Šta je novo?

Koji kuler je bolji?

negovan

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
304
Izvinjavam se unapred ako je ovkakva tema vec bila

Koji kuler je bolji za hladjenje klokovanog Q6600 G0, HR-01 Plus ili Vendetta 2 (na koje bih zakacio dve jace 12-ice) ili neki drugi kuler koji predlozite?

Izvinjavam se unapred ako je ovkakva tema vec bila

Koji kuler je bolji za hladjenje klokovanog Q6600 G0, HR-01 Plus ili Vendetta 2 (na koje bih zakacio dve jace 12-ice) ili neki drugi kuler koji predlozite?

Na Vendettu 2 ne mozes da kacis dva kulera (jedino da nesto budzis :S:) tako da je HR-01 bolji izbor ako ces da kacis jos jedan vent,mada opet zavisi kakav ti je primerak procesora i na koliko je klokovan,verovatno bi se i Vendetta izborila a jeftinijia je i lakse se montira.

sto se procesora tice VID je 1.3v, moze da se klokuje na 450x8 pri naponu od 1.45v u biosu, dalje nisam probao nemam kuler sa kojim bih, a sto se vendete tice skarabudzio bih nekako taj drugi vent, ali neznam koliko dobijam sa tim, jer opet hr-01 ima sest heatpipe-ova

sto se procesora tice VID je 1.3v, moze da se klokuje na 450x8 pri naponu od 1.45v u biosu, dalje nisam probao nemam kuler sa kojim bih, a sto se vendete tice skarabudzio bih nekako taj drugi vent, ali neznam koliko dobijam sa tim, jer opet hr-01 ima sest heatpipe-ova

Gle ja imam HR-01 Plus i odradjuje posao extra. S tim sto je moj CPU na deafault 125W, a tvoj bez obzira sto je Quad, "samo" 95W. Na HR-01 Plus lagano nakacis jos jedan fan, ali moras kupiti dodatne zice za montiranje ili kao sto cu ja sa novim fanom sa dugackim i tankim "zipties" - kako god se one zvale na srpskom :D

Moj HR-01 je ispoliran, a moja preporuka je da ga kupis u Alti-ju jer oni prihvataju garanciju na Thermalright-e cak iako su ispolirani (ako je uradjeno kako treba naravno)...

Evo baci pogled ovde: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=176855
Moje temp su sad oko 40oC(+/- 1oC) na 100% load-u iz Orthos-a. Ako ces da OC-ujes onda je HR-01 + moja topla preporuka... Mislim da je Vendetta izvan konkurencije ovaj put...

P.S. 440x8 @ 1.45V ~ 190W sto bi HR odradio lagano :D, jos nakacis neki speed controlled fan (ja nikako da dobijem moj 800-2400rpm, ali on bi bio idealan...).. i mirna bachka ,)

hvala za savet, a plasticne vezivice (zipties) bi radile u svakom slucaju, a fan bi bio thermatake highest performance 120mm, nema kontrolu obrtaja, ali to mi nije tesko ni da napravim-jedan potenciometar + spretne ruke vrlo strpljivog drugara koji ce da me trpi sat dva i eto ga fan control za 100din

Nazad
Vrh Dno