Šta je novo?

Koji kuler za Core i5-750???

wolf777

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poena
151
Pomoc...koji kuler za Core i5-750? Hvala na pomoci unapred

Megahalems.
Koje kuciste?

Kad vec imas 6000 din za kuler.......skupi jos 1000 pa uzmi Corsair H50 vodeno i uzivaj.......a ako neces onda definitivno Megahalems :wave::wave:

Hvala ljudi na pomoci ali ta cena mi je onako na squeeze top sto mogu da dam za kuler tako da, mislim da uzmem Noctua NH-U12P ili C12P da bi sigurno stalo u kuciste...Za vodeno hladjenje sam totalni eukaliptus (da ne kazem mentol) i prema tome ne bih se upustao u to i rizik da nesto procuri....ovako znam da nesto duva po kucistu i da bi trebalo da bude ok. Moram da merim kuciste jer ako pasu dimenzije treba da stavim U12P pre nego C12P?

Za vodeno hladjenje sam totalni eukaliptus (da ne kazem mentol) i prema tome ne bih se upustao u to i rizik da nesto procuri....

Pa H50 i jeste za eukaliptuse :d. Nije uopste frka za montazu,i zatvoren je sistem. Znaci,nishta ti tu ne petljas,samo usrafis dve stvari i to je to...:)

Ima na Corsair-ovom sajtu detaljan video sa upustvom za instaliranje H50 sistema hladjenja. Sama montaza deluje relativno lako...

Mene interesuje da li tu posle nekog vremena mora da se menja tecnost? Ili dopunjuje? I ako treba, koliko je to skup i komplikovan zahvat?

Ima na Corsair-ovom sajtu detaljan video sa upustvom za instaliranje H50 sistema hladjenja. Sama montaza deluje relativno lako...

Ma ima i na YouTube-u gomila klipova,mada nema razloga za nervozu. :) Ko zna da namontira bilo koji kuler osim box-a,znace i ovo da namontira. I to za 5 min...

Mene interesuje da li tu posle nekog vremena mora da se menja tecnost? Ili dopunjuje? I ako treba, koliko je to skup i komplikovan zahvat?

Ne. Sistem je hermeticki zatvoren i ne dira se nista. Usrafis radijator na mesto neke 12-ice,namestis blok/pumpu i to je to.

Posto trenutno nema da se nadje kod nas neka od verzija Megahalems, zanima me kakava je ovaj Mega shadow ?
http://www.itsvet.com/proizvod/prolimatech-mega-shadow-lga-775-1156-1366/comp_comp_cooler/764/888
Moze neki link ka testu ?

Moze :)

http://www.legionhardware.com/articles_pages/prolimatech_mega_shadow,1.html

Iste su performanse, ali MS izgleda lepse sa crnom bojom (subjektivno)

Evo par linkova na youtube-u

http://www.youtube.com/watch?v=rfpgL56Eowg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=6RU4GrkDiRU

Bobe, jesi razmišljao o Noctua NH-D14?
Kuler je po performansama nešto bolji od Megahalems-a/Megashadows-a ali imaj na umu da je i nešto skuplji.

Ovaj test što sam ti dao sam imao pri ruci, a mrzelo me da tražim direktno poredjenje izmedju ova dva kulera... Ali iz ovog test-a već možeš zaključiti, zašto je Noctua NH-D14, po performansama bolji uzbor.
TRUE i Megahalems imaju jako slične performanse, pri max broju obrataja, Megahalems daje za ~2 stepena niže temperature, dok pri nekom broju obrataja od ~1400RPM-a, imaju gotovo iste perfomanse. A Noctua NH-D14 u svakoj situaciji daje bolje performanse od TRUE kulera. ,)

Nego, jel ti imaš pravu potrebu za ovakvim monstrumima od kulera? :)

Pa kad je veca,i ima vece ventove. :)

Bobe, jesi razmišljao o Noctua NH-D14?
Kuler je po performansama nešto bolji od Megahalems-a/Megashadows-a ali imaj na umu da je i nešto skuplji.

Ovaj test što sam ti dao sam imao pri ruci, a mrzelo me da tražim direktno poredjenje izmedju ova dva kulera... Ali iz ovog test-a već možeš zaključiti, zašto je Noctua NH-D14, po performansama bolji uzbor.
TRUE i Megahalems imaju jako slične performanse, pri max broju obrataja, Megahalems daje za ~2 stepena niže temperature, dok pri nekom broju obrataja od ~1400RPM-a, imaju gotovo iste perfomanse. A Noctua NH-D14 u svakoj situaciji daje bolje performanse od TRUE kulera. ,)

Nego, jel ti imaš pravu potrebu za ovakvim monstrumima od kulera? :)

Naraavno da imam potrebe, treba mi 2 FPS-a u Crysis-u. :D
Zayebavam se. Volim da se igram OC, greota je ovaj i5 ne klokovati, a i dzep me svrbi ***. :sceptic:
Razmislicu jos malo oko toga.
Znam da je ta Noctua D14 all round resenje, 2 coolera na sebi, Mega Shadow je go 65e, plus 2 coolera izadje me i skuplje.

Ko rece za vodeno hladjenje ? :D
Nece voda kod mene u komp, jednom mi je bilo dosta kad su mi na zurci prosuli flasu vina po kucistu. :d

Jeste po testovima ok, nema sta. Samo kazu prodavci ga nema nigde. Yebem ti nase jadno trziste, izaberes 10 komponenti, 4 bar nema!

Nema, trazio sam ga pre 2 dana uz komp i nije ga bilo. U neku ruko i dobro je cu uzeti MH ili Noctua.

Dal je moguce da sa stock coolerom CPU ide i do 50C u sobi gde je 27C ?
Na surfovanju, nije klokovan uopste.

Vidite da nije bas najbolji MH hladnjak. :p
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_18.html

104_diagr3_oc-(Xbitlabs).png

Jaaaaaaaaaao Marli dok te naucim izgubicu te majke mi :D
Kakav ti je sad to test? Sta to treba da pokaze?
Imas test sa svim mogucim promenjivim... Promenjive frekvencije, promenjive voltaze, jedan ili dva ventilatora razlicitih brzina. I kako sad ista da uporedis?

De ti meni odgovori zbog cega je tom I7 potrebno toliko vise voltaze samo za MH i True da bi postigli onu frekvenciju?
CPU je ili stabilan na nekoj frekvenciji i sa odredjenom voltazom ili nije. Ili su korisceni razliciti primerci procesora ili je taj namerno sabotirao najbolja 2 coolera u svakom slucaju nema veze sa zivotom i to se vidi iz aviona.

Vrh Dno