Šta je novo?

koji mobilni do 180evra??

Hal 9000

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
645
Ljudi reshite mi trenutnu ludnicu. Hocu da pazarim mobilni do 170-180evra. Dajte savete koji mobilni za te pare. Moj novi mobilni bi trebao da ima ekran u boju, GPRS, veliku memoriju... Koliko sam primetio, o tome ste dosta pricali, ali ja sam i dalje u nedoumici. Moji favoriti su:
Nokia 3100
Siemens C62
Siemens MC60
Ako imate neshto bolje na umu recite mi i zashto bash taj! Ja sam najvishe raspolozen da pazarim 3100. Racite mi da li je dobar i da li se isplati?
Pozdrav cheers

neznam kakav je po pitanju memorije, infracrveni znam da nema to mu je mali minus ali meni se dizajn svidja (cudno za Nokiu :) )
ako ti se svidja kupuj, neces ga nositi doveka
pozdrav

Ok. Hvala na savetima. Ne treba mi bash preterano IR tako da i nije neki minus. A simensi m55, c62, MC60? Jel ih ima neko i kakvi su? Ako ima josh neko neshto da doda...

Ma uzmi nokiu 3100, nokia je nokia, neces se pokajati sigurno...
Poz.

3100: http://www.mobile-review.com/phonemodels/nokia/nokia-3100-en.shtml
3100 je, bar po meni, ženski telefon. Možda bi to promenio kupovinom neke druge maske, al' to je dodatni tošak. Za M55 imaš neke ocene i na http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=44055 .

Da li ste primetili da Nokia ima
sve losiji i losiji design,
mora da su zaposlili neke Albance
da rade za njih :d

sikili je napisao(la):
Da li ste primetili da Nokia ima
sve losiji i losiji design,
mora da su zaposlili neke Albance
da rade za njih :d

Ma nikad Nokia nije ni imala neki design narocit.. Ali ovi poslednji modeli (neki od njih), pa recimo da "sljaste" i to samo tako... Ko da su ih "uoblicili" po meri neke domace turbo-mega-giga-folk "zvezde"... 3100 na zalost nije izuzetak, na papiru(ekranu) sve to lepo izgleda kad su karakteristike u pitanju, ali zato dizajn, pa recimo da je pomalo detinjast (mada sam video na Roaming sajtu "normalan" 3100)... Ne znam, licno mi se ne svidja kako izgleda, ali po stoti put ukusi se razlikuju, i ponovo ima dobre karakteristike...

Sto se tice Siemensa, ni C60 ni MC60 nisu telefoni koji opravdavaju svoju cenu (ekrani su im strava i zasu, a i kvalitet izrade ne zaostaje za prethodnom kvalifikacijom)...

E, sad kako si napomenuo da ti IC nije tolko bitna stvar mogao bi da razmislish i o Samsungu X100 (milslim da je negde oko 170 "bodova"), a mogao bi da pogledas i SE T230....

Mada telefon koji bih ti preporucio, ali ono "bez razmisljanja" kosta "malo" preko navedene "gornje granice" (nekih 90 "bodova" preko), pa sad necu o njemu :mrgreen:

ZoNi je napisao(la):
ja nisam primetio - naprotiv, Nokia (i Siemens) ima odlican design!

(btw, Sikili, ne svidja mi se ta tvoja rasisticka izjava!)

po cemu si provalio da je rasisticka izjava :rtfm: leba ti :eek:

Ok. Polako! Smirite se. Da li je istina da je kamera za 3100 80-100 evra?? I kakva je?

hall je napisao(la):
Ok. Polako! Smirite se. Da li je istina da je kamera za 3100 80-100 evra?? I kakva je?

To za cenu kamerice stvarno ne mogu da ti kazem, posto ne znam... Ali cinjenica stoji da su kamerice za mobilni cist marketinski trik... Dakle sve su one prilicno loseg kvaliteta i poprilicno neupotrebljive... Mada je ovo poprilicno diskutabilno jer im namena i nije neko "ozbiljno" slikanje, vec vise kao pomocno sredstvo za MMS... Ja bih licno voleo da sam mogao da nabavim t610, al bez kamerice, koju uzgred i ne koristim u opste...

