Šta je novo?

Laptop Koji miš za Apple MBP?

Koji laptop kupiti?

Hybit

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2012
Poena
195
Pozdrav svima,
Od januara ove godine poceo sam da radim na poslovnom MBP2019.

Touchpad je savrsen tu nema dileme, medjutim usled dugotrajng rada na laptopu počeo je nerv u kažiprstu da mi "skakuće".
Sve manje i manje mi odgovara da koristim touchpad iako sam se totalno navikao na njega, zdravlje mi je na prvom mestu.

Magic mouse sam probao i ergonomski mi ne odgovara pa trazim najbolju alternativu koja najbolje (sa najmanje problema) radi pod OSX-om.

Budžet mi nije bitan ali mi je jako bitno da mi neko sa iskustvom preporuči najkompatabilnijeg miša na tržištu koji postoji.

Do sada sam probao sigurno 4-5 razlicitih miseva i svi su se ocajno ponasali (veliki lag, sporo kretanje iako sam osetljivost povecao, na nekima strelica svremena na vreme "drhti" prilikom sporog povlacenja itd itd).

Mx master 2s koristim, najbolji miš koji sam do sada koristio na mbp.
Imam i touchpad pored, ali uvek mi ruka krene za ovim čudom :)

ako ti se daje malo više para, imaš i mx master 3.

mozes bilo koji na koji si navikao.
treba ti samo mala alatka za smooth scroll kao recimo ova:
pomocu nje mozes da namestis i back+forward prekidace.

ja bih logi maksimalno izbegao, jako los kvalitet izrade a jedan mx master 2s je odapeo nakon par meseci.

mozes bilo koji na koji si navikao.
Nazalost te na koje sam navikao, rade sa pomenutim problemima koje sam naveo gore :(

Sada gledam utiske i recenzije ovih Logi MX 2s i 3 deluju dosta dobro, narocito mi se dopada gestures koje mozes prilagoditi obzirom da sam tu imao nedoumicu kako da namestim promenu virtul. desktop-a jer na MBP sam nakacio 2x24" monitora + display od samog MBP tako da zapravo koristim 3 fizicka ekrana i sigurno 13-15 desktop-a pa mi je izuzetno bitno i brzo prebacivanje sto preko touchpad-a se lagano prelazi sa 3 prsta. Odgledao sam recenziju od nekog stranca gde je pokazao kako se bas na MBP podesava gestures za promenu desktopa, i to deluje zaista smooth (bar preko klipa) i verujem da ce izbor pasti ili na MX 2s a ni 3 nije bog zna koliko skuplji (~4k rsd) a opet dosta ljudi vidim da bas koriste ova dva misa u kombinaciji sa Apple-om pa ne verujem da ce biti nekih (vecih) problema ili nedostataka.

Hvala svima.

nisam imao ni jedan od pomenutih problema a kacio sam razne miseve na macOS. jedino sam imao problema sa mx master 2s sa jako losim signalom pa je mis stalno prekidao i stucao. skrol tockic je uzas.

nisam imao ni jedan od pomenutih problema a kacio sam razne miseve na macOS. jedino sam imao problema sa mx master 2s sa jako losim signalom pa je mis stalno prekidao i stucao. skrol tockic je uzas.
Imam identičan miš, perfektno radio na hackintoshu, perfektno radi na miniju m1 - preko WiFi-ja. Dongle uboden u mini sa zadnje strane, razdaljina do miša nekih 1,5m, nikakvih problema. Sa Logi softverom namestio sam sve tastere onako kako želim i sve radi super. Imam i jedan Anywhere 2 koji i dalje radi perfektno, ali ga ne koristim jer mu je integrisana baterija jako oslabila, pa mora da se puni na 2-3 dana, inače je u besprekornom stanju (i estetski je super, iako je bež boje, koristila supruga).
Moje iskustvo je takvo da više ni ne gledam ništa osim premium Logi.

^ imao si srece ili ja nisam. moj wifi dongle je bio uboden u front panel kucista koje je na stolu tajo da je rastojanje do misa bilo oko 30cm i konstantno je prekidao i trokirao. sam mis mi je delovao jako nezan uz pomenuti ocajan skrol tockic. prethodni 502 proteus spectrum je takodje imao jako neudoban middle click i odroman prazan hod u tasterima. sta znam, ja sam trenutno prezadovoljan sa g-wolves skoll misonjom, najprijatniji i najprecizniji skrol tockic koji sam ikad koristio.
na mbp pro 2020 koristim iskljucivo trackpad uz bettertouch tool tako da mi nikakav mis ne treba.

