Šta je novo?

Koji kompakt aparat uzeti

digital01

Slavan
Učlanjen(a)
01.06.2006
Poena
319
Hocu da kupim takav aparat pa mi treba preporuka, video sam ixus 210 kao nesto najnovije, ali mi neodgovara sto nema zoom u toku snimanja. Da li on vredi te pare i da li imq nesto bolje da se kupi za te pare?

Jel ti hoćeš nešto što pravi dobre fotke ili nešto što pravi loše fotke i loše klipove?

:) bitne su mi i fotke i video, hocu aparat velicine za dzep, jer imam veci za slikanje i snimanje. Ne znam sad koji je od tih dzepnih najbolji, a koliko sam video ixus je valjda top model? Kad je tuning show, da se isproba aparat ;)

^ Razbijam psihologiju :d

http://www.youtube.com/watch?v=xAcOXSoFsc8

Premotaj na 2:05, on je u toj gomili garant :d

E da, zoom mi je isto bitan :) ili mozda bolje uzeti neku kamericu koja dobro snima i pravi osrednje fotografije a da nije velika

Ne postoji kamerica koja pravi osrednje fotografije, a pogotovo za te pare. Bolja kombinacija je fotoaparat koji snima video. Ako ti treba i zum, imash Fuji F70, ali on ne snima HD video. Najjeftiniji sa velikim zumom i HD videom je Canon SX200 IS, ne mogu sad da se setim nekog drugog, ali Fuji F70 je mnogo bolji fotoaparat i koshta 220e...

Poslednja izmena:
Za tebe je druze definitivno Pana TZ7 (odn. ZS3). Juri dok jos ima, izasli su novi modeli koji su krsh.

A malo pre sam video na googlu, prvi link, test tog pan i sx200, slike koje daje pan su kao mnogo tamnije od sx?
Sta znam, odlucio sam se za sx210, jos ga nema na stanju kod nasih prodavaca, kazu da stize za 10 dana, pa cu njega da uzmem. Ako bude dobar, prodajem onda s5

Poslednja izmena od urednika:
А тај sx210 може да зумира док снима видео? Нисам гледао за тај модел, али знам да sx200 не може. Иначе пошто имаш озбиљнији апарат (S5) вероватно знаш да постоји контрола која се зове Exposure Compensation којом ти кажеш апарату да ли хоћеш светлију или тамнију слику у односу на оно што је он измерио. Иначе и ја што сам читао описе се углавном воље котира TZ7 од sx200, мада не знам какав је тај нови sx210 по том питању...

Koliko sam ja video na netu, moze da zumira u toku snimanja. S5 veruj mi zezao sam se u pocetku sa manuelnim kontrolama, a sad izaberem mod i ja sam zadovoljan slikama koje dobijam. To su slike za svaki dan, a ne za neku izlozbu, tako da su skroz dobre ;)

Jedno je da se zezash sa manuelnim komandama, a drugo da znash shta u stvari hoceh da namestish :d Da si doshao do toga da razumesh manuelne komande, sigurno se ne bi vratio nazad :d

Al dobro, ako ti samo treba dzepni idi0t koji ce da zumira u toku videa, eto ti taj SX-neki broj :)

Иначе сада сам се сетио да преко оних CHDK драјвера можеш сваком Canonu да подесиш да може да се зумира у току видеа :)

Ti aparati sa razlogom nemaju zum u toku videa, a to je buchan motor, i to uzasno zvuchi na videu jer mikrofon ne samo da kupi zvuk spolja, vec i vibracije kroz kucishte pa se cuje 3x jache :)

I ja da potvrdim da se na TZ7 ne čuje motor zuma, osim ako se snima u apsolutnoj tišini. Doduše kod videa zum radi prilično sporije nego za fotke, pa je možda i to razlog zašto je tih. Pri tom ta sporoća ne izgleda loše, naprotiv, baš deluje smooth.

Koliko sam ja video na netu, moze da zumira u toku snimanja. S5 veruj mi zezao sam se u pocetku sa manuelnim kontrolama, a sad izaberem mod i ja sam zadovoljan slikama koje dobijam. To su slike za svaki dan, a ne za neku izlozbu, tako da su skroz dobre ;)

Ti si covek koji zna da uziva u zivotu... :smoke:

TZ7 je pravi izbor za tebe, trust me... ,)

Evo filmica sa sx210, ne cuje se nikakvo zujanje, samo zov divljine :D

I ja da potvrdim da se na TZ7 ne čuje motor zuma, osim ako se snima u apsolutnoj tišini. Doduše kod videa zum radi prilično sporije nego za fotke, pa je možda i to razlog zašto je tih. Pri tom ta sporoća ne izgleda loše, naprotiv, baš deluje smooth.

Ma ja pricham za one koji tu mogucnost dobijaju hakovanim firmwareom, ti koji imaju fabrichki naravno da ce da budu beshumni :)

Nazad
Vrh Dno