Šta je novo?

Koji Linux distro?

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Dakle, koji Linux distro da skinem i instaliram drugaru na Celeron 600MHz+128MB SDRAM a da to normalno radi???

Treba mu za net, štampanje ponuda iz word-a tj. za prostu "kućnu" upotrebu...

Bit će proban Puppy a možda i W2K na koji sam totalno zaboravio...

thx

Tu bi Debian sa lxde okruženjem fino radio, a bio bi upotrebljiviji od Puppy-ja...

Ja sam jedno vreme eksperimentisao na sličnoj mašini (766Mhz, 128MB)sa lightweight distroima i ukratko Puppy linux će raditi...ali sporo, pogotovo ove novije verzije. Verzija 4.3.1 je nešto više lightweight a izgleda pristojno. Za browser stavi Kazehakase, ali i dalje će mu većina sajtova "seckati" ma koliko lightweight browser koristio. Za puštanje muzike meni se najbržim pokazao Consonance. AbiWord radi mnogo brže od OpenOffice-a kome treba jedno 60 sekundi da se uključi.

Možda možeš i da pokušaš Slitaz koji je oko 30MB ali izgleda jako lepo i čini mi se da radi brže od Puppy-ja, ali isto tako mi se čini i da je malo nestabilan.

Opet sa druge strane, taj hardver je star više od 10 godina i ne možeš da očekuješ da novije distribucije rade na njemu onako kako je zamišljeno. Na takvoj mašini je meni najbolje radila neka Lite verzija XP-a, možda ni to ne bi bilo loše rešenje.

Slitaz linux radi najbolje na takvoj masini i potpuno je funkcionalan i stabilan.

128mb ram je zez za bilo koji softver novijeg datuma.
ja bi isao na Slax + Fluxbox na toj konfi.

Nazad
Vrh Dno