Šta je novo?

koji laser

b-toske

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2004
Poena
304
Da li neko moze da mi pomogne oko izbora stampaca koji da uzmem?

lexmark e120 = 70 EURA
HP 1018 = 101 EURA
Samsung 2010 = 92 EURA

U poredjenju cene i kvaliteta da li mozete da mi kazete koji je od ova tri stampaca bestbuy?

Slazem se sa predlogom za Canon LBP-2900!
Ja ga juce video u metrou za bome nekih 6xxx (sest i kusur hiljada dinara),po radnjama je oko 90-ak eura. Mislim da je najbolji izbor za te pare.

Ali za kancelarisku upotrebu i sve ostalo cemu su namenjeni ti stamapci nema neke velike razlike.
A za bilo kakvu grafiku i ostalo neces uzeti sigurno ni jedan ni drugi stampac vec nesto mnogo bolje sa PS-om itd ...

od samsunga bezhi
hp preporuka
sa lexmarkom se nisam sreo
canon 2900 solidno..ali hp je hp :)

isno ne pricaj svasta...
canon pravi hp stampace, tako da je hp ustvari canon |>>
lbp 2900 za te pare je odlican izbor...

I moje pitanjce se uklapa u naslov, treba mi preporuka za solidan iskljucivo laserski multi funkcionalni uredjaj, skener "na poklopac", stampac i fax obavezno, rezolucija i brzina stampe nebitna, samo da nije krsh.

isti je toner svakako i vecjina stvari unutra...hp je skuplji pitanje da li vredi. Bilo shta sem samsunga:)

isti je toner svakako i vecjina stvari unutra...hp je skuplji pitanje da li vredi. Bilo shta sem samsunga:)

U Samsung pogonima se pravi većina delova za HP, Canon, Lexmark i još neke marke. Kompletna mehanika u tonerima za navedene marke. Tako da ne bi trebalo da neko donosi svoj sud pre nego što sagleda neke stvari. Inače kada kupimo HP laserski štampač sa razočarenjem shvatimo da mu toner baš i nije pun (veliki sudski proces u Americi pre dve i po godine), dok u Samsungu to jeste. Samsung jako lepo radi i ima garanciju od 3 godine dok ostali to nemaju. Zbog toga se Samsung laserski štampači sve bolje prodaju kod nas, a naročito 2010. Od kombinovanih mašina se izdvaja model 4200.
E pa sad šta kupiti? Lexmark zbog cene ili Samsung zbog garancije. HP je ipak dobrih 15% skuplji nego što vredi.

Ne postoji stvar koja crkava koliko crkavaju samsung shtampachi. Ne daj bozhe da neko od vas iskusi shta znachi imati shtampache koji stalno crkavaju. Samsung samo neprijatelju mogu da preporuchim. Mi smo nauchili lekciju sve nam je HP, vazhno je da radi a ne start cena.

Lično iskustvo je svakako važna stvar, ali ako već stremimo ka kvalitetu tu je Kyocera, pa postoji i Konica Minolta 1400W sve u toj klasi i gotovo identičnih cena. Trenutna situacija ipak jeste u korist Samsunga ako je, a jeste, u pitanju kućna upotreba. I još nešto, Samsung 2010 ima serijski i USB port iako to ne piše na kutiji.

Izgleda da ja imam sasvim suprotno iskustvo sa samsungom.
U zadnjih 2-3 godine svojim prijateljima sam preporicivao i instalirao samsungove najjeftinije stampace (ml-1250, ml-1750, ovim novijim ne pamtim vise oznake, i nekoliko ml2250)
Elem, svi oni danas rade i uglavnom se eksploatisu sa oko 100inak strana mesecno.
Mom ml-2250 nisam jos promenio toner posle dve godine jer izgleda da je ovaj stampac dosao sa 100% punim tonerom (za razliku od najjeftinijih koji su oko 1/3 puni), a odstampao sam oko 5 risova papira i cini mi se da je to jedna od najboljih kupovina koju sam tada ucinio (posto tada nije bio uveden pdv, kostao me je oko 180e).

Ne znam sta da kazem, sa jeftinim lexmarkom na poslu imamo povremeno problem da odstampa stranu tek ako se racunar restartuje.

Sto se multifunkcijskih uredjaja tice, nemam bitno iskustvo - koristio sam neki sasmsung svojevremeno, radio je sasvim ok.

Kupi hp najmasovniji je i najjeftiniji u reciklazi i servisu. Bezi od lexmarka ima chip koji cenu punjenja dize za 1000 dinara.
Ah da ne zaboravim ti shtampaci su namenjeni za kucno shtampanje cca 50 tak strana dnevno i nikako nisu za serije po 200 kom odjednom. Ako imash takve serije podeli na 20x10 i shtampaj na svakih 15 tak minuta. Ako ga nagazis trajace ti godinu dana.

Ne postoji stvar koja crkava koliko crkavaju samsung shtampachi. Ne daj bozhe da neko od vas iskusi shta znachi imati shtampache koji stalno crkavaju. Samsung samo neprijatelju mogu da preporuchim. Mi smo nauchili lekciju sve nam je HP, vazhno je da radi a ne start cena.
Istina potvdjena na mom primeru imao sam Samsung 4216F, od 10 meseci koliko sam ga imao, samo je par dana radio kako treba. Sreca da sam ga kupio novog u ozbiljnoj firmi, pa sam ga zamenio za hardver. Zato sam u postu #8 trazio preporuku koju mi niko ne daje:trust:

Poslednja izmena:
canon ima chudesa....vidi kod pin-a koliko sam chuo lepo rade. Nisam imao lichno iskustvo.

lexmark je djubre. Kod knjigovodje su imali neki laser lexmark, i toliko je razbacivao toner, da nisam verovao. Kupio HP 1010 i nema frka, onda, u jednoj firmi su imali MF lexmark bez fax-a, isto problem, konstantno je pravio neke strafte, nosili par puta u servis, radi par dana, pa opet isto, uzeli Samsung SCX-421F, radio godinu dana, onda se malo zaprljalo staklo, pa nije skenirao lepo, odneli u servis, ocistili, i ponovo sve super radi. U firmi imam isto SCX-421F, ista prica, zaprljalo se staklo (iznutra), ocistili i super radi. Tamo gde sluzim civilno, imaju HP 1010, radi vec 3 godine, bezprekorno, ponovo uzeli HP ali 1018, lepo radi, cak mozda i brze od 1010, ali zanemarljivo. Naprodavao sam se HP-a nije bila ni jedna reklamaccija na stampac, a na samsunga je bilo otprilike svaki treci. Canon smo se naprodavali ajoj komada, mozda se vratilo 2-3 i to sa problemom tipa upala olovka u kasetu za papir, pa ga guzva, onda lik uzeo lose kertridze, pa mu iscureli (verovatno je sam dopunjavao), sve u svemu Canon i HP laseri su najbolji u socijalnoj klasi. HP vise prodaje ime, ali po mom misljenju za kucnu upotrebu i SOHO HP-1018 i LBP-2900 su najbolja kupovina, 1020 je ako bas hoces vrhunsko za male pare.

HP vise prodaje ime, ali po mom misljenju za kucnu upotrebu i SOHO HP-1018 i LBP-2900 su najbolja kupovina, 1020 je ako bas hoces vrhunsko za male pare.

Vrhunsko i male pare ne idu u istoj recenici. Jednostavno, ne mozes ocekivati od stampaza od ~120-130 evra da ce da traje i daje otisak kao onaj od 300-400. Zato to i jesu "kucni" stampaci gde se mali obim stampe podrazumeva. Ono sto se meni ne svidja je da se trend smanjivanja kapaciteta tonera prebacuje i na polje lasera pa sada umesto uobicajenog kapaciteta od bar 3.000 strana standard postaje 2.500 pa cak i 2.000 koliko je deklarisano za toner za LBP-2900, HPLJ 1010,1018...

nisam se dobro izrazio, vrhunsko u toj kategoriji za kucnu upotrebu, ne treba mu workgroup stampac...
Ima skupljih: Oki data, kyocera, ali njemu nije potrebno tako nesto, to su stampaci koji mogu extra da se koriste, ali i vise kostaju, 1020 se dobro pokazao u exploataciji i malo se kvari.
Ovi skuplji su bolji samo ako ce stampati preko 1000 stranica mesecno, to je oko 35 stranica dnevno. Otisak je dobar i precizan. To sa tonerom je tacno, razlog mi nije poznat, verovatno cena. Sve u svemu, za kuci nece pogresiti ako uzme 1018, 2900 ili 1020. Na njemu je izbor.

LBP 2900 provereno sto po specifikacijama sto u praksi radi 2000 kopija sa isporucenim tonerom. Mada zaista mislim da to nije presudno. U pitanju je ipak odlican i povoljan stampac

HP i Canon sa PRVIM pakovanjem tonera sto dobijas uz stampac stampaju malo vise od 1500 kopija , barem sam ja tako prolazio, ali posle ako se dobro napune (recikliraju, stagod) onda su mi stampali 2000-2500 opusteno

Samsung ima ocajne tonere, raspadaju se, tandrchu, prosipaju prah, znachi zlo jedno, ako neko stampa malo obimnije, ima da se muchi

Lexmark ima jednu drugu boljku, kad mu se napuni onaj neki rezervoar gde se skuplja otpadni toner, onda jednostavno stane, moras da menjas ceo onaj sklop sa valjkom. Moze i to da se "reciklira" ali onda moras da resetujes stampac, ma chudesa neka, i uglavnom to vise nece biti to

Vrh Dno