Šta je novo?

Koji kuler za 478 leziste

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Posto se vise ne igram nije mi vazan klok masine pa vracam sve na def. a mozda i downclock pa je sada teziste na buci u racunaru...
Koji kuler staviti na 478 procesor p4 2.4 da bude tisi od fabrickog i jos jedno pitanje u vezi kulera na ploci.. da li bi smeo da ga skinem i stavim neko
pasivno hladjenje tu ???

Sto si covece prestao da se igras?
Po meni najtisi qler je intelov box, koji doalazi uz taj CPU.
Ja imam 2.6 i box qler, stavio sam u BIOS-u, ABIT IC7, da se qler vrti na 60% sve dok procesor ne dostigne 55c.
Cak mi se i osmica vise cuje, koja je takodje na 50%, od njega.

Omatoreo sam ne privlace me igre vise...to ne znaci da necu probati neki extra hit kad se pojavi...
Da zaboravio sam da kroz bios moze to da se uradi mada nisam siguran sa abit AI7 plocom ... A jel ima ta IC7 ploca kuler na cipsetu i da li se on mnogo cuje..

Ima bucan kuler na cipsetu, mada evo i kod mene kao i kod drugih vec duze vreme bez problema radi i sa iskljucenim kulerom.

Tisina je skupa. Ako hoces savrseno probaj naci negde polovan zalman 7000.

i taj na chipsetu je tih jer i on se vrti na nekih 60%

Ustanovio sam da naj vise buke pravi GPU (sparkle 6600gt) E sad kako njega ubiti... Trazim neko pasivno ili drugo hladjenje jer ne mogu da ga usporim nikako..

1.Za procesor moj predlog je Sonic Tower (100% pasivan trazim da ga nabavim i ja,nema ga na prodaji nego samo od preprodavaca)
2.Za plocu Zalman NB-47J (koji vec imam i preporucujem ga)
3.Za Graficku eventualno VF 700 AlCu (isto dobro,a jeftinije).

ZLI je napisao(la):
Ustanovio sam da naj vise buke pravi GPU (sparkle 6600gt) E sad kako njega ubiti... Trazim neko pasivno ili drugo hladjenje jer ne mogu da ga usporim nikako..
ja sam taj problem na mom bivsem 6600gt-u i sadasnjem 6800gt-u resio editovanjem biosa pomocu nibitora
stavi da se ventilator vrti na 50% u 2d, smanjis clock u 2d za 50-100MHz i eventualno smanjis voltazu u 2d
ja sam to probao na Club3d i sadasnja Gainward

nema nikakvih problema i nestabilnosti u radu a i temperatura kartice je manja i ako se ventilator okrece sporije

Poslednja izmena:
Glacial Tech 4380L-W ~500din (simshop u cumicu) ,)
(2500rpm fixno)

i da pevas za male pare (ako mu jos spustis obrtaje na 1700-1800 nema tebole usi i to opet kazem sve za MALE pare)

E ovako
Imam Intel P4 3.0Ghz sa Nidecovim box kulerom koji je bucan kao motorna testera!! (bukvalno)...
Vec duze vreme planiram da kupim nov cooler medjutim imam relativno malo kuciste (da nije tako najverovatnije bih uzeo Big Typhoon); medjutim treba mi kuler koji nije siri od 90 mm...
Skoro sam se odlucio za Zalman cnps 9500LED ali sam cuo da ni on nije bas mnogo tih. Ima li neko iskustva s njim? Da li je to tacno? Ako jeste da li mozete da mi preporucite jos neki dobar a tih hladnjak koji se otprilike uklapa u te dimenzije (90x112mm)? Mozda neki Scythe ili tako nesto? Pare nisu problem.
hvala unapred

pa zalman je to 😉

True!
Typhoon je najdobar! Ne pravi "golemu" buku (tiši je nego box). Ponosan sam na svoga Tiću!

E sad to za TT je delimicno tacno, jel na svim sajtovima na kojima sam gledao kada se testiraju ttbt i zalman na AMD-u TT je prvi a zalman na drugom mestu, ali isto tako kada se testira na intelu zalman je prvi a tt drugi. Osim toga zalman se jednostavnije montira i sto je vrlo bitno projektovan je tako da izbacuje topao vazduh iz kucista (mozda je i to razlog zasto se bolje pokazao na intel platformama).

Sve u svemu zvucnjak da ti kazem ni u jednom trenutku nisam zazalio sto sam ga kupio.

Nazad
Vrh Dno