Uzeo juce Logi MX Master 3, pa cekam da stigne i javim utiske :) BTW kazu da su popravili skrol u odnosu na 2S verziju.

moj wifi dongle je bio uboden u front panel kucista koje je na stolu tajo da je rastojanje do misa bilo oko 30cm i konstantno je prekidao i trokirao

Zašto nisi ulozio reklamaciju ili poslao mis na servis, ocigledno je defekt u pitanju, sto automatski ne znaci da su svi iz MX premium serije njesra zar ne? ;)

ja sam uzeo magic trackpad i vise mis ne koristim, nemam probleme s rukom vise.

I o tome sam razmisljao, probao u prodavnici i ne lezi mi (iako mi se dopada) jer opet najveci pritisak trpi kaziprst u neprirodnom polozaju....

Keva moja 2x operisala na obe ruke karpalni sindrom, tako da ne bih da i ja fasujem to njesra pa iz tog razloga se vracam na "ergonomiju".

BTW, jeste "pacovska" tema, ali kada smo kod MX premium serije, ima li neko iskustva sa "MX Keys", nesto se razmisljam "kad je bal nek je maskenbal" :D

Zašto nisi ulozio reklamaciju ili poslao mis na servis, ocigledno je defekt u pitanju, sto automatski ne znaci da su svi iz MX premium serije njesra zar ne? ;)
zato sto je recimo kod devojke na lap topu radio normalno. mis je bio madjar pa mi se nije cimalo.
na srecu mis je odapeo nakon par meseci tako da nema vise problema :)

Uzeo juce Logi MX Master 3, pa cekam da stigne i javim utiske :) BTW kazu da su popravili skrol u odnosu na 2S verziju.

I o tome sam razmisljao, probao u prodavnici i ne lezi mi (iako mi se dopada) jer opet najveci pritisak trpi kaziprst u neprirodnom polozaju....

Keva moja 2x operisala na obe ruke karpalni sindrom, tako da ne bih da i ja fasujem to njesra pa iz tog razloga se vracam na "ergonomiju".

BTW, jeste "pacovska" tema, ali kada smo kod MX premium serije, ima li neko iskustva sa "MX Keys", nesto se razmisljam "kad je bal nek je maskenbal" :D
ja imam mnogo manje problema sa https://www.mayoclinic.org/diseases...ns-tenosynovitis/symptoms-causes/syc-20371332 od kada sam presao na magic touchpad, posle 25 godina s misevima. Uglavnom sve radim srednjim i domalim prstom, kaziprst retko koristim, ali je zato palac vise nego zahvalan :)

BTW stigao je malopre mis, malo je reci da sam oduseljen. Podesio sam vec gestures i sjajno lezi u ruci, magnetni skrol je fenomenalan.

zato sto je recimo kod devojke na lap topu radio normalno

Aha, pa eto vidis da nisu tebi bas SVI miseli radi OK na OSX-u.... tako da ova tema ipak ima smisla :p

BTW sada je kasno ali da li si probao BT vezu? Ja sam ga povezao upravo breko BT-a. Radi 1/1.

Screenshot 2021-08-10 at 12.54.44.png

Imam, bolju nisam koristio😀

Ubedio si me :ROFLMAO:

P.S. Ubice me zena... :ninja:

:D zato ja ništa nisam rekao :D
i ja furam i miš i tastaturu preko BT, ne preko dongla. Jedimo imam problem kada komp npr. preko vikenda nije u blizini, pa onda moram ponovo da ih konektujem.
Doduše, i to mi se sad desilo u tipa 20% slučajeva.

Edit:

Doduše, da ti i kažem odmah da ne volim mehaničke tastature, da baš preferiram plitke.

Dobro to je normalno da se raskaci konekcija s'vremena na vreme ako se probije zamisljeni limit u metrima. Isto se i meni desi sa sluskama nekada, nista strasno.

Gledah malo recenzije za MX Master 3 i MX Keys i deluje zaista dobro ikvalitetno a skroz bih da se odvojim od MBP jer mi i sada kad kucam ruka mahinalno krece na touchpad.

P.S. Ni ja nisam fan lozenja na te mehanicke tastature, dosta mi ih je bilo 90-ih i pocetkom 2000-ih... :D

Posle skoro nedelju dana mogu reci da sam i vise nego zadovoljan sa MX master 3, ni jedan jedini problem, sve radi i funkcionise fluidno, svi tasteri i gesture su na mestu i rade 1/1.

Sutra stize i MX Keys da zaokruzimo pricu ;)

Posle skoro nedelju dana koriscenja tastature.... apsolutna pohvala za MX keys, preudobna tastatura koja je 1/1 kompatabilna sa OSX, cak i raspored tastera i komanda je isti.

Ko se razmislja da uzme neke periferije za MBP koje su "non-apple" vendorske apsolutna preporuka za MX seriju od Logi-ja, sve je 1/1.

kod mene ovo resava stvari. besplatan mali alat. nemam nista od logija ali radi na svim misevima.
ko hoce da plati nepunih 5e, ima isto odlican alat Smooze:

Vrh Dno