Šta je novo?

Koji kuler za AM2+/AM3 !!!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Ajmo vako.

Treba da kupim nov kuler za ovaj moj cpu (moja masina). Pomozite vasim savetima i predlozima. Meni se po performansama i kvalitetu svidjaju Scythe Mugen i Xigmateg Big Scorpion. Medjutim postoji 1 veliki problem sto se tice AMD soketa tice.
Ovi kuleri kada se montiraju, fan se usmerava prema NBu i time fan uvlaci svu vrelinu graficke i NBa u sebe i propusta ih dalje kroz Al listove kulera i tera na gore prema ventilatoru napajanja.
Na mugenu je moguce odraditi rotaciju fana za 90 stepei ali se tada postize manji ucinak za 3 stepenaC pa sam u VELIKOJ DILEMI.

POMAGAJTE sa predlozima !!!

P.S. Naravno, kuler treba da ima MPC oko 35-40e !!!

Poslednja izmena:
Ma dzaba sta je simpa. Treba lepo da ohladi Q Core cpu.
Meni je simpa Geminii S pa nista od toga. Sve ladi lepo ali Q Core nikako. ***.

Vendetta2 je odlican i mislim da bi bio dobar za Ph2 ali ima 1nu veliku manu. Kada se namesti na AM2+ ili AM3 podnozje fan mu ima orijentaciju ka NBu i grafickoj tako da uvlaci svu njihovu vrelinu dok "hladi" svoje bakarne cevke. Dzaba...

Poslednja izmena:
Vendetta2 je odlican i mislim da bi bio dobar za Ph2 ali ima 1nu veliku manu. Kada se namesti na AM2+ ili AM3 podnozje fan mu ima orijentaciju ka NBu i grafickoj tako da uvlaci svu njihovu vrelinu dok "hladi" svoje bakarne cevke. Dzaba...

To ne mora obavezno da bude problem, pogotovo ako imaš otvore za 12-ice na bočnoj strani u nivou grafičke i NB-a.

12-ca na bočnoj strani u nivou CPU-a ne pije vodu zbog visine Vendette 2.

Veći problem (a to ćeš ti znati najbolje) je šuntav sistem za montiranje (štipaljka za AM2) za kuler ovakvog tipa i težine.

To ne mora obavezno da bude problem, pogotovo ako imaš otvore za 12-ice na bočnoj strani u nivou grafičke i NB-a.

12-ca na bočnoj strani u nivou CPU-a ne pije vodu zbog visine Vendette 2.

Veći problem (a to ćeš ti znati najbolje) je šuntav sistem za montiranje (štipaljka za AM2) za kuler ovakvog tipa i težine.

Izmedju ostalog...

Zar HR-01 Plus moze da se na AMDu postavi u horizontalu? :trust:

Misliš ovako ?:

hr01_am2_12.jpg

A da uzmes kuler sa klasicnim zakackama?

Citairam samog sebe :d

Ala sam ja lupio ovde... Vodio sam se iskustvom sa DFI nF4 Ultra-D plocom kod koje je ona plastika zarotirana za 90 stepeni :S:

Non stop blejim u slike AM2+ ploca jer se jos nisam odlucio koju da kupim (ma nemam kinte ;)), a nisam ni skont'o ovo o cemu zorz pita.

Sorry

Kuler porucen :D.
Stize sutra ili u ponedeljak.
Thermal Take Big Water 735. :)

Nisam planirao, ali, eto, desilo se...
Javicu sta i kako!

Kako bi se ovaj kuler snasao sa TA790GXB A2+ I X3@x4?
Sa slike mi se cini da bi kada se montira duvao po naponskoj!?

Kosta nesto malo preko 35Eura

Zavisi kako ga okrenes. Ako pajpove okrenes prema memoriji, hladice naponsku. Ako pajpove okrenes prema zadnjoj strani kucista, hladice memaru...

