Šta je novo?

Koji Modem ?

dexys

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2003
Poena
604
Treba mi preporuka za interni modem koji radi pod:

1 Win 2000
2 Win XP
3 Linuxom

Koji od modema na nasem trzistu moze to da odradi
(Lucent,Conexant ili neki drugi)
a da uz to sto radi pod ovim sistemima prepoznaje i busy.
Centrala je stara na 66

Unapred hvala...:) :) :)

Ne znam tacno koji moze da radi, ali znam da ces imati silne probleme da nadjes modem koji radi u sva tri operativna sistema. Ali mislim da znam jedan koji to radi ok. US Robotics ili sada vec 3Com. A svaka mi cast. Ali koliko para toliko muzike zna se.:wave;

Za win2k/XP sam siguran da ce raditi Motorola sm56 PCI, a s obzirom da postoje drajveri i za linux ne bi trebalo da bude problem ni pod ovim os-om za onog ko to ume da konfigurise.

U vreme kada je ovih modema bilo vise na trzistu, neki su ih pljuvali zato sto su ti modemi potpuno softverski, tako da nije bas preporucljivo za vreme download-a raditi neke procesorski zahtevne poslove. Ja licno sam instalirao na vise masina ovaj tip modema, kod korisnika koji su imali P1 masine sa 64MB RAM-a, i nije bilo problema. Kod kuma mi jedan takav radi na staroj centrali 46**** (bgd, vozdovac) i takodje bez problema. Sve modeme koje sam ja imao su bili i speakerphone, tako da u njih moze da se nabode headset, ili mikrofon (ako covek vec ima zvucnike) pa da se koristi k`o obican telefon.

Lucent radi na sva tri os-a, tj. postoje odgovarajuci driver-i, prepoznaje busy, a i skoro sam ortaku sklopio komp (takodje 66****) i sve radi OK ...

p.s. pitanje za motorolu i drivere za XP, koliko vidim takvi ne postoje u dl sekciji sajtova koji imaju support odeljke vezane za ovaj modem (da li koristite 2k drv) ...

Lucent, definitivno

EagleOne je napisao(la):
Lucent radi na sva tri os-a, tj. postoje odgovarajuci driver-i, prepoznaje busy, a i skoro sam ortaku sklopio komp (takodje 66****) i sve radi OK ...

p.s. pitanje za motorolu i drivere za XP, koliko vidim takvi ne postoje u dl sekciji sajtova koji imaju support odeljke vezane za ovaj modem (da li koristite 2k drv) ...

Da, za motorolu se i pod XP-om koriste drajveri za w2k, Build 84.40.
Probao sam ih sa speakerphone sm56 PCI, bez problema.

Intel Ham Modem sa Coneksantovim chipsetom ti 100% radi na SVIM operativnim sistemima ukljucujuci Mac OS, OS/2 .. . Na intelovom sajtu mozes za njega skinuti drajvere za sve operativne sisteme. Ja imam US Robotic, ranije sam imao Hama ali sam ga dao devojci jer je njoj vise trebao. Veza je izuzetno stabilna , do duse malo je slabija u odnosu na lucent , ali zato je na zapadu jedan od najprodavanijih modema , ipak je Intel iza njega

pozdrav

zar nije u poslednje vreme bilo probleam naci modem koji radi normalno? rekoshe mi da sada ni lucent ni conexant nisu kao shto su bili pre.... dva dana radi pa ne radi.. iz neobjashnjivih razloga? samo se neke krdze sa intelovim chipsetom pokazale koliko toliko ok?

ili su mozda upitanju loshe serije?

