Šta je novo?

Koji MX i kolika je dobit ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam dobri stari voodoo3 2000 koji radi na 170 MHz, Duron 750 Mhz. ...
vreme je za promenu video kartice, pa me interesuje koji model mi predlazete i koliko se dobije npr. u Q3 u odnosu na voodoo ?
Voodoo nisam do sada menjao jer ima savrsenu 2d sliku sto mi je vrlo bitno.

cheers

Pa dobices sigurno jedno 10-30% ubrzanja, a mozda i vise u zavistnosti koliko je mx raspolozen za o/c. Kvalitet slike, cak i kod firmiranih mx-eva, je losijeg kvaliteta nego na voodoo, ali ne toliko znacajan. Predlozio bih ti Asus ili Gainward ili eventualno MSI, ali kod MSI dobro obrati paznju na sliku, posto je bilo nekih serija sa ocajnom slikom.

Dark Angel je napisao(la):
vreme je za promenu video kartice, pa me interesuje koji model mi predlazete i koliko se dobije npr. u Q3 u odnosu na voodoo ?

cheers

Mogao bi se razocaradi sa 2D slikom, ako pazaris MX.
Kupi polovan firmiran GTS, nesto kao Asus V7700.

neko je mnogo uporan u brisanju postova.............

10 % ????

Zar samo 10 % ubrzanja. Ne mogu da verujem da tako stara ( i legendarna ) kartica kao sto je voodoo moze da se nosi sa MX-om ???
Dakle koji MX konkretno ( ima ih mali milion modela sa DDR-m, sa SDRAM - om ) ......i da li eventuralno vredi razmotriti i ATI Radeon ?:(

-Dobijas vise u brzini od 10-15 posto, MX i MX 400 imaju oko 52/54 fps u Q3 1024*768*32, dok V3 to ne moze ni da pusti, ako se dobro secam imao je 40 fps u 1024*768*16, ali u nekim drugim igrama tipa Colin2(igra sa dosta poligona) MX je razvaljivao V3. Sto se tice problema sa 2d itekako je uocljiv, ali samo na boljim monitorima. Ako ti je optimalna rezolucija 1024*768 @ 75hz onda moze da prodje i Nvidia, ako imas neku monitorcinu razlika je veeeeelika ja recimo imam Hercules 256 DDR koji je mnogo losiji od V3 ali to se videlo na Samsung 757 dfx, a na Pfilipsu MB se i ne provaljuje. Moj savet uzmi Eagle 440MX tv, 2d slika otkida za Nvidiu, cena oko 70 e. Ta karta gura do 140 fps u Q3 u 1024*768*32 sa p4 2000mhz

Bax je napisao(la):
-Dobijas vise u brzini od 10-15 posto, MX i MX 400 imaju oko 52/54 fps u Q3 1024*768*32, dok V3 to ne moze ni da pusti, ako se dobro secam imao je 40 fps u 1024*768*16, ali u nekim drugim igrama tipa Colin2(igra sa dosta poligona) MX je razvaljivao V3. Sto se tice problema sa 2d itekako je uocljiv, ali samo na boljim monitorima. Ako ti je optimalna rezolucija 1024*768 @ 75hz onda moze da prodje i Nvidia, ako imas neku monitorcinu razlika je veeeeelika ja recimo imam Hercules 256 DDR koji je mnogo losiji od V3 ali to se videlo na Samsung 757 dfx, a na Pfilipsu MB se i ne provaljuje. Moj savet uzmi Eagle 440MX tv, 2d slika otkida za Nvidiu, cena oko 70 e. Ta karta gura do 140 fps u Q3 u 1024*768*32 sa p4 2000mhz

Malo si promasio konfiguraciju...:D

Bax je napisao(la):

Kada uporedis DivX na Eagle MX440 i V3, razlika je JEZIVA u korist V3.

cheers

Napisi koju maticnu plocu imas

notax je napisao(la):
Kada uporedis DivX na Eagle MX440 i V3, razlika je JEZIVA u korist V3.

Ja ne znam gde posmatras tu razliku, evo juce sam probavao Atija i dalje ima zrnaste forme na slici. Bas me interesuje sta da gledam.

Ploca

ploca ChaintecAJA2E ( prima samo durone).:wave;

Eh...

Stvarno pocinjem da se nerviram!

Slika na Eagle-u GF4 MX4x0 je Nvidia referentna i NIKAKVE veze sa Eagle-om NEMA!

Ta slika je NAMERNO manje ostrine (Nvidia a ne Eagle!) jer je kartica predvidjena za igru (NE za pasionirane) i TV. Samo tako razne ujdurme za smanjenje ostrine kao sto su "antialiasing" i jos dve tri dolaze do izrazaja u punom svetlu. Isto vazi za DivX i DVD filmove jer iako je to stvar ukusa, VECINA ljudi vise voli (preferira!) sliku manje ostrine tj meksu! Ako to ne volis mozes podesiti setovanjima karte i monitora u driverima zvanim detonatori i na samom monitoru. Vecina ne voli, pa i ne radi ta podesavanja!

Slika je optimizovana za 1024x768x32M/85Hz sto daje i na TV-u (bez 85Hz! samo 25) i naravno na vecim jacim i boljim monitorima nije prava! Mora se i moze se tad podesavati i podesiti! Ali, onda na TV-u...

Sve u svemu kartica je "genericki" predvidjena za kucni TV-out i on je na Nvida NV17 (sad vec NV18) chip-u.

MSI i neke druge firme su u startu napravile brljotinu jer su iskopirali izlaze sa svojih GF2 (!!!) kartica koji su dosli u tesku koliziju sa NV17 izlazom pa im je slika teska brljotina! Eagle se nije bavio takvim "poboljsanjima".

Re: Ploca

ploca ChaintecAJA2E ( prima samo durone).:wave;

trebalo bi da neki eagle gf4mx440 ili msi bude sasvim ok, ili mozda neki radeon 7500 ali ne le verzija i da ne bude skroz no-name

Vrh Dno