Šta je novo?

koji mob da je prashina_proof, waterproof, ispadanje_proof..

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
Koliko sam video, jedino erricson r310s i neki mali zuti :) siemens imaju ovakve karakteristike, s tim sto je erricson preveliki, a za siemens nisam siguran da podnosi prskanje vodom...Mada mi je ovaj drugi bash simpatichan.
Mis'im, ne treba mi za duboko ronjenje, ali npr. kad odem na pecanje ili sl, moze da se desi butj u vodu, pa ne bih da ostanem bez telefona, tj. da bacim pare u vodu :D a takve stvarchice kod mene uvek cheshce padaju nego sto je preporuchljivo..
Daklem , pro et contra za oba modela (ili neki drugi), ako neko ima iskustva.
btw, ona moja cigla :p je definitivno otisla za deponiju posle neuspesne intervencije i nesrecnog otpadanja JogDial-a.

Ja sam siemens me45 prao pod slavinom posto mi je upao u baru punu peska, i nista mu se nije desilo. Mislim da je jos bolje zasticen Nokia 6250.

Shto se tiche bilo kog zashticenog Siemens modela mozesh da se pozdravish sa njim ako ti upadne u vodu i odmah ga ne iskljuchish i ostavish da se finooooo osushi..ME45 je posebno losh po pitanju kompletnog potapanja jer mu voda ulazi sa strane baterije.
Jedini koji se pokazao kao telefon koji ce to da izdrzi je r310 (mislim za one za koje ja znam).. E sad nisi rekao koj ti rang cena odgovara. Imash i nokiu 3410 koja je takodje odlichno zashticena..
BTW pa drzi telefon oko gushe i nece da ti upadne u vodu! :D

Moj je bio potapan i nista mu se nije desilo. Zavisi kako namestis dihtung na bateriji.

R310 je zakon po tom pitanju. Meni je licno bio oko 6 sati na nekih 4 metara dubine slane vode (budala-nisam primetio kad mi je ispao pa dok smo ga nasli...) Zaista neverovatno.

Ji 4Tze je napisao(la):
pa max negde oko 100 evrica (±10) :)

Hmm.. e pa na znam za do tih para nemash nishta bolje od r310
Mozesh da razmislish o m35 mada ti tu stoji ista stvar ako ti upadne u vodu.. brzo vadjenje i gashenje i sushenje jedno ceo dan da sluchajno ne ostane negde vlage inache caaaooo..

Alexandar je napisao(la):
Ja sam siemens me45 prao pod slavinom posto mi je upao u baru punu peska, i nista mu se nije desilo. Mislim da je jos bolje zasticen Nokia 6250.

Ovo prilicno lici na Miska. Da niste rodjaci?? :D:D

zilet je napisao(la):
Hmm.. e pa na znam za do tih para nemash nishta bolje od r310
Mozesh da razmislish o m35 mada ti tu stoji ista stvar ako ti upadne u vodu.. brzo vadjenje i gashenje i sushenje jedno ceo dan da sluchajno ne ostane negde vlage inache caaaooo..

Ma meni je bitnije da od moze par puta da padne na parket, beton i sl (slucajno, naravno) i da se ne rasklima; ne zivim na reci, pobogu :) a to za pecanje sam naveo kao primer samo (i ocigledno sam preterao kad malo bolje razmislim).
Ono sto bi me zanimalo jesu iskustva sa ovim Siemens-om M35, znaci generalno sto se telefona tiche: snalazenje u menijima, display, trajanje baterije (i koliko bi kostala Litijum-jonska koja valjda drzi mnogo duze), prijem signala, 'razgovetnost' , SMS i sl. Ili kratko receno, isplativost/performanse...dobra i losa iskustva.
Nisam napomenuo da sam blagi duduk sto se mobilnih telefona uopste tice :) zato i pitam ovde. Pogledao sam na sajtu proizvodjaca ali bih voleo da cujem iskustva.

Mislim da ce ti M35 zadovoljiti potrebe i meniji i softver i prijem-odlican telefon (nisam imao njega ali sam imao S i C 35 i sa svima sam prezadovoljan pa nema razloga da i M ne bude odlican).Ustvari mislim da je M35 samo upkovan u gumu C35-cini mi se da su im sve funkcije iste.Jedino se meni ne svidja malo mnogo tvrdi dugmici, ali posto nemas bas mnogo izbora-covek se na sve navikne.I R-310 je dobar ali je stvarno prevelik.

Pa onda M35. Kao shto Reche Djordje to ti je samo uklopljen C35. Odlichan telefon po funkcijama i svojim mogucnostima. Jedan od jachish prijema i odlichnog zvuka. Na meni cesh brzo da se naviknesh i pitacesh se kasnije kako to moze nkom da bude komplikovano:)
Vec si video verovatno sve karakteristike na sajtu, Wap, 100 mesta na telefonu za brojeve itd itd..
Jedina mana, mozda i najgora je shto su dugmad OCHAJNA! Gumena su i meka tako da je bash nezgodno kuckati po njima i jako je sporo pisati porukice. Naravno i za to posotji reshsenje u vidu nove tastaturice samo ne znam gde moze da se nadje kod nas.

U principu OverAll preporuchujem ga.

m35 bi pretpostavljam bio ok telefon za tebe, softver je identican kao c35, litijum jonska baterija je oko 10 evra, moj predlog ti je da uzmes "milenijum" verziju, to je novija verzija koju ces prepoznati po narandzastom osvetljenju ekrana i kazu da baterija duzi nesto duze...inace baterija kod simensa nije bas jaca strana pa ce ti standardna baterija drzati oko 3 dana....inace dosta ljudi u mojoj okolini ga ima i svi su skroz zadovoljni...ispadanje isprobano bez problema ;)))

Alexandar je napisao(la):

Vidim po stranim review sajtovima da se ljudi zale kako se boja brzo oguli sa ME45 tastature - kakva su iskustva ovdasnjih vlasnika istog?

pozdrav, Vasa

Ma najbolje uzmi induktorski (onaj sa kurblicom sa strane). Moze sve sto si trazio, samo se malo teze vrti kurbla u vodi. :p :D :p

vasa je napisao(la):
Vidim po stranim review sajtovima da se ljudi zale kako se boja brzo oguli sa ME45 tastature - kakva su iskustva ovdasnjih vlasnika istog?

pozdrav, Vasa

Moj drug ga ima vec duze vreme i potpuno je ceo i boja o kojoj pricas, a decko je idealan da ga zaposli neki od proizvodjaca za ispitivanje izdrzljivosti i kvaliteta izrade telefona :)

ja sam moj simens m35 stavio u casu vode, ukljuci vibraciju i pozvao ga. :D neko je rekao da mora fino da se osusi posle toga i u pravu je. tip: nikako, ali nikako, ga ne susiti izvorom toplote! lcd ekrani su osetljivi na temperaturu i moze se desiti da pobenavi dok mu se ne smire molekuli. kratko potapanje ili "kupanje" provereno podnosi bez potrebe za susenjem, ali korisno je znati da nece da umre ni od "ronjenja" :D

vasa je napisao(la):

pozdrav, Vasa

Vidis i sam sta mi se sve desava sa telefonom, nikada nije u futroli, desi se da ispadne, medjutim tastatura izgleda kao nova, a plastika je tek na nekim mestima ogrebana. Prve serije su imale lose tastere, a to je kasnije sredjeno.

Nazad
Vrh Dno