Trebalo bi da bude OK, mada se nikada ne zna (koliko mi se cini to je neki Scythe ili gresim?).

Mislim da se neces bas usreciti sa njime. Al profil mu je jako tanak. Nesto ipak treba da odvlaci toplotu sa bakarnih cevki.
Ja sam hteo da uzmem GeminiiS medjutim nadjoj 1 jako obiman test koji govori o tome da je to OK kuler za DualCore CPUe ali da se ne preporucuje za Q Core CPUe jer mu tu opadaju performanse.:S:

:smoke:

Generalno, OCZ Gladiator Max ili Vendetta 2? Koja su vaša iskustva?
Ima li praktične razlike između njih (osim u broju heatpipeova).
Skoro sam instalirao drugu Gladijator Max, i zadovoljan sam.
Još nešto u toj klasi/cenovnom rangu za preporuku...Noctua? Termalright?

Generalno, OCZ Gladiator Max ili Vendetta 2? Koja su vaša iskustva?
Ima li praktične razlike između njih (osim u broju heatpipeova).
Skoro sam instalirao drugu Gladijator Max, i zadovoljan sam.
Još nešto u toj klasi/cenovnom rangu za preporuku...Noctua? Termalright?

Gladiator Max je super i bolji je od Vendetta2 bas zbog tog 1nog HPa vise.
u toj klasi je Scythe Mugen i Xigmatek Big Scorpion kao i Thermal Right ThermalRight HR-01 PLUS
koji dolazi bez ventilatora ali ima sjajne performanse...

Ako se ne varam, uz HR-01+ se koristi njegov backplate za AM i za LGA... Trebalo bi da ga mozhesh okrenuti po zhelji.
Ova slika je prilichno zastarela (HR-01, brez plus-a), drugachiji sistem montiranja se sada koristi, imate na sajtu detaljnija uputstva...
(@OP: uzmi HR-01+ ;) )

HR-01 PLUS koristi svoj bekplejt ali se za amd i dalje kaci u "kontra" smeru. :D
Na Intel platformi ga mozes okrenuti kako hoces ali je na AMDu to nemoguce jer raspored rupa na AM2 soketu ima pravougaonu formu a ne kvadratnu kao kod Intela. :)

HR-01 PLUS koristi svoj bekplejt ali se za amd i dalje kaci u "kontra" smeru. :D
Na Intel platformi ga mozes okrenuti kako hoces ali je na AMDu to nemoguce jer raspored rupa na AM2 soketu ima pravougaonu formu a ne kvadratnu kao kod Intela. :)

Istina, jesam choban...

Bez pomenutog s-clip dodatka, HR-01 je okranut ka gore...

Silentpcreview ekipa predlazhe Noctuu, NH-U12P, koja ima varijantu kachenja u oba pravca; to jes' malo skuplje, ali kvalitet, vovonooo :p

Alternativa (shto se high-enda tiche) bi, kontam, bila da smorish nekoga (Djolez, recimo) da ti nabavi s-clip za HR ili TRUE, ili neki Ninja?
U teoriji, ako neko ima stari HR-01, mozhda ti mozhe dati svoj s-clip?

Video sam (kod Djoleza,gde drugde) Scythe Mugen 2,ajte nesto o njemu ?
Special Features : Flip Mount Super Back-Plate,Multi Fan Mount Structure,Multiple Airflow Pass-Through Structure.

Prilozi

• RTEmagicC_mugen-2-backplate_jpg.jpg
    RTEmagicC_mugen-2-backplate_jpg.jpg
    19.5 KB · Pregleda: 228
  • RTEmagicC_mugen-2-fans_jpg.jpg
    RTEmagicC_mugen-2-fans_jpg.jpg
    3.3 KB · Pregleda: 224
Ima li neko od vas mobilni broj korisnika: djolez ???
Ubih se trazeci po forumu ali su ga banovali pa neeemaaa.
Ako neko ima neka mi posalje na PrivPor.

Fala.

Vrh Dno