tim što nemam većih prepreka na relaciji ruter-računar.

p.s. Što već napisa Danijel00, ako u pozadini pustiš neki torrent sa mnogo konekcija veza će, i pored garantovanog protoka koji si dao skype-u, biti opterećena a kvalitet komunikacije će verovatno biti nezadovoljavajući.

Poslednja izmena:
Pa sad i ja bih da kupim garazu u centru grada od 20kvm za 100e al ne moze...

Mislim da je ovaj ruter trenutno najbolje resenje...

Hehe, pa ako taj ddwrt QoS bas i nece da odradi posao onda bolje da zaboravim uopste na tu QoS pricu na ovim ruterima "za narod" :) Verovatno cu da uzmem WR741ND ili WR841ND, samo dok se jos sa sobom dogovorim da li mi je dosta 3-4 mb/s ili mi ipak treba 5-10 mb/s :)

Ne znam samo sta bih dobio vise od ovoga sto mi treba sa tim driverima....Posto i ovde imam taj qos u regularnim driverima e sad kako to radi ne znam .....kod mene je ukljucen a da li radi posao stvarno nisam stigao da ispitam.....

Da li moze neko da mi napise naziv rutera kod koga 100% funkcionise opcija qos, ako takav postoji sa cenom do nekih 200 eura. Znaci govorimo o tome da vise korisnika istovremeno downloaduju i uploaduju i igraju se online sa stabilnim pingom, bez da smetaju jedan drugome u tome.
Npr. 8mbit/384kbit veza podeljena na 3 dela.

onog momenta kad jedan upali torrent, ostali su zaboravili na skype, ping u online igrama i slicno... nema qosa koji ce to da resi...

http download tipa rapid i slicno ne bi smeo da bude problem, tj to znam da ok radi i kod mene...

inace sam presao na tomato, jer se bolje slaze sa upnp i deluje mi da mu i qos bolje radi, ali se sad wifi gore ponasa...

Nazad
Vrh Dno