Šta je novo?

Koji mob: Motorola V525 ili SE T610?

morfnaom

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
609
Izmedju ova 2 koji izabrati?
prvenstveno me zanimaju: trajanje baterije, kvalitet kamere (doslo je vreme da i ja nabavim svoj prvi tel. sa kamerom), izdrzljivost telefona (jako bitno!).
Bilo bi lepo da oni koji su imali "licni kontakt" sa jednim i/ili oba telefona iznesu svoje utiske.
citajuci sa sajtova, cini mi se da je motorola puno bogatija sa opcijama i da li sam dobro zaklucio da ima i bolju kameru?
motorola ima mogucnost MP3 zvonjava, da li to znaci da je moguce bez problema koristiti i kao MP3 plejer ili je limitirana sa velicnom fajlova ili slicno po toj opciji?
jedina mana je sto motorola nema IC a T610 ima a ja na kompu nemam BT vec sam IC. ali valjda nije problem nabaviti i kabel ili PCMCI BT...
takodje je bitna i "softwerska" podrska. kako se stoji sa JAVA programima i raznim menadzerima za ova dva telefona, tj. kome bi tu dali prednost.

Pozdrav!

mojih pet para kao vlasnika t610..

ako su ti prioriteti slikanje i baterija, onda t610 zaobidji.. slike su veoma losheg kvaliteta (kachim uz poruku sliku slikanu danas, bajrakli dzamija je u pitanju ako nekog josh interesuje), tj. nisu upotrebljive ni za shta osim mms i slikanje za imenik.. shto se baterije tiche, neki kazhu da im traje 7 dana, neki 4, a meni josh nije uspela da izdrzhi ni 2 puna.. telefon je skinut sa poljske mrezhe, softver je r3c002, baterija nije madjarska.. kazhu da treba malo vremena da baterija postigne pun kapacitet, tako da mozhda se kasnije popravi (telefon posedujem nepune dve nedelje)..

dalje, ekran se jako teshko chita napolju chak i kad nije jako sunce, iako je slika odlichna.. polifona zvona zvuche veoma lepo (bolje nego midi na mojoj staroj zvuchnoj kartici) ali su neupotrebljiva - jedva sam nashao jedno koje chujem na iole buchnijim mestima.. vibracija je dosta slaba..

sto se tiche jave, ja nisam nashao nijedan koristan program (mozhda ce tebi znachiti neshto nauchni kalkulator, meni to ne treba).. telefon ne dozvoljava java programima izlaz na net preko gprs-a pa ne mozhesh ici na icq, msn, irc i ostalo..

ugradjeni mail klijent radi lepo, ume da se uloguje na smtp server pa mozehsh slati mejl preko servera koji dozvoljavaju relay uz autentifikaciju, npr. sezamovog.. jedino shto malo trapavo radi brisanje skinutih mejlova - ne mozhesh da ih obrishesh samo u telefonu, nego ima opcija "mark for deletion" pa onda brishe na serveru.. nije to neki problem, jer kad mejl pokupish od kuce i obrishesh sa servera, nestane i sa spiska u telefonu kad sledeci put proverish mejl..

to bi bilo to shto sam primetio od mana telefona, sve ostalo mi je bash po meri, tako da ja u sushtini i nisam nezadovoljan (samo me ekran nervira od svega napisanog), al meni su prioriteti sasvim drugachiji.. mislim da ovo nije telefon za tebe.

Prilozi

• Picture(2).jpg
    Picture(2).jpg
    17.5 KB · Pregleda: 99
OK hvala na iscrpnom odgovoru.
ja sam trenutno vlasnik SE 68i i sve ono sto nervira tebe kod T610 nervira i mene kod 68i. naime, nema sanse da se cuje zvono na ulici, kao ni da se lepo i bez naprezanja ocnih misica procita SMS ako je suncan dan i ja, igrom nesrecnih slucajeva se nadjem na otvorenom prostoru. ali naveca mana 68i je bio jako, ali mislim JAKO spor softwer. i da ne zaboravim da je vrlo neotporan telefon.
da, imas pravo ona zakacena foto je bas low kvaltitea. mislim, ne ocekujem ja ko zna sta, ali ipak...

Mislim da sam na korak do kupovine one motorole. pre svega mi se cini kao izdrzljiviji tel, a to mi je jako bitno (drazao je u ruci i stekao taj utisak, ali dok je bila iskljucena).
hvala jos jednom na iskustvu. javicu ja i svoje utiske posle kupovine.

