Šta je novo?

Laptop Koji laptop kao poklon do 150k?

Koji laptop kupiti?

kVu

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2003
Poena
675
Dakle, cifra kao iz naslova. U pitanju je jubilarni rođendan i poklon čoveku koji je meni i mojoj porodici puno pomogao u životu. Naravno, pošto je rođendanski poklon bitan je kvalitet izrade i ekran. Po mogućstvu i da lepo izgleda kao one gaming varijante. Dajte neke predloge šta bi bilo optimalno u tom cenovnom rangu. Specifikacije nisu mnogo bitne, ali bi bilo lepo da bude i futureproof koliko toliko i da može da se odigra i neka igrica na njemu. Ekran bar 15'' pa naviše. Ostatak specifikacija je skroz fleksibilan. Hvala svima :)

Dakle, cifra kao iz naslova. U pitanju je jubilarni rođendan i poklon čoveku koji je meni i mojoj porodici puno pomogao u životu. Naravno, pošto je rođendanski poklon bitan je kvalitet izrade i ekran. Po mogućstvu i da lepo izgleda kao one gaming varijante. Dajte neke predloge šta bi bilo optimalno u tom cenovnom rangu. Specifikacije nisu mnogo bitne, ali bi bilo lepo da bude i futureproof koliko toliko i da može da se odigra i neka igrica na njemu. Ekran bar 15'' pa naviše. Ostatak specifikacija je skroz fleksibilan. Hvala svima :)
Олед да или не ? Лаган танак или робустан ?

• Like
Reagovanja: kVu
Олед да или не ? Лаган танак или робустан ?
Oled svejedno, mada ako je za poklon mozda je bolje da ima tako dobar ekran. Što se tiče dizajna, ne bi trebalo da bude kao igracka. Nije toliko bitno da li je tanak ili robustan, više da materijal nije neka jeftina plastika. Debljina možda neka zlatna sredina. Ovaj Asus TUF baš izgleda kao da je za decu pa me to prilično odbija. Bacio sam oko i na ovaj ASUS Vivobook S16 OLED M5606KA-RI079 . Šta mislite?

Oled svejedno, mada ako je za poklon mozda je bolje da ima tako dobar ekran. Što se tiče dizajna, ne bi trebalo da bude kao igracka. Nije toliko bitno da li je tanak ili robustan, više da materijal nije neka jeftina plastika.
Нисам за Oled из више разлога.
Ниси размишљао о IPS варијанти рецимо Legion неки модел ?

• Like
da, ovaj LENOVO Legion Slim 5 16AHP9 ili LENOVO Legion 5 16IRX9 .. jeste iznad cifre koju sam zadao ali ako vredi razlike onda može i to. Jedina mi je dilema da li ići na AMD ili na Intel. Ne znam, ipak je skoro 50k više i nisam siguran da li vredi te doplate.

da, ovaj LENOVO Legion Slim 5 16AHP9 ili LENOVO Legion 5 16IRX9 .. jeste iznad cifre koju sam zadao ali ako vredi razlike onda može i to. Jedina mi je dilema da li ići na AMD ili na Intel. Ne znam, ipak je skoro 50k više i nisam siguran da li vredi te doplate.
Провери постоје посебне теме за Легион

• Like
@kVu napiši mi konfiguracije ili linkuj pa ću ti kažem mišljenje. Imao sam i legion 5 pro, i slim 5 (doduše 14"), legion 7i itd.
obe su bb (bivsi bc) sajt. Razumem se u konfiguracije i sve mi je to poznato, jedino ne znam da li se Intel išta popravio u energetskoj efikasnosti i da li je ići bolje na njega ili na AMD. Ono što zaista ne znam i nemam iskustva je taj sam kvalitet izrade i ekrana. Ne bih da poklonim nešto što je od jeftine plastike:)

Legioni uglavnom nisu mašine od jeftine plastike, baš naprotiv. Idi na AMD (naravno sve dok je zen 4 arhitektura); intel je tek ovogodišnju generaciju napravio sa respektabilnom efikasnošću (ali opet po cenu performansi).

• Like
Preporuka lenovo Yoga 7...al 14"...intel ultra 7, intel arc, 16gb, 1tb...oled touchscreen! 360c...120hz...metal.

Nazad
Vrh Dno