Šta je novo?

Koji kuler za AM2+/AM3 !!!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Ajmo vako.

Treba da kupim nov kuler za ovaj moj cpu (moja masina). Pomozite vasim savetima i predlozima. Meni se po performansama i kvalitetu svidjaju Scythe Mugen i Xigmateg Big Scorpion. Medjutim postoji 1 veliki problem sto se tice AMD soketa tice.
Ovi kuleri kada se montiraju, fan se usmerava prema NBu i time fan uvlaci svu vrelinu graficke i NBa u sebe i propusta ih dalje kroz Al listove kulera i tera na gore prema ventilatoru napajanja.
Na mugenu je moguce odraditi rotaciju fana za 90 stepei ali se tada postize manji ucinak za 3 stepenaC pa sam u VELIKOJ DILEMI.

POMAGAJTE sa predlozima !!!

P.S. Naravno, kuler treba da ima MPC oko 35-40e !!!

Poslednja izmena:
Iz bogatog iskustva (za prosečnog korisnika) sa AM2 cooler-ima mogu da izdvojim sledeće:
TRUE u kombinaciji sa dobrim ventilaotrom = najniže temperature, najveći OC limiti
ZALMAN 9700 = "isto" kao TRUE samo ima 1 "problem" kao i evo sada 9500 koji mi je na procesoru.
Problem je taj što je jezgro udaljenije od ventilatora uvek toplije. To se može osetiti i ako stavite (obavijete, stistnete) ruku na polovinu gde je ventilator, osetno je hladnije nego na suprotnoj gde ga nema.
Dobra strana tog problema je da iako je jezgro toplije, ne utiče na procesorov OC limit.
BigTyp VX sam imao kratko, izgurao je sve što i gornja 2.
CM212 nikako, tek izravnat, sa 2 ventilatora od 80CFM je imao prihvatljive temperature ali i CPU sa njim loš OC limit.
ZALMAN 9500 je kao fabrički CM212, isto ima razlike u temperaturama 2 jezgra.
Ostalo već i nije vredno pomena, pogotovo što su low-cost uglavnom a potreban je cooler za high-end (skup) CPU.
Kupio bih možda i Red Scorpion-a, čisto da ga probam pošto ga razni nahvališe po opisima na internetu.

Iz bogatog iskustva (za prosečnog korisnika) sa AM2 cooler-ima mogu da izdvojim sledeće:
TRUE u kombinaciji sa dobrim ventilaotrom = najniže temperature, najveći OC limiti
ZALMAN 9700 = "isto" kao TRUE samo ima 1 "problem" kao i evo sada 9500 koji mi je na procesoru.
Problem je taj što je jezgro udaljenije od ventilatora uvek toplije. To se može osetiti i ako stavite (obavijete, stistnete) ruku na polovinu gde je ventilator, osetno je hladnije nego na suprotnoj gde ga nema.
Dobra strana tog problema je da iako je jezgro toplije, ne utiče na procesorov OC limit.
BigTyp VX sam imao kratko, izgurao je sve što i gornja 2.
CM212 nikako, tek izravnat, sa 2 ventilatora od 80CFM je imao prihvatljive temperature ali i CPU sa njim loš OC limit.
ZALMAN 9500 je kao fabrički CM212, isto ima razlike u temperaturama 2 jezgra.
Ostalo već i nije vredno pomena, pogotovo što su low-cost uglavnom a potreban je cooler za high-end (skup) CPU.
Kupio bih možda i Red Scorpion-a, čisto da ga probam pošto ga razni nahvališe po opisima na internetu.

Super si ovo napisao pa ko voli nek izvoli.

TRUE je super ali sto se cene tice stvarno TRUjE :d:d:d.

Vodi racune o nacinu kacenja Big Scorpiona. Kada se zakaci, jedine 2 orijentacije su mu da fan bude okrenut ka grafickoj ili ka napajanju (sto se meni nikako ne svidja) iz vise razloga i zbog toga ga izbegavam.
Ko zna, mozda ga i kupim...

Vrh Dno