Šta je novo?

Koji mob. moze da sacuva SMS?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav!
Koji mobilni tel. ima na sebi memoriju za SMS, nesto kao 7110? Znaci, bilo bi lepo da ima foldere, i da moze da sacuva barem 50-ak poruka. U principu bih mozda i uzeo taj tel, ali samo ako ne postoji neki noviji, manji, lepsi :), i da nije osetljiv kao 7110 sa vratancima. Perverzije kao sto je kolor ekran, polifonija, wap, IC, i slicno me ne zanima. Sto se imenika tice, dovoljno je 100-tinak + SIM.
Hvala unapred!
P.S. Necu da nabavljam 064 koja moze da sacuva 35 sms. Hocu tel.! :)

stormbringer_bg je napisao(la):
Pozdrav!
Koji mobilni tel. ima na sebi memoriju za SMS, nesto kao 7110? Znaci, bilo bi lepo da ima foldere, i da moze da sacuva barem 50-ak poruka. U principu bih mozda i uzeo taj tel, ali samo ako ne postoji neki noviji, manji, lepsi :), i da nije osetljiv kao 7110 sa vratancima. Perverzije kao sto je kolor ekran, polifonija, wap, IC, i slicno me ne zanima. Sto se imenika tice, dovoljno je 100-tinak + SIM.
Hvala unapred!
P.S. Necu da nabavljam 064 koja moze da sacuva 35 sms. Hocu tel.! :)

Pazi ja sad nisam razumeo jel ti hocesh manji,lepshi,noviji ili ne...Ali mislm da to trazish a onda je reshenje za tebe 6510 (nokia)...moze da stane 150+sim poruka,ima sve one perverzije sem kolor ekrana ali su led diode plave pa je ekran extra...A ako te zanima neshto starije onda pishi...Inache sad sam video da trazish i foldere-ima ih a nem vratanca...Ako hocesh josh inf o telefonu pishi (posedujem primerak:D:D:D)...

Ma Siemens SL45-imas mesta ne za 100 nego za 100x100+.. SMS ova.
Sve sto ti moze stati na 32MB standardne MMC, a koja je jos prosiriva na 64MB, 128MB ili 256MB. S obzirom da je jedna poruka bese 128byta ili nesto slicno, sam izracunaj koliko tu mesta ima. A da ima i 500 mesta u PhoneBook-u

Jeftinija varijanta ti je Siemens S45 ili ME45. Interne memorije 380Kb pa koliko ti stane SMS-ova. Inace telefon ima explorer i memoriju vidi kao disk na kojem mozes praviti foldere i smestati ne samo SMS-ove nego logoe, melodije itd.

Siemens je los za SMS, to ne moze niko da ospori. Nokia 6210 i kasniji iz serije 6, kao i serija 7 i 8310 i kasniji mogu da prime 150 ili vise poruka a mnogi imaju mogucnost kreiranja foldera u koje ce stizati samo poruke od odredjenih osoba ili osobe.. najbolja je mogucnost zakljucavanja foldera.. Kada je SMS u pitanju NOKIA rullez! E sad, Siemens se priblizio ili cak prestigao mnoge druge segmente... :(

svih ovih probelema sa SMS prostorom ne bi bilo da nasi cenjeni provajderi prosire SIM kapacitet kartica... npr. nova 064 SIM ima mesta za cak 25 poruka! Dok je 8-9 meseci starija varijanta imala 12...
a budjavi mobtel drzi 10 odkad postoji
Ovi iz telekoma barem napreduju... a ovi karine milenkovici bi samo lovu i da se prodaju..

FX

Neka mi neko pliz objasni kako da regulisem to oko poruka na s45..
Jel tu moze da se prosiri inbox (tj da kao kod stare 7110 podesim da sve drzi u memoriji) ili moram rucno da prebacujem one za cuvanje u arhivu i druge foldere kad se kartica (10 kom) napuni?
Izludjuje me to sto pocne da pisti svaki cas da se prazni inbox..

Calavera je napisao(la):
Neka mi neko pliz objasni kako da regulisem to oko poruka na s45..

S45 ima josh 25 mesta predefinisanih za poruke dakle u sluchaju mobtela to bi ti bilo 35 poruka dok mu se ne napuni inbox. Dakle poruke koje hocesh da snimish morash ruchno (View msg, pa Options pa Move to archive)

Re: Re: Koji mob. moze da sacuva SMS?

Genghis Khan je napisao(la):
Pazi ja sad nisam razumeo jel ti hocesh manji,lepshi,noviji ili ne...Ali mislm da to trazish a onda je reshenje za tebe 6510 (nokia)...moze da stane 150+sim poruka,ima sve one perverzije sem kolor ekrana ali su led diode plave pa je ekran extra...A ako te zanima neshto starije onda pishi...Inache sad sam video da trazish i foldere-ima ih a nem vratanca...Ako hocesh josh inf o telefonu pishi (posedujem primerak:D:D:D)...
Posto mi je rodjak zainteresovan za 6510 mogao bi da napises nesto vise o tom telefonu.....dimenzije, baterija, funkcije .....utisci i ostalo.

hvala

GadGet je napisao(la):
Ma Siemens SL45-imas mesta ne za 100 nego za 100x100+.. SMS ova.
Sve sto ti moze stati na 32MB standardne MMC, a koja je jos prosiriva na 64MB, 128MB ili 256MB. S obzirom da je jedna poruka bese 128byta ili nesto slicno, sam izracunaj koliko tu mesta ima. A da ima i 500 mesta u PhoneBook-u

Hm. Koliko sam ja ukapirao, posto sam se malo igrao sa tim telefonom, tih njegovih 32, 64 ili 128 Mb se vidi kao hard, kada ga povezes na PC. E sad, ne mozes da imas 2 fajla sa istim imenom u istom folderu. Znaci, kad dobijes par poruka od, recimo, Mike, svaku moras da preimenujes u Mika1, Mika2, i slicno, ako hoces da je sacuvas na MMC u istom folderu. Dakle, nije to to sto mi treba. Treba mi neki tel koji ima softver i mogucnosti kao 7110, a da nije 7110 :)
Gengisu - opisi malo taj tel, ako ti nije smor :)

Vrh Dno