Šta je novo?

Koji lap?

Neđa

Cenjen
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poena
151
Vec neko vreme pratim forum, pa sam odlucio da pitam za savet.

Naime, potreban mi je laptop za kucnu i poslovnu primenu. Od kucne primene filmovi, muzika, net i tome slicno. Od poslovne primene office i jos neke specijalizovane aplikacije koje su po zahtevnosti kao office, mozda blago zahtevnije, ali nista posebno. Procitao sam dosta preporuka ovde, obisao prodavnice, ali nisam siguran sta mi je ciniti.

Uslovi koje lap mora da ispuni su
15.6 displej (ili manji, ali wide)
hdmi prikljucak zbog povezivanja na tv i monitor
min 24 meseca garancije :crash:

Pored ovoga, pozeljno, ali ne obavezno
eSATA prikljucak zarad boljeg povezivanja na eksterni dsk
Intel CPU
da dolazi bez OS
36 meseci garancije

Ono sto nije bito
hard disk jer cu koristiti eksterni za filmove i muziku
dovoljno je i 2GB memorije, sve preko toga je bonus
graficka jer igre ne koristim

Ova poslednja stavka me najvise muci ali zbog filmova! Lako bih izabrao kada bih mogao da uzmem lap sa Intel grafikom, ali niko od prodavaca nije siguran da je ona sposobna da bez problema pusti 1080p ripove!?!? Da li ovo iko sa sigurnoscu moze da kaze??

Ukoliko Intel grafika moze da pusti sve HD ripove, neki od izbora bi mogli biti
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3917-toshiba-satellite-l500-1eu
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3899-dell-studio-1537-black kod ovog je malo problem 15.4 displej
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/17039 ovaj mi se cini najbolje

Ako Intel grafika nije dovoljna za 1080p, onda stvarno ne znam! Na osnovu ovih mojih pedloga mozete da vidite i budzet (oko 45 hiljada).

Do nedavno sam koristio Acera kojem je po isteku garancije od godinu dana crkla maticna ploca, takodje imam lose iskustvo sa MSI tako da bih Acer i MSI zaobisao! :mad:

Lap cu koristiti 60% vremena na monitoru ili TVu uz eksternu tast i misa, pa mi kvalitet kucista, ugradjene tast i displeja nije od presudnog znacaja, ali sto kvalitetnije to bolje! Sve u svemu treba mi lap koji cu 2 do 3 godine nosati i koristiti svakodnevno, baciti ga posle toga u smece i kupiti novi, zato ne bih da izdvajam previse.

U par prodavnica su mi pomenuli produzenje osnovne garancije, ali niko ne zna da kaze tacnu proceduru i zato bih pre kupio model koji u osnovnoj ponudi ima garanciju od 24 ili 36 meseci. Ako neko zna tacno kako i sta oko pruduzetka kod HPa i ostalih, neka napise molim.

Unapred hvala na pomoci! :wave:

Hvala, mada ova tri su samo moji predlozi, moze i nesto drugo da dodje u obzir. :)

Dell je stvarno odlican, ali me muce dve stvari 1. intel grafika 2. 15.4 displej, ostalo je vise nego OK. Ujedno taj Dell bi bio plafon mog budzeta.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Asus i Lenovo daju garanciju 12 meseci, kod njih mislim da ne moze da se produzi, tako da ova dva modela otpadaju, ali su oba dobra sto se tice specifikacije. Hvala!

Taj Dell mi je najblizi, ali sam procitao neka pisanja bench moderatora aka HD gurua da intel grafika ima neke restrikcije pri pustanju HD materijala, pa me to brine, kao i kvalitet slike preko HDMI kada se poveze na LCD TV.

Sto se tice garancije u ovoj cenovnoj klasi
Lenovo, Asus, Acer, HP, FSC - 1 godina
Toshiba, MSI - 2 godine
Dell - 3 godine

Sto se produzetka tice, moze kod
Acera - oko 3 hiljade din
HP - oko 5 hiljada din

Za ostale nisam nasao, ako neko zna neka napise.

Na licu mesta, kvalitet izrade bih ovako rangirao
Dell - najbolji
Toshiba, HP - dobar, nesto slabiji nego Dell mada su u pitanju nijanse
Ausu, Acer - solidan moze da prodje
FSC, MSI - krs
Lenovo nisam imao prilike da opipam.

Poslednja izmena:
Sutra ili prekosutra cu kupiti Dell-a. Ako neko ima bolji predlog ili misli da ovaj Dell nije dobar iz nekog razloga, neka kaze to sto pre! :smash: Nasao sam ga po ceni od 46 hiljada, to je stvarno povoljna cena, cak postajem sumnjicav da nije neka losa serija koje zele da se otarase??? :trust:

Vrh Dno