Šta je novo?

Koji kuler za Celeron 466?

joca29

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2003
Poena
620
Stari kuler opasno zavija. Ciscenje pomaze samo nedelju dana, a onda se sve ponavlja. Dakle, u pitanju je vertikalno napajanje i stari Celeron 466.
Ne treba da bude neki jak kuler vec tih jer se procesor i ne greje previse.

Hvala.

P.S. Nisam nasao nista na Search sem starih oglasa.

Imas kulere za njega u Computer Dream-u.

Izvini Joco, al` kad kazes ciscenje, cime podmazes osovinu rotora, kada je ocistis. Mislim da bi upotreba WD40 (a prethodno ciscenje benzinom) mogla da prilicno produzi periode izmedju ciscenja. Ne racunajuci to da je najsigurnije nabaviti novi fan.

Malo ulja

Pa kanem malo masinskog ulja. Probacu sa WD40 kao sto kazes.

Glupo mi je da kupim neki slican kuler, pa da se to ponovi, a da dam vece pare za neki bolji - to bi znacilo za mnogo veci za kojim nema potrebe jer je to ipak Celeron 466. Pitanje ja da li bi stao u kuciste (vertikalno napajanje).

U svakom slucaju, hvala!

I posumnjao sam da koristis masinsko ulje kada sam procitao tvoj post.

Kod kuce imam relativno slicnu situaciju, cyrixm2 266MHz i fan koji bukvalno radi 6 godina (predvidjen za tada najnovije K6ice). Posle dve godine rada sam morao prvi put da ga otvorim, i od tada ga podmazujem na par meseci. I meni je bilo logicno da kanem masinsko ulje (za sivace masine), ok radi sa njim.
Medjutim, jednom mi dune da ga dobro ocistim benzinom (za mrlje, ili za npr. zippo), a onda da stavim wd40.
I razlika je bila primetna - mislim da je rezultat znatno veci broj obrtaja, a definitivno prodje vise vremena izmedju podmazivanja.
Objasnjenje je logicno, posto wd40 stvara neku vrstu filma koji daje manje trenje.
Ulje je i gusce, a u kombinaciji sa prasinom moze da se ponasa kao mast, koja ce vremenom usporiti kuler i na kraju zaribati.

Inace (kome je zanimljivo da ovo cita), za ciscenje koristim cigaret papir, jer on upija masnocu, a ne ostavlja dlacice.

Neko mi jednom rece da je zgodno (za fan-ove) koristiti ulje za kocnice, al` to nikad nisam probao.

Vrh Dno