Šta je novo?

Periferni uređaji Koji miš?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.
Učlanjen(a)
27.02.2023
Poena
30
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 10400F + Arctic i35 argb
Matična ploča
B560M PRO VDH WIFI
RAM
Fury Beast 32gb (2x16) 3200mhz
GPU
Sapphire pulse RX 6700 XT
Storage
SSD: KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280 SNV2S/1000G
Zvuk
Logitech Z207 + Logitech G Pro X
PSU
COOLERMASTER MWE White V2 700W
Kućište
METROPOLIS PRO
Monitor
Dell G2724D
Miš & tastatura
Logitech G Pro X Superlight + Logitech G Pro
Ostale periferije
Logitech G840
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A55
Rešio sam braćo malo da se podnovim pošto trenutni setup koji me služi već oko 2, 3 godine polako kreće da otkazuje pa bolje na vreme da menjam. Nisam baš u tim vodama ovih zezancija miš, tastatura i slično pa ne znam šta valja, šta se koristi, itd.. Trenutni miš sam platio malo manje od 2k pa mi je sada malo čudno kada vidim da neki idu i preko 20k. Ja bih eto odvojio do nekih 10k (naravno gore dole koja hiljada više nije strašno). Meni su lično zapali za oko logitech g pro lightspeed i razer viper ultimate. Oba su wireless iako mi to nije nešto previše bitno jer ću vrv sa kablom da ih koristim ali sam video dosta pozitivnih recenzija za njih pa eto da ih izdvojim. Konkretno sa ovim razerovim se prvi put susrećem ali sam video da je podjedanko kvalitetan kao ovaj logitechov, malo je lakši i neki kažu precizniji u odnosu na ovaj g pro. Za ovaj g pro sam odavno čuo da je jako kvalitetan samo me buni koji model da uzmem da li ovaj g pro lightspeed ili g pro x superlight. U principu razlika izmđu ova dva je što je ovaj superlight lakši za oko 20g, malo je precizniji, nema rgb i malo je osiromašen što se tiče bočnih tastera ali to meni i ne vuče neku ulogu tako da sam okej sa tim. Ostalo je uglavnom isto ali je cena znatno veća kod ovog superlight iako su skoro pa isti. Da napomenem samo da bih ga uglavnom koristio za gaming. Pa eto ako je neko imao susreta ili ima predlog za neki drugi nek podeli iskustvo/savet.

Po meni Logitech G Pro je solidan izbor. Svi ga hvale, koristi se dosta za online competitive naslove, i njima baterija dobro drzi (ako ikada odlucis za wireless opciju, a moja je preporuka, jer nema laga i lepse na stolu bude) Razer nikad nisam vario, pa necu mnogo da komentarisem, ali imaju dobre miseve. Ja sam krenuo sa Alija razne modele da porucujem i da testiram, i ima ih za oko 5-6k RSD odlicnih miseva. AimAdapt na youtube ima odlicne recenzije, jako koncizan i jako lepo objasni sta kako i gde.

BTW imam dva misa, jedan je Logitech G305 i Edifier HEcate G3M Pro koje koristim za dizajn i gejming.

Bitno je da nađeš miš koji tebi odgovara: po veličini spram tvoje šake, po težini koju preferiraš, po obliku (tj. da odgovara za tvoj način držanja iliti grip) i po tasterima koji ti trebaju. To da li ima 20k ili 35k dpi je najmanje bitna stvar. Probao sam G Pro Wireless i meni deluje odlično. Ja koristim Roccat Cone Pure Owleye, mislim da njih više nema na tržištu, inače savršen za moje nežne ruke. :sneaky:

Bitno je da nađeš miš koji tebi odgovara: po veličini spram tvoje šake, po težini koju preferiraš, po obliku (tj. da odgovara za tvoj način držanja iliti grip) i po tasterima koji ti trebaju.
Koristio sam vise razlicitih i to je i moj zakjucak. Trenutno koristim (jeftin) A4 X89 koji ima oko 100g i velika je razlika od proslog sto sam imao koji je bio dosta laksi... pogotovo za cs i slicno.

Bitno je da nađeš miš koji tebi odgovara: po veličini spram tvoje šake, po težini koju preferiraš, po obliku (tj. da odgovara za tvoj način držanja iliti grip) i po tasterima koji ti trebaju. To da li ima 20k ili 35k dpi je najmanje bitna stvar. Probao sam G Pro Wireless i meni deluje odlično. Ja koristim Roccat Cone Pure Owleye, mislim da njih više nema na tržištu, inače savršen za moje nežne ruke. :sneaky:
Problem je u tome što nisam imao prilike da koristim ove top tier miševe, tjst uopšteno različite tipove miševa jer ja evo odkad znam za sebe baratao sam sa 2, 3 miša na sličan fazon svih ovih godina tako da ni ne znam šta mi odgovara/neodgovara. Koji god da uzmem pucam na slepo svakako😁

Onda je najbolje da odes u neku prodavnicu gde mozes da isprobas vise razlicitih miseva i vidis koji ti najbolje lezi.
Razliku izmedju 46 i 53g tezine i glide padova na dnu ces mnogo manje primetiti od same velicine i oblika koji ce ti igrati veliku ulogu.

