Šta je novo?

koji monitor 27"?

dejan#7

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2008
Poena
435
Doslo vreme da uzmem monitor vece dijagonale, trenutni 22" mi je mali, posto monitor korsitim i za gledanje TV-a (igrice i ostalo to se podrazumeva :D ) . Budzet ~30k
Monitor treba da poseduje bar jedan HDMI port i VESA standard 100x100mm za zidni nosac... sa Asusom imam odlicno iskustvo, za ostale marke ne znam...
za oko su mi zapala sledeca dva monitora koja mi se uklapaju u budzet asus led 27 vs278q fullhd i lg led 27mp38vq_b_ips fullhd , s tim sto je ovaj LG IPS.
Svaki savet je dobro dosao, nisam neki zahtevan korisnik... Trenutno sam prezovoljan sa mojim Asusom mw221u, kada bih mogao da ga transformisem u 27" ne bih ga menjao :)

Identičan zahtev imam i ja. Nisam se dugo bavio monitorima a ovaj LG L222WS koristim od maja 2008. godine. Voleo bih da monitor bude pristojan, 27", po mogućstvu IPS.

Videh ovaj model. 27k dinara, deluje mi pristojno, doduše nisam imao prilike da se uverim u samu sliku.

Neka preporuka?

ako ste vec na 1080p ne vidim razlog uvecanja piksela osim eventualno ako zelite da vam posluzi i kao TV ali mi je onda logicnije da uzmes 32" TV za te pare...e sad ako je prostor ogranicen onda ok, ako je tako kako ste obojica naveli, da niste zakerala, moj savet je da obidjete radnje i vizuelno/cenovno presudite samsung, lg, acer, dell svi su oni tu manje vise(opet kazem za normalne korisnike)

da dodam, ja sam pre nekih 6meseci sa 19" kocke presao na 27" (iz potpisa)..kupljen bas kako sam naveo obisao grad video ih uzivo, napravio uzi izbor i LG bio na akciji i uzeo sam njega...posle prvobitnog soka(pozitivnog) i odusevljenje ostaje malo zal da sam mogao da sacekam jos malo i uzmem neki 1440p ali kao sto sam napisao daleko od toga da nisam zadovoljan, ja sam prezadovoljan!

Nisam na 1080p, moj LG je 22" (1680x1050px).

Ovaj monitor bi bio prelazno rešenje, eventualno do proleća, služio bi kao monitor i za gledanje filmova. Televizor će sačekati jer sam shvatio da mi je sve ispod 55" nedovoljno veliko a za tu avanturu mi treba baš fina suma. A pritom mi je TV poslednja stvar u životu jer ne gledam TV program od 2006. godine uopšte. TV bi služio samo za filmove.

Meni je 32" prevelik za sobu, a neki dobar full hd tv je skuplji... Tako da mi je 27" sasvim dovoljno za tv i filmove, igirce...1440p mi nije potreban, jer to automatski znaci kupovanje novih komponenti, a to mi nije toliko potrebno... Nesto cu naci, pa javljam ovvde sta sam uzeo...

Nazad
Vrh Dno