Šta je novo?

Koji laptop?

nickname

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
Gledao sam druge threadove ali nikako da naidjem na neshto primenjivo u mom sluchaju. Ako je vec odgovoreno na ovakva pitanja izvinjavam se.

Dakle treba mi za firmu, neka mashina (mozda i 2-3) sa kojom ce moci da se ide na teren, za potrebe intervencija na udaljenim mrezama.
Dakle nishta nabudzeno shto se tiche memorije, procesora, grafichke, ekrana. Na ovome se niko nece igrati, trajanje baterije treba da bude neko standardno sve preko 1,5-2h je super. Pozeljno je da bude manji (12.1") tj. lakshi. E sad, treba da ima i RJ45, modem, parallel i serijske portove uz standardne USB. Pozeljan je i wirelles. Ti lpt i com portovi su mi najproblematichniji kada gledam specifikacije laptopova koji su sad u ponudi, jer ih retko koji ima.

I na kraju cena, nadam se da ovakvo neshto moze da se nadje za oko 1000€ a da valja. Potreban je naravno obezbedjen servis kod nas.

Hvala svima i pozdrav

12.1" laptop i serijski port ne mogu da se stave u istu recenicu. Jenostavno iz tih laptopova se vadi sve suvisno a serijski to definitivno jeste. Mislim da ti je najpametnije da uzmmes nesto polovno, compaq evo ili armada, nisu teski preterano, imaju portove, veliki ekran.....

OK znachi 12.1" otpada... next best thing is?

Mislim da postoje Paralel/USB i Serial/USB adapteri. Ima ih u cenovniku MB Softa a mozes ih potraziti i u Computer Dream-u. Tako da laptop ne mora obavezno d aima doticne portove.

blue je napisao(la):
Mislim da postoje Paralel/USB i Serial/USB adapteri. Ima ih u cenovniku MB Softa a mozes ih potraziti i u Computer Dream-u. Tako da laptop ne mora obavezno d aima doticne portove.

Nazalost, moje iskustvo sa Serial/USB adapterima nije bas najsretnije. Nailazio sam na adaptere koji ne rade kako treba. Ne secam se tacne konfiguracije: bio je u pitanju Toshiba laptop sa USB portom i cini mi se Digitus Serial/USB adapter. Kacili smo se na HP/Compaq MVA8000 storage system i jednostavno nije radilo. Sa drugog laptopa sa ugradjenim serijskim portom je radilo sasvim normalno.

Dakle, ako ti je serijski port neophodan (a jeste ako mislis da se kacis na konzolne portove mreznih uredjaja), bolje pronadji racunar sa pravim serijskim portom. Ili makar nekako testiraj laptop/adapter/mrezni uredjaj kombinaciju.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno