Šta je novo?

Koji Laptop

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji laptop do 42000 din? Ja sam nashao neke u WinWin na akciji ali vishe nisu na akciji i sada koshtaju 50000...

Dajte ljudi neshto... Predlog neki?

Jel ima neko izkustva sa ovim modelom?

ASUS X59GL-AP138 Intel T3200/3G/250/15.4"/GF8200M/DVDRW/BT/WEBC/No OS
Procesor: Intel Dual Core T3200 2.0GHz
Memorija: 3GB DDRII
Hard disk: 250Gb SATAII
Optički uredjaj: DVD Super Multi Double Layer
Ekran: 15.4" WXGA/WXGA+ Color-Shine
Grafička karta: NVIDIA GeForce 8200M G
I/O:
4 x USB 2.0, Express card, DVI Port, 8-in-1 card reader
56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit LAN, WLAN 802.11b/g/draft-n 300 Mbps
1.3 Mega Pixel swivel web kamera, Bluetooth™ V2.1
Operativni sistem: Nema
Garancija: 24 meseca
POKLON LOGITECH MIŠ NX60

Mozete i da preporuchite neki drugi do 44000din

Poslednja izmena:
U kom smislu se zale? kakve probleme prave? privukao me ne ovaj laptop zbog garancije od 2 god.

Limit je 44000din :( mada je ova toshiba extra... Kakva je ova intelova grafika 4500???

Poslednja izmena:
i na asusovom sajtu nigde ne mogu da nadjem x59 seriju... ne razumem...

Pa onda ne gledaj asus laptopove. Pogledaj malo topike u delu foruma Laptopovi ili ovaj pa cjesh sam zakljuchiti shta valja uglavnom shta ne valja, shta se ispalti shta ne. Ko daje 2 a ko 1 godinu garancije, koliko koshta doplata za 3 ili 5 godina. Da li je bolja ati ili nvidia grafika i sto i jedan odgovor se kriju, a ti za pochetak da kazhesh za shta ti treba laptop za tih famoznih 42 000 din pa da ti chovek i nekako pomogne.

Nema ljutish ;]

Ajde ovako:

LapTop je za drugaricu (znachi za zensko)... Limit je 44k dinara... Procesor sa 2 jezgra, 2GB rama, Hdd shto veci (min 160Gb, pozeljno 250+), i pozeljno bi bilo da i grafichka bude shto bolja (mada nije presudno, ali bi bilo cool kada bih mogao da uzmem i odigram neku dotu ili neshto drugo u mrezi :D + bilo bi cool da ima HD podrshku)... Kod asusa mi se konkretno svidela i garancija od 2god shto je idealno kako za pripadnicu lepsheg pola tako i za laptop... :D

Ovaj ASUS X59GL-AP138 nisam mogao da nadjem na oficijelnom sajtu, tako da nemam pojma koji chipset ima (ljudi kazu sis i ja im verujem)... Spominju i neke probleme vezane za isti, ali pojma nemam kakve... Na netu, takodje nisam nishta nashao...

Poslednja izmena:
E ovako ja sam prvi imao "bobastichnu najavu" od laptopa marke Asus pozheljno je da prochitash ceo thread [ http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=162792&highlight=F5SL ] pa cje ti biti neke stvari jasnije shto se tiche SIS chipseta.

Druga stvar, KimTec je generalni uvoznik i distributer za Asus pa mozhda ne bi bilo loshe da njih pozovesh i slobodno pitash o kakvoj je to fantomskoj oznaci rech kada je nigde na net-u nema. Ne znam koji cjesh odgovor dobiti od njih ali ja mogu da ti kazhem da je moje mishljenje takvo da, je to laptop koji je izmedju ostalog sklopljen po nechijoj zhelji i [ne] znanju i poslat na nashe i ona malo "jadnija" trzhishta ako smem tako da se izrazim.

Postoje situacije kada se laptopovi naruchuju po "specijalnim" specifikacijama i kada naletish na tako neshto prvo shto ti padne napamet da proverish kad ono - nishta. To su za mene sumnjive stvari i sve shto nema na par "vidjenijih mesta" kao i officijelnom sajtu, me ne interesuje.

A sad back on topic. Za te pare ne postoji ono shto si naveo kao "zhelje" pogotovo ne grafika koja cje ti omogucjiti da igrash DOTA-u na drugarichinom laptop-u lol. Laptopovi koji u sebi imaju odvojene grafike su razumno skuplji mada i tu u "entry" polju znaju da zakinu ili na procesoru ili ramu ili nechem drugom. Josh kada se na to sve doda "zhenski ukus" kapiram da joj ponudish kakav god Fujitsu Simens - odbila bi ga ;]

Da se ispruzhi za josh 10 000. din imala bi izbor, dok ovako to je iskren da budem gotovo nemogucje.

Ako te smara da chitash onaj topik i celu spiku i sve, najkracje recheno - Sis chipset prosto nije mogao da izdrzhi sve te komponente koje su bile spakovane i zbog toga je davao razlichite bagove koji se nisu ispravljali putem flesha novog BIOS-a iako su to u pochetku tvrdili da je mogucje. Jednostavno par bitnih caka su :

Izbegavaj INTEL grafichka reshenja jer su im grafichke kartice smecje i jako loshe drajvere imaju.
Ne zalecji se da je u mashini 2-3-4 gb rama - ram je jako jeftin sada tako da za 1500din imash da kupish 2 gb. [ dodje mu neshto kao na mashinu od 1000e poklon flesh od 4gb lol ]

Nadam se da sam barem malo pomogao. Polovan lapotop za te pare uvek mozhesh nacji da je solidan i naravno sa garancijom ali nov..ja prosto ne mogu da izmislim ovog trenutka niti jedan.

A sad back on topic. Za te pare ne postoji ono shto si naveo kao "zhelje" pogotovo ne grafika koja cje ti omogucjiti da igrash DOTA-u na drugarichinom laptop-u lol. Laptopovi koji u sebi imaju odvojene grafike su razumno skuplji mada i tu u "entry" polju znaju da zakinu ili na procesoru ili ramu ili nechem drugom. Josh kada se na to sve doda "zhenski ukus" kapiram da joj ponudish kakav god Fujitsu Simens - odbila bi ga ;]

Hehehe :) Widim da znash kakvi su to problemi... :wall::wall::wall:

Jel imash neka iskustva sa Acer-om? Poshto moram da biram izmedju *SiS-a i bolje grafichke* i *intel chipseta i intelove grafichke*, odluchicu se za ovo drugo... Pa makar i ne przio DotA-u... :(

HP 6735s QL-60
ACER Aspire 5735Z-322G16Mn
Acer Aspire 5730ZG

trenutno razmishljam o ovim modelima mada nisam siguran da ce joj se svideti HP. ali ovaj zadnji acer je cool

Poslednja izmena:
Shto se tiche Acer-a, tu je Duke of Serbia pravi maher. On ih reklo bi se bash prati i verujem da bi mogao da ishcupa neki model, ali iskren da budem da bolje je icji na Acer nego na Asus u ovom sluchaju jer bez obzira koliko god taj Asus delovao mocjnije i bolje - moj izbor bi bila toshiba : )))))))))

Nadajmo se da cje Duke baciti pogled na temu ili poshajli mu PM pa ono... Prvo ti ipak za svaki sluchaj nazovi KimTec i raspitaj se za SVE detalje za dotichni ASUS laptop jer bolje od izvora da dobijesh odgovor nego delimichan ili ne proveren od strane prodavca [ no hard feelings ;]

Nisi video, editovao sam poslednji post... Ubacio sam i Acer Aspire 5730ZG... Nadam se da nije rasprodat... Mislim da je bestbuy za 44k... Sada cu pustiti pm duku :D Hvala :D

Sada postoji problem... Ne mogu da instaliram kameru, grafichku (wtf???) i postoji josh neshto u Device Manageru i zove se PCI Device (shta god to bilo)... Operativni sistem je XP... Instalirao sam sve drivere sa diska ali neki nisu hteli da se instaliraju (za grafu, napr.)

POMOC! :(

Kamerica instalirana (bio je potreban SP2)... Ostala je josh grafika i ono shto ne znam shta je...

Chekaj koji si na kraju uzeo ? Bash si ga brzo pazario, sinocj smo prichali o tome ;]

Ako je ATI grafika onda morash da modujesh drajvere dok za nvidia-u trebalo bi direktno sa sajta da se skinu. Ako je intel e to je onda onaj problem o kojem sam ti prichao na samom pochetku. Grafika od intela da se namesti da zaista radi ok je sizifov posao. Ja nisam mogao CS da pokrenem dok se mnogi busaju u prsa da su igrali CoD i ostale fps-ove...ja u to dok ochima ne vidim, ne verujem.

Uzeo sam Acer Aspire 5730ZG... IMa nVidia 9300M GS grafiku... Skinuo sam sa nvidia sajta drivere i nece... Nece ni sa onim driverima sa diska.

Pa da, video sam ga na akciji za 44k din i uzeo. nisam mogao vishe da se kochim...

Kaze mi kao da nema te grafichke u laptopu... A instaliran je HD audio...

znachi, tipa neshto (nije sad kod mene pa ne mogu da vidim tachno) kao: windows ne moze da nadje odgovarajuci hardware za driver koji se instalira... i prekine se instalacija.

Ne znam da li je zbog XP-a... Stavicu i vistu pa cu videti... Samo me merzi to da radim, nemam vremena...

Vrh Dno