@Zoni

Pa mozda sam bio malo nejasan (ne mozda nego jesam samo tako), kada sam napisao ono za izgled ali na mobile-review sam gledao prikaz, i ona maska nije licila ni nasta, dok je vec na Roamingu maska ok... Mada i dalje stojim pri tvrdnji da ima ocajno dizajniranih nokia (3610, 1100, 2100...).. Tolko, da ne bude zabune

za te pare mozes da uzmes mnogo bolji telefon od
tog decijeg krsa 3100 koji i nije jeftin. :mrgreen:

Al Siemens i Nokia imaju dobar dizajn :)...I Nokia je ipak Nokia (5110 sa kolor ekranom :D)

Ajde samo reci koji mobilni trenutno posedujes. To te pitam da znam je a idrugi sta da ti preporucimo jer ako npr imas neki telefon tipa S45, 6510, 6210 itd uopsteno neka funkcijama nabijena klasa ali bez kolor ekrana, da ti mi sada ne preporucujemo telefon koji nema nista osim kolor ekrana. To bi ti izgledalo kao prelazak sa kona na magarca. A posle bi nas krivio ;P

Imam SE T600:) Novi mobilni kupujem pre svega zbog kolor ekrana, GPRS, polifonih melodija... Po drugi put vam kazem da mi nije potreban ni BT ni IR, ali dobro. Ljudi dajte svoje predloge nemojte samo "ima bolje od 3100" , "ja bih uzeo drugi"... Trenutno mi samo odmazete! Recite mi za kameru kolika je cena. U kamera ima velichinu 8MB pa mogu da stanu dosta slika, zato joj je cena tolika.
Pozdrav

hall je napisao(la):
...

Koji???!!!??? :boom:

Evo ti konkretno....

Znaci kazes ne treba ti ni "plavi zub" ni IR port... Kazes treba ti dosta memorije za slicice, MMS i tako to... Kazes oces kolor ekran i polifone melodije...

SAMSUNG X100

Ekran-65k boja, 128x128px rezolucija
Bt-nema
Ir-nema
Memorija-pa nekih recimo 9MB
melodije-polifone
kamerica-nema

cena~170 "bodova"

mane: malo "sporiji" meni

Toliko!

People rekoh taman da pazarim 3100, razocharah se kad sam mu video memoriju oko 500Kb. Ljudi pa ovo je smeshno! Ispravite me ako greshim.

Pa svaka Nokia je smeshna u odnosu na cenu, svako to provali pre ili kasnije...Zoni se ovde ne rachuna :)

hall je napisao(la):
People rekoh taman da pazarim 3100, razocharah se kad sam mu video memoriju oko 500Kb. Ljudi pa ovo je smeshno! Ispravite me ako greshim.

Procitaj sta sam napisao za Samsung X100... Cinjenica je i to da Nokia nikad nije znala da odmeri cenu, i da su im telefoni malo skupi u odnosu na ono sto nude...

Jos jednom razmisli ti o X100, ako nista ima odlican ekran i punoooo memorije...

Ma video sam X100 samo shto sam ja iz Vranja, takav fon nisam imao priliku da ga uzmem u ruke! Iskreno dizajn mi se ne svidja. A i teshko cu telefon nabaviti...

hall je napisao(la):
Imam SE T600:) Novi mobilni kupujem pre svega zbog kolor ekrana, GPRS, polifonih melodija...

E, pa ako vec imas SE a trebaju ti ove stvari, SE ima vise modela za tebe - T300, T310 ili T230. To su sve odlicni telefoni (svaki je bolji od simensa koje si nabrojao). Cena ide od 100 do 130 evrica. T300 ima 256 boja i 24 tonsku polifoniju. T310 32 tonsku polifoniju, a T230 4K boja i 32 tonsku polifoniju. Svaki od ovih telefona ima gprs i jos dosta opcija, pa i one koje ti ne trebaju, da ne nabrajam procitaj (www.sonyericsson.com). Na svaki moze da se prikljuci kamerica koja kosta oko 30 evra. Znaci, ispod tvoje projektovane cene.

Ako hoces da se upustis u trosenje, modelu T610 je pala cena. Kad sam zadnji put pitao cena je bila 210 evra. Ali to je brutalan telefon - ima displej sa 65K boja, kameru, snimanje glasa, upravljanje glasom, sms, ems, mms, gprs, ic,.... ma sve sto ti padne na pamet.

Nokia 3100 je takodje ok, ali je u klasi sa recimo T230 od kojeg je skuplji oko 50 evra (kako gde i kako kad), a opciona kamera i vise od toga, pa te kad podvuces crtu izadje i vise od T610. Neko rece da nokia vazda kosta vise nego sto nudi i to je istina.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno