Šta je novo?

Koji laserski stampac?

desetslova

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2005
Poena
301
Ova 4 stampaca mi izgledaju primamljivo pa bih hteo da cujem misljenje ostalih koji mozda imaju neku preporuku ili komentar... Koji je po vama best buy uzevsi u obzir cenu stampaca/performanse/cenu kertridza... a da imam i jedno pitanje: da li i koliko puta mogu da se pune kertridzi za ove stampace?

1. HP LaserJet 1020
2. CANON LBP-2900
3. LEXMARK E232
4. EPSON 6200L

Glasajte SADA! 🙂

Samsung ML-1520!
Svaka preporuka. Ponegde su uz njega dobijaju dva tonera, kao na primer u imtelu za 110e. Toneri se pune dvaput - kapacitet 3000 stranica, a cena punjenja je 1400din. Kod treceg punjenja se valjda menja i valjak a to sve zajedno kosta oko 2000din.
Iako izgledom ne uliva poverenje, neverovatno je robustan. Jedan moj drugar ima 4-5 komada u stranci. Dnevno na njima ode po ris papira vec 6 meseci i nijedan nije otkazao.
Sto se tiche performansi ni tu ne zaostaje: prva stranica posle 12sec, 14 stranica u minuti. I ima pravu fijoku od 250 listova a ne ko HP1020. Jedina mana mu je rezolucija od 600x600dpi. Ali ja stvarno ne vidim razliku izmedju samsungovih 600x600 i hp-ovih 1200x1200. Slike su iste, text na oba savrsen.
Sve u svemu, mislim da je best-buy.
E da, umalo zaboravih. Garancija je 2 god., a na HP1020 1 god.

Canon LBP3200, uzeo sam ga pre par dana i prezadovoljan sam.

HP 1020. Prvo. Bez obzira na količinu memorije (ima je najmanje od svih navedenih) prvu stranicu izbacuje ubedljivo najbrže. Drugo. Ubedljivo najjeftiniji za eksploataciju.
Uostalom, pročešljaj malo net imaćeš to dosta validnih testova.
Ono što sa 100% sigurnošću mogu da tvrdim je da Lexmark, koji na papiru ima (u odnosu na ostale ponuđene) "monstruoznu" specifikaciju, ne da ih ne jede za doručak nego žali bože toliko kg. plastike i metala i toliko RAMa u njemu, kada su mu toner i procesor takvi kakvi su. :S:

Pozdrav. :wave:

JA nemam iskustva sa puno printera ali jedan mogu da preporucim-samsung ml2010!
Pre dve tri nedelje kupili smo ga za 59$ (posle ribejta) i za te pare - razvaljuje. Odstampali smo gomilu nekih knjiga i stvarno je za po kuci super...

@Spotter

Od jeftinih - nijedan. Za skuplje - nisam siguran.

@milosh76

Ispod 100E imaš samo polovnjake. Možda može da se nađe i Samsung, ali to đubre više ne bih uneo u kuću!!!

Da ja kazem koju rec o Samsungu. Imam Samsung ML-1450 vec tri godine i izuzetno sam zadovoljan. Fioka za papir prima 500 listova, toner kapaciteta 6000 strana, EDO SIMM za prosirenje memorije tako da sam serijskih 4 MB odmah prosirio na 36. Brzina mu je zaista vrlina, pri tome ne mislim na deklarisanih 14 ppm vec u praksi je zaista brz. Znao sam da mu zadam da odstampa i po 300 strana teksta i sve prodje bez ikakvih problema. Samo sam sa jednim risom (losijeg) papira imao jedan papir koji nije lepo povukao i zguzvao ga je bez zaglavljivanja, i bukvalno dva puta mu se desilo da povuce dva lista odjednom za sve ove godine. Drajveri odlicni, ali zaista. Jedina slaba tacka mu je stampanje grafike mada se i to donekle popravlja koriscenjem 1200 dpi rezolucije (ima dva moda, optimizovano za tekst ili grafiku, ja koristim cesce ovaj prvi). Najlepse od svega je cena. Platio sam ga 270 evra u vreme kada je Canon LPT-1120 kostao oko 230-240 koji sam gledao kao alternativu. Pre toga sam imao HP 5L koji je po pitanju papira bio jako izbirljiv i kada se koristi losiji znao je da povuce 3-4 lista bez problema. Sve navedeno pricam iz iskustva a ne prepricavam sta sam procitao na netu.

Nemoze da se pljuje ML-1520 tek da bi se nesto napisalo. Pre svega treba da se gleda odnos kvalitet/cena. Kada mi neko trazi preporuku za jeftiniji stampac uvek preporucim Samsunga i Canona i niko mi se do sada nije zalio sta god da je uzeo od to dvoje. Ko ima aspiracije da stampa veci obim naravno da cu mu preporuciti neki ozbiljniji stampac. Druga je stvar sto nasi ljudi vole da uzmu stampac za 100 evra a da ga koriste kao stampac od 1000.

sasa022 je napisao(la):
Koje si sve probleme imao sa Samsungom kada si ga toliko zamrzeo ?
Ovako bez iznetih razloga tvoja tvrdnja nam nista ne znaci.

Nije problem, objasniću. Da se ne bih ponavljao, pogledajte šta sam pisao u ovoj temi
Koji crno-beli laser?

Nisam odštampao ni 600 strana na Samsungu i prodao sam ga. Kupio sam Canon LBP-2900 i mogu da kažem da je dosta bolji. Ima i on mana, ali je od Samsunga bolji ako ne računam brzinu, što meni i nije toliko bitno.

Od onoga što sam tamo napisao sve potvrđujem ponovo, osim da sam Samsungu kao manu naveo da nema u drajveru opciju ya booklet. Neme ni HP 1010, ni Canon LBP-2900. HP 1100 je to imao, pa me čudi da sadašnji štampači koji su njegova (ekonomska) klasa to nemaju. Inače HP1100 je tata-mata za ove današnje lasere!!!

Da napomenem samo, da sam sa više strana čuo da Samsungovi laseri iz serije 15## imaju kvalitetniji ispis od onih iz serije 17## koji sam ja imao. Možda sam ja naleteo samo na loš model, ali kad već mogu da biram - NIKAD VIŠE SAMSUNG!!!

Poslednja izmena:
Kupio sam juce Lexmark E232 za 9400din. Stampac deluje fenomenalno! Robustan, brz, prelep, super otisak i ostrina! Ne znam kako cu kad dodje do reciklaze (uzdam se u fanatika - svi ga hvale 🙂 ) ali za sad sam odusevljen. E da, i softver uz njega je ekstra dobar.
Moja preporuka.

Nazad
Vrh Dno