Pa to stoji da modemi koji dolaze u poslednje vreme su ocajni. A pogotu kad krenes da sljakas winXP i Lucent. Samo da umres kad krenes da instaliras. Ali sta da se radi vise niko ne zeli US Robotics-a. Ili ga svi zele, a malo im je skup:beat:

Nisam bas siguran za Lucent. Na mojoj centrali Lucent Agree modemi su pravili probleme. Da bi se to izbeglo treba ostaviti ukljucenu opciju WAITING FOR DIAL TONE (sto nema logike, jer svi drugi traze da je iskljucena ova opcija).

blue je napisao(la):
Nisam bas siguran za Lucent. Na mojoj centrali Lucent Agree modemi su pravili probleme. Da bi se to izbeglo treba ostaviti ukljucenu opciju WAITING FOR DIAL TONE (sto nema logike, jer svi drugi traze da je iskljucena ova opcija).

Ma provereno, probao else, ext i interne, onda USR-ove i ext i inter i PCI i isa, rockwele i lucente i isto to samo agere conexant :D, i motorolu i intel i amr ma sve, i najbolji je lucent, naravno zna da bude i neka ****** serija, ali isprobas dva tri i posle pevas od srece.

Ali onda ide ono cuveno pitanje. " A gde bas mene da zapadne ovo ******. " Marfijevi zakoni zaista vaze svuda. A moras da mislis Misko da obican korisnik ne moze da ga isproba pre nego sto ga kupi. Ne osudjujem nego je to cinjenica.:)

Misko je napisao(la):
Ma provereno, probao else, ext i interne, onda USR-ove i ext i inter i PCI i isa, rockwele i lucente i isto to samo agere conexant :D, i motorolu i intel i amr ma sve, i najbolji je lucent, naravno zna da bude i neka ****** serija, ali isprobas dva tri i posle pevas od srece.

Pa ja sam imao 5 komada. Posle mi je diler priznao da je imao dosta reklamacija u vezi istih, ali mi se i zahvalio na pronadjenom resenju. Najbolje sto su ostali uspeli je da osposobe modem da okrece broj tako sto bi u trenutku kada se modem sprema da okrene broj, oni podigli slusalicu telefona. I ja sam forsiram Lucent, ali mora se pripaziti koja je centrala, kao sto rekoh - na mojoj ne radi kako treba, a po dileru takvih centrala ima oko 10% u Srbiji. Ovo vazi samo za Lucent u izvedbi Agree posto mi ostali nisu pravili problema.

Izbor modema se uvek svodi na neposredan test, tj. ukoliko je moguce treba probati vise modela pa izabrati onaj koji najbolje radi. Na mojoj centrali na Konjarniku (488xxxx) ne mogu dobiti konekciju sa provajderima ciji broj pocinje sa 3.( moze uz dodatno setovanje modema ali i tada je protok podataka slab) Znaci samo pozivanje na analogne pristupne brojeve i u tom slucaju najbolje mi se pokazao softverski Conexant 56k koji cak i ne prepoznaje signal zauzeca linije ( treba mu skoro jedan minut da pokrene redial) ali je zato konekcija stabilna i radi bez prekida. Takodje mi je perfektno radio i jedan stari Rockwell 33.6k ali sbog ISA slota mi je sada neupotrebljiv.
Od ostalih modema koje sam probao nijedan nije mogao da ostvari konekciju brzu od 21600kbps a neki cak ni to:
- USR 33.6 int. ISA
- USR 33.6k ext.
- USR 56k ext.
- Lucent 56k int.
- Agere 56k int.
- Motorola 56k int.

Vuk je napisao(la):
... Od ostalih modema koje sam probao nijedan nije mogao da ostvari konekciju brzu od 21600kbps a neki cak ni to:...

Kolika je maksimalna brzina na kojoj si uspeo da ostvaris vezu (bez obzira na modem). Ovo pitam iz razloga jer je moguce da na vezi posedujes PCM koji ne dozvoljava povezivanje na vecim brzinama, i u kombinaciji sa analognom centralom moze da dodatno komplikuje stvari.

Sa Conexantom i starim Rockwellom konekcija je uvek 33.6k a brzina download-ovanja izmedju 3.1 i 3.5Kbs, tako da sam siguran da nema PCM-a.

Vrh Dno