Šta je novo?

Koji mobilni ??? Mpx200 , 220 , 6230, 6260, Sharp Gx30 , neki samsung , simens s65 ??

Bosla

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
645
kao sto ste verovatno primetili svima im je zajdnicki mp3 plejer (+externa memorija).
a ostalo ide ovako : kolor ekran , velicina, smartphone (microstar ili symbian??)gprs(html) , bluetooth , edge , cena ...
slobodno predlozite jos neki model ....

POMOC , totalno sam izgubljen .........

dakle ne znam da li sam bio dovoljno jasan , zanimaju me misljenja sta od svge ovoga da kupim ( najverovatnije krajem oktobra)

Ako bih birao izmedju tih telefona meni bi 6230 bila prva Nokia koju bih uzeo, posto dosad nisam video ni jednu koja bi mi se svidjala.

E da, najbolji je po meni Sharp, najbolja kamera, najbolji ekran, ali to je totalna suprotnost od smartphona, to je fashion phone, narocito zbog ogranicavajuceg Vodaphone softvera koji ogranicava funkcionalnost bluetooth komunikacije sa kompjuterom ili drugim telefonima. Ako ti ne treba Symbian pogledaj i motorolu E398,
ili Samsung K700, oba imaju Javu za nadogradnju aplikacija. Motorola nema snimanje videa ni radio, samsung ima, oba imaju Mp3 reprodukciju, motorola ima dodatne memorijske kartice sto je idealno za mp3, samsung nema ali ima +40 Mb memorije.
Mada kazu ljudi kada probas Symbian ne vracas se ni na jedan drugi telefon.
Ja sam naprimer probao i vratio se na moj Siemens S45 od pre dve godine, ne nosim vise ciglu u dzepu, svoj posao razgovor+sms+internet:gprs, obavlja odlicno, kada hocu da nosim telefon sa ekranom u boji nosim Sagem MyX-6. Napomena, sa motorolom sam radio, o samsungu sam samo citao i gledao iz ruke.

Bolje uzmi poseban mp3 player. Koristio sam godinu-dve SL45 kao mp3 player, i ipak posle toga kupio jedan iriver... zgodnije je zbog baterije, i standardizacije jack-a za slusalice.
Takodje ako ti je do smartphonea, bolje uzmi palm ili pocketpc. Jeftiniji su od smartphonea a kad probas pda uredjaj i smartphone razlikuju se kao nebo i zemlja (u korist pda naravno :))

I ja sam tako razmisljao kao ti i na kraju dosao do toga da za svaku stvar imam poseban uredjaj.

Slazem se u potpunosti sa Geek masterom, S45+MSI 515+ Nikon 2100, bolja kombinacija nego all-in-one, kao sto je uvek i bilo.
Za smarthphone bih uzeo samo P900/910.

Čekam već 6 meseci da izadje Motorola MPX300 (PDA sa duplo-preklopivim ekranom, tastaturicom, kamerom, WiFi, BT, SDIO...). Medjutim, neko je objavio da će imati samo 32MB memorije što je za PocketPC neupotrebljivo.

niko ne rece nista o mpx200 i mpx220 . Koja je razlika izmedju njih osim u kameri ( i mobile windowsu2003) i da li je moguce nadograditi mpx200 na windows mobile2003???
P.S.
sto se tice kombinacije 3 uredjaja umesto allinone , ta kombinacija otpada zbog jedne proste stvari ---- nemam zivaca da sa sobom teglim 3 umesto 1 el.aparata ......

samsung je prava lepotica u odnosu na ostatak nabrojanih !

Siemens S65 nema MP3 plejer,a moj glas ide SE K700 ili Nokia 6230 telefonima

ok , trenutno jos uvek niasm definitivno odlucio , ali dvoumim se izmedju 6230 i motorola(mpx200 i 220) znam da su motorole skuplje i ... da li vredi uzeti ih zbog windows mobile-a i izgleda , ili ??? Uopste ima li neko iskustva sa njima ?

Bosla je napisao(la):
P.S.
sto se tice kombinacije 3 uredjaja umesto allinone , ta kombinacija otpada zbog jedne proste stvari ---- nemam zivaca da sa sobom teglim 3 umesto 1 el.aparata ......
Pretpostavljam i jednog dana automobil kada budeš kupovao da ćeš potražiti udobnu limuzinu sa svim gedžetima, tešku <1200kg, u kojoj ćeš moći da odspavaš, a da je pritom takvih dimenzija da može da se provlači lagano kroz gradsku gužvu ili možda kanjon morače, u kojoj se ne oseća ni jedna neravnina i na kojoj je vešanje dovoljno čvrsto za stabilnu agresivnu vožnju... E pa, sa srećom :)... Nema para koje to mogu kupiti, to je jednostavno fizički nemoguće :)...

To nije all in one, to je i dalje mobilni telefon (sa boljim ili lošijim OSom) sa dodatcima koji služe da se kaže "imam kameru" i ništa više od toga...

Poslednja izmena:
I još nešto, smartphone je samo ono što ima MS operativni sistem u sebi...

ZorMi je napisao(la):
Čekam već 6 meseci da izadje Motorola MPX300 (PDA sa duplo-preklopivim ekranom, tastaturicom, kamerom, WiFi, BT, SDIO...). Medjutim, neko je objavio da će imati samo 32MB memorije što je za PocketPC neupotrebljivo.
kad ce neko na ovom forumu nauchiti da se ta motorola zove samo MPx, a ne MPx300 :)
enivej bice skupa ko djavo(700-800 eura pochetna cena), imace 32mb ram-a, i procesor na 200mhz, kao i 2.5 incha ekran (shto je dosta manje od 3.6 incha na sadasnjim ipaq modelima,kao i 4.0 na novom rx4705)

a sad da pomognem pokretachu topica :)
MPx200 - odlichan telefon,ja ga posedujem, nemam nijednu zamerku, ako se pokvari,ili se zabaguje vrlo lako se telefon flashuje bez kablova,i vrati se u pochetno stanje. Kolor ekran je sigurno najbolji od svih pomenutih telefona, daleko nadmashuje nokiu 6600 i ostale modele, mp3 player mu je dobar, ali nema standarni ulaz za slushke,vec ima onaj manji, te morash posebno da dokupish slushalice,koje su nekih 15ak eura po netu (original motoroline za ovaj telefon). U samom telefonu je Microsoft Smartphone 2002 sistem, koji moze da se fleshuje na verziju 2003. Telefon nema bluetooth, nema edge,cena ne znam koja mu je sad, pogledaj na www.mobilnisvet.com
-MPx220 - poboljshani model, ima Windows Mobile for Smartphones 2003, ima bluetooth, malo je manjih dimenzija i lakshi koji gram,ali trenutno dosta skuplji od MPx200 modela.Ekran kazu da je malo poboljshan (ne znam gde ce bolje od MPx200:), a ima i poboljshani windows media player u sebi,i kako kazu poboljshana je reprodukcija audio i video fajlova
-6230 - nema nikakav os u sebi, ekran je dobar,ali malih dimenzija, ima slot za mmc kartice, ima mp3 player,ali ne znam kakav, ja bih lichno pre uzeo k700,ako neces neki telefon sa operativnim sistemom, cena sada je oko 300 eura,mozda chak i nizhe,nisam upucen,ima edge,ali ne znam kolko se to moze iskoristiti u nashim uslovima :)
-6260 - nema ga josh u prodaji, kad se pojavi bice oko 500 eura pochetna cena sigurno, ne znam nishta o ovom telefonu :)
-sharp gx30 400 eura,po meni chisto bacanje para,osim ako ne kupujesh telefon samo da pokazhesh da si baja
-siemense zaobidji u shirokom luku, moj savet

i shto kaze bane, smartphone je sistem za ms telefone, dok nokie imaju symbian,nemojte to meshati

Poslednja izmena:
Ako hoces ozbiljan telefon, P900, kupis karticu od 512 MB za 80e, i uzivas.
Mene sluzi savrseno, samo sto ne mogu da nadjem masku za njega nigde vec 6 meseci.
To je svakako najjaci telefon u klasi, a mozes da ga nadjes oko 580-600e.

