Šta je novo?

Koji kvalitetan ups?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Drugari treba mi kvalietan ups pa reko da pitam za savet. Najverovatnije bih uzimao nešto od APC firme da može da pokrije do nekih 500W opterećenja. Mislio sam da uzmem model br800I ali mi ljudi rekose da on nemože da pegla struju pa onda rekoh da predjem na neki model koji moze. E sad tu vidim imaju neki sua750, sua750i, dla750i itd. Sta je sta, koji odabrati?!

3x meri, 1x seci

Drugari treba mi kvalietan ups pa reko da pitam za savet. Najverovatnije bih uzimao nešto od APC firme da može da pokrije do nekih 500W opterećenja. Mislio sam da uzmem model br800I ali mi ljudi rekose da on nemože da pegla struju pa onda rekoh da predjem na neki model koji moze. E sad tu vidim imaju neki sua750, sua750i, dla750i itd. Sta je sta, koji odabrati?!

Na http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BR800I&tab=features&total_watts=200 pise sledece: Boost and Trim Automatic Voltage Regulation (AVR) :trust:

E sad, mozda je greska na sajtu, a mozda su ti ljudi pogresno rekli - proveri ;)

U pravu si, BR800i bi trebalo da ima AVR, dakle trebalo bi da može da "pegla" struju.

Dakle ako nije neophodno daimaš pravu sinusoidu na izglazu (kakkvu daju SmartUPS-evi), već ti je i aproksimacija iste dovoljna, BR800i je dobar izbor... uštetiš barem 50-tak evrića u odnosu na SUA750i.

U pravu si, BR800i bi trebalo da ima AVR, dakle trebalo bi da može da "pegla" struju.

Dakle ako nije neophodno daimaš pravu sinusoidu na izglazu (kakkvu daju SmartUPS-evi), već ti je i aproksimacija iste dovoljna, BR800i je dobar izbor... uštetiš barem 50-tak evrića u odnosu na SUA750i.

Mada, ako vec daje lovu za APC, onda je dodatnih 50-ak € za pravu sinusoidu zanemarljiva suma.

Sinusoida > 50VA :D

Što jes, jes... tako i ja razmišljam (zato i imam SUA1000i), ali većini ljudi 50-60e (ehej, to je 4GB memorije) je prilična suma za nešto, što makar na oko, isto radi...

Što jes, jes... tako i ja razmišljam (zato i imam SUA1000i), ali većini ljudi 50-60e (ehej, to je 4GB memorije) je prilična suma za nešto, što makar na oko, isto radi...

Mada, kad se pogleda koliko se procentualno vremena oprema napaja sa baterije, bas se i ne isplati davati te pare :S:
Al' ako se pare vec pucaju na APC, onda po meni nema smisla pucati ih na trapez koji ima i mnogo jeftiniji MGE :trust:

Nista onda idemo na sua750i ako je tako iako mi je br800i lepsi. Ostaje jos samo da pitam kakvi su po pitanju buke vas koji imate iskustva?!

Moraš pitati nekog ko ima baš identičan model. Moj SUA1000i je potpuno nečujan pa pretpostavljam da je i sa SUA750i isti slučaj, ali ipak bolje da ti kaže neki vlasnik istog...

Imam SUA750 u firmi vec 2 god, necujan je, kada prebaci na baterije malo vise zuji.
Zagreva se osrednje, ali je zato neunistiv, baterije su kao nove posle 2 god.

MA ok to sto je cujan kada prebaci na bateriju, to nesmeta ako je tih dok radi na struju. I jel moze da se iskljuci pistanje dok radi na bateriju?

Kad pocne da pisti desni klik na ikonu u trayu, pa tu. e sad ako nisi kuci a pocne da pistri ne znam, na Visti ima cini mi se da se trajno iskljuci obavestavanje pistanjem.
...
Nego kako vam radi APC SW pod Vistom?

Nazad
Vrh Dno