Šta je novo?

koji kuler uzeti????? pomoc plz

sukimtk

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2013
Poena
169
treba mi kuler za i5 3570k
maticna :asus p8z77m-pro
kuciste : Raidmax BlackStorm 615

ovako meni treba neko dobro hladjenje za procesor jer mi je pc trenutno na terasi i leti su mi temperature MNOGO VISOKE (oko 35 mozda vise)
i da li ce mi trebati jos jedan ventilator od 180mm jer vidim da mogu da ga stavim sa strane

sto se tice para nista iznad 8-9k

Sto se kulera tice proveri prvo sirinu kucista po specifikaciji pa naspram toga uporedi sa hladnjakom koji odaberes. Planiras li neki veci OC? Sto se venta na bocnoj stranici tice prvo premeri koliko ti rastojanja ostaje izmedju stranice i napajanja jer negde mogu ventovi siri od 2cm a negde nmg, pa da ne kupis pa da ne mozes da uglavis + bi ti i hladnjak onda smetao ako je glomazniji. A moj neki izbor bi bio NH-U12P se2 ili NH-D14.

Poslednja izmena:
sirina kucista je 200 cm
ventilator ne bi smetao napajanju
jedino sto me brine je to sto je maticna malih dimenzija mada ako smeta ram memoriji mogu da promerim ram memoriju malo

Cooler Master V8 GTS meni je zapalo za oko ovo cudo zbog izgleda (hladjenje mi je na prvom mestu), i ima 3 ona radijatora, i poredio sam specifikacije airflow,i air preshure je veci od panteks ph tc14pe i manji je, mada u taj pantek moze da se doda jos jedan vetilator sto kod mene je pitanje da li bi mogao da stane jos jedan ventilator :/

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
:shock:
taj cm jeste da izgleda lepo ali na sajtu koji sam malopre postavio ovaj CM je bio bolji od vecine i na istom sajtu imaju poredjenja sa tim nh u12ps i sa 14, i CM v6GT je u vecini slucajeva bio bolji a v8gts je bolji od v6GT

u ceni je razlika oko 2k
i citao sam za vase kulere preporuke u new eggu i svi ih hvale tako da mi je malo teze da se odlucim, pogledacu jos malo na netu pa cu onda odluciti

hvala svima na preporukama

Poslednja izmena:
CM 212evo hladi mog tubana na 4GHz...Pa ti vidi da li je bolji...
I nađi negde drugo, ww je skup

Hyper 212 evo je dosta bolji od Hyper T4, iako na oko slicni, u idle-u i pri malim opterecenjima su tu negde, ali do izrazaja dolazi razlika u kvalitetu na vecem opterecenju. Imas na netu, potrazi uporedni test ta dva kulera.

Nasao sam test ova dva kulera :D Hvala drugari,kupio sam 212 evo.. Odlicno hladi iznenadjen sam :)
Ali dok sam ga ugradio preznojio sam se 200 puta,zeznuto je malo zbog onog lima koji ga pricvrscuje za maticnu...
temperature su mi sad ok,ali ono AUXTIN me mnogo nervira... Sta da radim sa ti ******m ? poZ

Nazad
Vrh Dno