Bane® je napisao(la):
Hajde ne pričaj napamet...
Ne pričam napamet, imao sam nekoliko modela PocketPCa do sada, 64MB na Fujitsu PocketLoox mi je bilo knap, uz CF karticu od 256MB (koja ne može da služi kao radna memorija, samo kao storage), programi u memoriji se ne čiste na close nego idu u standby (osim iz control panela). Ovaj još ima WiFi, kameru, novi Windows 2003SE sa landscape obrtanjem...

Highl1 je napisao(la):
kad ce neko na ovom forumu nauchiti da se ta motorola zove samo MPx, a ne MPx300 :)
Znam dobro kako se zove, pratim taj model već 6 meseci na stranim forumima, ali nije jasno kad se kaže MPx pošto postoji cela serija, odmah bi se našao neko sa isto tako nepotrebnim komentarom 'koji?'.

ZorMi je napisao(la):
Ne pričam napamet, imao sam nekoliko modela PocketPCa do sada, 64MB na Fujitsu PocketLoox mi je bilo knap, uz CF karticu od 256MB (koja ne može da služi kao radna memorija, samo kao storage), programi u memoriji se ne čiste na close nego idu u standby (osim iz control panela). Ovaj još ima WiFi, kameru, novi Windows 2003SE sa landscape obrtanjem...
Gledaj, za korišćenje PPC ja podrazumevam posedovanje dodatne kartice. Konkretno imam model sa 32mb i uvek mi RAM zvrji prazan. Aplikacija koju sam pokrenuo da najviše traži memorije je Age Of Empires i to nešto oko 10 ili najviše 15, ali sam gotovo siguran da traži 10mb. Imam CF od 128 i na njemu je preko 30 igara i programa i jedva je preko pola popunjen, dok mi je multimedija (muzika, filmovi, dokumenta neka) na SD 512 kartici, bez koje ceo sistem sa dodatnim softverom radi. Konstatno tražim neke softvere da stavim u PPC i dalje sam tek preko pola popunjene CF 128 mb kartice koja košta 10 evra. Neki modeli dolaze sa integrisanim task programčetom koji gasi te programe, dok na netu imaš na svakom koraku neke free aplikacije koje stvarno gase programe (i sklanjaju ih iz rama).
Svaka čast na wifi, kameri i landscape windowsu, ali (uz to što bi želeo 64mb rama) 32 rama i 128mb dodatnog fleša je danas više nego dovoljno za brdo programa i igrica i po koji mp3. Sve preko je već mini multimedijalni centar...

Palm OS je mnogo manje zahtevan po pitanju hardvera i memorije nego Mobile Windows, tu je možda dosta 32MB kako se sada isporučuju, mada ih ima i sa 64MB (Tungsten C, Tungsten T3... nisu baš novi modeli). Ovo je za top model od 700 evra malo. Najavili su već za proleće MPx 64MB model, verovatno imaju problem sa trajanjem baterija ili smeštanjem chipova u kućište (čekaju kapacitetnije) ili tako nešto, nisu ovako svojom voljom napravili...

zato i odlazu celu seriju za drugi kvartal 2005 :)
do tad ce ipaq-ov rx4705 da se prodaje ko niko, tako da su sami sebe *****ali :)

Jos jedan glas za mpx200 . Telefon je mnogo mocan , a nije cigla i ima nenad*jebljiv ekran . Jako tesko da bi neki telefon mogao biti bolji za neke razumne pare , jedino ako se bas nerazumes u windows , pa das 500-600 evra za p900 koji je cigla i nema pola dojajnih funkcija koje ima motorola . Ili ako se lozis na slicice 20x30 pixela pa istripujes da ti treba kamera u fonu . Sve u svemu sa motorolom mpx200 neces pogresiti ...

Da, mislim da je P900 cigla. Ha.
E moj druze.
Sta ti znaci to nenad*jebljiv ekran? Koja je to karakteristika koja ga cini "time"?
I koje to funkcije nema P900 a ima motorola?
Ti si bese kupio taj nesretni mpx, ja sam te pitao gde si ga kupio, koliko si ga platio, a ti mi nisi odgovorio???Ili sam ja nesto istripovao?

Nesretna motorola :) Trebao bi da ga uzmes i isprobas pa da shvatis o cemu pricam . Telefon kupljen u alo alo , placen 330 E pre 2 mozda 3 meseca - jedna od lepih prednosti je sto ovaj post saljem sa mog telefona . Pa tu su i office , word , excel , outlook , quake1&2 :) , Icq , microsoft messenger , regedit :) , IE radi besprekorno itd ... A ekran treba da vidis pa da ti sve bude jasno . Imam ortaka koji ima p900 i detaljno sam ga prostudirao . Za coveka koji petlja dosta sa win-sistemima i programima , motorola je zakon . Mislim ne mora motorola vec samo da je microsoft smartphone . A motorola plus dojajno izgleda i nije cigla . A covek koji dobro barata sa win sistemom i alatkama ce windows smartphone razvaliti za 30 sec . i moci ce da iz njega izvlaci neverovatne stvari ... Mislim sve ti je nakako tu , poznato , logicno , mozes cak i da ga overklokujes :) ... Ako ne kapiras win onda koji ce ti motorola . Imam ortaka koji je video moj fon nalozio se uzeo , a nema pojma kako da zip arhivu raspakuje i sadrzaj prebaci u recimo my documents . I naravno konfuzija . Za takve likove je nokia 6600 i sl . Ali ako covek razvaljuje win a seta nokiu 6600 koja isto kosta kao i mpx200 on je samo neobavesten ili preterano skeptican . Takav lik nece pogresiti ako uzme microsoft smartphone - recimo mpx200 .

a jer ti mislis da je razlika od 300e izmedju p900 i motorole slucajno takva?
i naravno da sam video mpx, ali mi nisi rekao sta to p900 nema a motorola ima?
samo mi je to ostalo u magli iz tvog odgovora, sve sto si naveo podrzava i SE.

Izvini, ali za 300e više p900 mora i veš da pegla i decu da čuva. Ja ne znam da li neko može da se ne složi da je p900 precenjen i u krajnjoj liniji preskup...

To si dobro rekao - precenjen . Ako sve ove funkcije koje sam ti nabrojao u predhodnom postu poseduje p900 a znam sigurno da ne poseduje , zato pazljivije procitaj post , reci ti meni koje to bitne funkcije ima p900 a koje nema motorola tj. sta on za tih 300E nudi vise ? Ok veci ekran , al je fon zbog toga cigla , a ja nevolim cigle jer nekako mi covek izgleda smesno sa takvim fonom - ko igracka a ne telefon . A rekoh i to da motorola ima dojajan ekran , cak i velicina je taman za fon - ma strava . Pa kad saberes sve videces da su tih 300E bacene pare ...

Bane® je napisao(la):
Izvini, ali za 300e više p900 mora i veš da pegla i decu da čuva. Ja ne znam da li neko može da se ne složi da je p900 precenjen i u krajnjoj liniji preskup...

u odnosu na motorolu, otprilike to i radi.
preskup mozda, ali daleko od toga da je precenjen, ne pada mu cena a razlog je jednostavan...nema ekvivalenta jos uvek...

Nazad
Vrh Dno