Šta je novo?

koji mi je program potreban

• Začetnik teme Začetnik teme kovca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovca

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2005
Poena
304
Intresuje me pomoću kojeg programa mogu da stampam spisak pesama (koje su u mp3 formatu) kao tekst za front(znaci izvodjac i spisak pesama....itd)...nesto slicno kao sto je radio onaj lik iz takovske ulice jos davne 95 kada smo svi imali onaj njegov (zvučni) katalog.....aj pomagajte jel me copy&paste funkcija:wall: ubi u pojam.....

ne znam kako si zamislio da ti to izgleda, ali mislim da bi ti posao radio i Total Commander: slektujes pesme u Total commanderu i ides na Files>Print>File list...

pozdrav

pa nesto nalik na to stim sto mi ovde treba da izbaci i direktorijume i pesme u tom direkteorijumu i da sve to zbuci na format prednje strane...a TC ima samo da stampa velike formate (A4 itd....)

nisu loša oba predloga al ja i dalje ne dobijam ono što sam naumio.....ajd potražiću još negede hvala na savetima i utrošenom vremenu...poz!

kovca je napisao(la):
nisu loša oba predloga al ja i dalje ne dobijam ono što sam naumio.....ajd potražiću još negede hvala na savetima i utrošenom vremenu...poz!

Ako sam Ja dobro razumeo hoces da odstampas sadrzaj pesama sa cd-a na omot, a to upravo radi cdrlabel, pokusaj ponovo da malo bolje proucis program.

poz.

Ako hoces samo da dobijes spisak pjesama sa duzinom svake pjesme ponaosob (i zbir duzina svih pjesama u formatu hh:mm:ss) + opciono da ti prikaze bitrate svake pjesme (i da sve to bude poravnjato - tako da koristis fixed width font (courier new npr)), a zatim taj output da pastujes u neki program (Corel...), tamo malo obradis i dotjeras i odstampas - onda imam program koji ti moze pomoci.

evo dva screenshot-a: prvi i drugi.

Evo kako to izgleda:

PHP:
001. Aaliyah feat Timbaland - Try again                              160 kbps  04:41
002. AC-DC - Stiff upper lip                                         128 kbps  03:35
003. Ace of Base - Love in December                                  192 kbps  03:59
004. Adam Rickitt - Best things                                      128 kbps  03:01
005. Alabina - Loli, Lolita, Lola (Rikdi)                            192 kbps  04:08
006. All Saints - Pure Shores                                        192 kbps  04:19
007. Amanda Ghost - Filthy Mind                                      128 kbps  04:32
008. Amber - Sexual (Thunderpuss 2000 edit)                          192 kbps  03:49
009. Anastacia - I'm outta love (rmx by Mathias Heilbron)            128 kbps  09:29
....
312. Whitney Houston - It's not right... (club69 mix)                128 kbps  06:43
313. Whitney Houston - My Love Is Your Love (Remix)                  192 kbps  04:30
314. Whitney Houston & George Micheal - If I Told You That           128 kbps  04:30
315. Will Smith - Freakin' It                                        192 kbps  03:58
316. Will Smith - So Fresh                                           192 kbps  04:17
317. Wiseguy Orchestra - Mambo Italiano                              192 kbps  02:09
318. Wyclef Jean feat. The Rock - It Doesn't Matter                  128 kbps  03:54
319. X-perience - Island of dreams (radio edit)                      160 kbps  03:04
320. York - OTB (On.The.Beach)                                       128 kbps  06:12
321. Youssou N'Dour - My hope is in you                              192 kbps  03:54

Ukupno trajanje - 23:14:06

Ovaj program sam radio prije nekih 5 godina u VB-u (za licne potrebe); tako da nije nesto posebno, ali je meni odradjivao posao. Mana mu je sto radi scan samo jednog foldera (dakle, ako na cd-u imas vise foldera sa albumima, moraces malo da se pomucis). Pjesme mozes da preslusas iz programa (nije nesto, ali radi).

:wave:

ps
javi ako hoces da probas program for free (da ti posaljem)

Poslednja izmena:
Mogao si odraditi rekurzivnu funkciju za pretragu foldera... znači tražiš neki path, i sad ako fajl koji si našao ima atribut direktorijuma, pozoveš tu funkciju iz nje, sada sa novim pathom koji je stari path + '\' + fajl koji si našao...