Problem je u tome što nisam imao prilike da koristim ove top tier miševe, tjst uopšteno različite tipove miševa jer ja evo odkad znam za sebe baratao sam sa 2, 3 miša na sličan fazon svih ovih godina tako da ni ne znam šta mi odgovara/neodgovara. Koji god da uzmem pucam na slepo svakako😁
Nije baš tako teško. Pogledaj kako držiš miš (proguglaj mouse grip types), vidi u specifikacijama modela koji te zanimaju i recenzijama da li je pogodan za tvoju vrstu gripa. Većina miševa je pravljena za prosečne ruke, ako ti treba manji ili veći/lakši ili teži, prilagodi pretragu. Možeš da izmeriš miš koji sad koristiš pa ćeš otprilike znati šta ti odgovara.

Nije baš tako teško. Pogledaj kako držiš miš (proguglaj mouse grip types), vidi u specifikacijama modela koji te zanimaju i recenzijama da li je pogodan za tvoju vrstu gripa. Većina miševa je pravljena za prosečne ruke, ako ti treba manji ili veći/lakši ili teži, prilagodi pretragu. Možeš da izmeriš miš koji sad koristiš pa ćeš otprilike znati šta ti odgovara.
Skoro da se sve dimenzije poklapaju sa mojim trenutnim koji mi super leži u ruci tako da ne verujem da ću sa tim da imam problema. Možda jedino mi bude bilo malo potrebno da se na težinu priviknem ali to bi trebalo da je najmanji problem. Svakako hvala svima na savetima, pogledaću još jedanput svaki pa ćemo da vidimo.

Recenzija.. :)

mis kosta 450 din korektan je za surf, bar radi za razliku od gamebird

u ruci onako, b100 ako bi uporedili on je 10 a ovaj je 6

zaobidjite

b100 je oko hiljadu dinara, ali je bar 3x bolji

Zanima me neki bezicni mis za laptop do 2000-2500 din sluzice za office varijantu,nikakve igrice
Zanima me koji uzeti da mis prati pokrete tj da mu preciznost bude dobra
Ako je moguce obe varijante bezicne konekcije ,vidim da ih ima
I jos me zanima da li ima neki sa baterijom u sebi koja se puni ili to nije toliko bitno

Da,ovaj mis deluje odlicno,mada mi je malo preko budzeta
Zanima me ima li neki dobar u gigatronu ,obzirom da imam kod od 18 posto popusta ili neki marvo misevi tu imam na 30% kupon

Poslednja izmena:
Da li ima neko neki predlog za neki gejmerski bezični miš koji bi mogao da leži dobro u ruci deteta od 10 godina?
Moram da ispunim želju mališanu, ali problem je što se on naložio na polovan G903 lightspeed.
Da li bi preporučili kupovinu polovnog Logitech miša najviše klase?

Hajde i ja da se ubacim sa pitanjem, da se ne otvara jos jedna slicna tema....
Uzimam mis za laptop, bitno mi je da ima dual konekciju i da ima barem dva programabilna tastera sa strane....
Uocih ova dva:
i:

E sad, razlika u ceni je znacajna, pa se pitam vredi li Logitech toliko koliko je skuplji?
Logitech ima silent tastere sto je zgodno zbog rada u citaonici u biblioteci. Za HP ne navode nigde tako nesto, pa pretpostavljam da tasteri imaju uobicajen zvuk, s obzirom da ovaj mis nisam imao prilike uzivo da vidim.
Oba misa se mogu (novi) naci i u oglasima, razlika u ceni je nesto manja ali i dalje osetna.
Znacio bi mi savet nekog ko ima iskustva sa ova dva misa prilikom odluke koji kupiti. Ili mozda postoji nesto trece sto nisam uocio a zadovoljava navedene kriterijume.
Unapred hvala.

Na kraju kupih gore pominjani Logitech m650. Mali, zgodan za ubaciti u torbu sa laptopom, ima sve sto je potrebno za udoban rad sa Office programima...
Uzeo sam ga u nasoj prodavnici, 2 godine garancija, necu da reklamiram radnju - ne znam da li je dozvoljeno. Dobio i 15% popusta na kupovinu Intesinom karticom, tako da sam ga platio isto ili manje u odnosu na cene na KP.

Nazad
Vrh Dno