Pozdrav!

Ja sam bio zainteresovan za tu Motorolu i primerak koji sam video je imao lockovana MMS podesavanja na Vodafon (ako se ne varam). Na NETu sam video da su sve 525 takve, a da je "original" verzija 500 koje kod nas nema.
Sinoc sam ipak uzeo T630 i za sada (koliko je to merilo :)) mi deluje OK. Naravno, krsh posle upotrebe nekoliko Nokia modela ;), ali navicicu se...
Danas sam izvesno vreme proveo napolju i nisam primetio probleme sa citljivoscu, ali nije ni bilo jakog sunca...mada...

Elem, zasto ovo kucam....cenovna klasa sa V525 je T630, a ne T610, a imam utisak da je problem sa ekranom resen :)...ajde probacu jos koji dan (daj mi samo lepog vremena :)), pa cu da potvrdim/demantujem ovu tvrdnju....

jeste, kod t630 je reshen problem sa ekranom a valjda ima i bolju kameru..

ni t610 nema problema sa sporim softverom, sve se deshava trenutno (osim otvaranja inbox-a koje traje sekundu-dve, zavisi koliko poruka ima)..

Danas sam se pentrao po krovovima (wireess je cudo na sta te sve natera ;)) i prilicno opusteno sam kucao porukice. U dvoristu sam pre sat-dva bas isprobavao kada se ekran nece videti i nema nikavih problema.
Vudu, ako T630 ima brz software ja sam kineski car :D
O kucanju porukica da ne pricam...obicno mu "pobegnem" nekoliko karaktera....mada je to stvar navike i plus sto sam 2 godine koristio 8310 i navikao sam se da ne gledam u telefon dok kucam poruku, a sada,.....polako, ima vremena....tek dva dana :)
Baterija mi je evo na 2 pixela :)....sa punjaca sam ga skinuo juce oko 12h, BT je radio jedno 2-3h, GPRS priblizno toliko....manje vise....poslao sam 40ak poruka i imao 10ak minuta razgovora....svidja mi se sto ima counter za SMS :)

Evo da obavestim da sam uzeo motorolu v525. ja sam za sada zadovoljan (prvi od prvog utiska) jer telefon ima pre svega mnogo bolji ekran nego sto sam se navikao kod SE t68i. to je valjda ono sto me prvo fasciniralo. dobar je kontrast i nema problema sa citljivoscu napolju. boje su fantasticne. to je ono sto mi se svidelo na prvi pogled. mislim da ce me smoriti baterija koja izgleda traje ispod mojih ocekivanja. naime, dosta sam se igrao sa telefonom (klasika kakda kupis novi telefon) i vec nakon jednog dana je ostala na jednoj "kockici". znam da je jos nisam formatirao, ali koliko vidim nema sanse da izdrazi vise od 2.5, max 3 dana. ali ok, bitno je da drzi barem dva dana bez problema. kamera je za ocekivati, mada jos nisam preneo slike na komp, tako da ne znam kako izgleda na normalnom ekranu. softtwer je prilicno brz mada ne i trenutan. kada se listaju poruke ili neke opcije zna da zakasni neki delic sekunde sto se odmah oseti. takodje, potrebno je sacekati mozda jedan sekund prilikom otvaranja poruka. tel je prepun raznih opcija. ima i neki mini zvicnik tako da se zvonjave cuju fantasticne a mogu i MP3 da se stave kao zvonjave.
BT, GPRS, MMS nisam jos isprobao.
sve u svemu za sada sam zadovoljan a videcemo posle.
Da, kada sam kupovao tel., ponovo sam u ruci drzao i T610 i definitivno mi se v525 ucinio cvrscim. a i uzeleo sam se tel na preklapanje, nisam dugo imao jedan takav :)

Pozdrav!

Ajde ti lepo to isprobaj malo detaljnije, pa pisi ovde sta se desava :)
Sta valjda, sta ne valjda, koliko stvarno izdrzi baterija i sl....

Evo, ja sa T630 sam danas koristio BT 10-15 minuta, GPRS 20ak, imao sam 10ak poruka i 30+ minuta razgovora (ala ce da bude veselje kada mi stigne racun :( )...potrosena 1/3 baterije...za 16h....
BT i GPRS ga definitivno ubijaju....

Nazad
Vrh Dno