Tacno; ali meni je tada (2000-te) u jednom trenutku trebao spisak pjesama samo iz jednog foldera (sa njihovim trajanjem) - da izvucem spisak pjesama sa mp3 cd-a koje sam ja snimao (a snimao sam sve pjesme u root folder).

Naravno da se to moglo zavrsiti; ali meni to tada nije trebalo (a i nijesam imao bas previse vremena da se bakcem sa tim).

Mada, i ovo sto program moze da uradi (spisak pjesama, bez extenzije .mp3 + trajanje pjesama) veoma skracuje vrijeme pravljenja liste (volio bih da vidim toga kome je zabavno rucno kucati spisak 120+ pjesama za mp3 CD ili 700+ pjesama za mp3 DVD).

Program sam iskopao sa nekih starih backup cd-a (da li jos imam source - ne znam).

:wave:

Poslednja izmena:
Za jednostavnije operacije (cisto kao reminder) postoji dobra stara DOS komanda:
dir >putanja
gde je putanja npr. c:\output.txt
ili ako se doda /s switch onda ce izlistati sve direktorijume i fajlove ispod datog stabla.

Poslednja izmena:
Ako hoces CD omot onda CDRLabel samo ga dobro prouci kao sto spominju kolege,a ako ces ceo folder sa HDD-a po meni najlakse iz WinAmp-a.Ucitaj folder u WinAmp i sa opcijom Misc odradi Generate HTML play list

?

ako sam razumeo sta ti treba program se zove mp3 print, nije veliki, ako ga ne nadjes, javi se pa cu ti poslati!

CTRL+ALT+G = U WinAmp-u od playliste pravi HTML-Playlistu
tj. Web stranu u obliku liste pesama.
a zatim Copy + Paste u Word i radi sta hoces.

sve kombinacije su maltene slične (ako ne i iste) al i dalje ne daju rezultat koji je meni potreban....ajd da probam sammv-ovim mp3 print-om...pa da vidim jel to to!

kovca je napisao(la):
sve kombinacije su maltene slične (ako ne i iste) al i dalje ne daju rezultat koji je meni potreban....ajd da probam sammv-ovim mp3 print-om...pa da vidim jel to to!

Prijatelju dragi,ne bi li ti tesko nacrtaj sta hoces jer smo ti ponudili sve opcije,a ti ne vidis resenje tvog problema.Pozdrav

I ja sam se bas dugo zamlacivo sa tim problemom. I sa tim cuvenim cdrlabelom nikad nisam uspeo da ostampam zadovoljavajuci omot (super je za stampanje audio diskova ali kad je mp3 i 150 pesama tu me nije bas odusevio). Ja sam nesto uspevao da uradim kobinacijom programa MP3 Automagic CD Cover Creator (MACCC) 1.1 (trebace ti java virtual mashine) i nekih template-ova u Corelu. Ajde ovi sto to rutinski rade neka posalju screenshotove svojih radova pa da predjem na njihove metode stampanja omota mp3 diskova.

Palac gore za cdrlabel.
Sta ces, savrsenstvo ima visoku cenu.
Ja postavljam samo dva pitanja:
Da li to radi posao?
Da li to dovoljno dobro zavrsava posao?
Kod mene je u oba slucaja odgovor bio potvrdan.
Pozdrav

Kako kaze Zoran Radmilovic u predstavi Radovan III:"Ja jesam covek seljak i mene je pregazilo vreme,ali ja stvarno ne razumem ...."
Ronie je lepo skenirao sliku CD omot,samo sto se moze napraviti da budu dve kolone ili jedna,na bilo kojoj strani (prednja,unutrasnja ili zadnja) u zavisnosti od broja pesama.Moze se menjati i velicina i izgled fonta.
A bez ikakve ljutnje ako ti se nasi predlozi ne svidjaju mani se corava posla
i odnesi u stampariju pa ce ti ljudi odradi profesionalnu i bices sigurno zadovoljan,ali kada budes placao setices se nasih predloga i koristices ih bez ikakvih problema.

ZA CAPLJU
A sto se tice broja pesama moze se upisati i do 182 pesme bez problema,
(koliko ih ja imam po CD-ima) jedino je stvar podesavanja velicine fonta i da li ga zelis na booklet ili na prednju i zadnju stranicu.

Nazad
Vrh Dno