Šta je novo?

Koji kodek da koristim?5.0.5? 5.0.2?

Prole

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
Nameravam da za par meseci pazarim neki DVD koji pusta i DivX (Phillips,Xwave...) a posto konstantno nesto snimam kamerom ne mogu da ih cuvam u originalnom formatu (20min->4GB) u kom kodeku da ih obradjujem da bi kasnije jednostavno mogao da ih samo narezem na CD i gledam na DVD-u? Znam da se o ovome mnogo pisalo i da ce mozda neko dobiti ospice kad ovo procita ali treba mi samo konkretan odgovor: Koji?

Prole je napisao(la):
Nameravam da za par meseci pazarim neki DVD koji pusta i DivX (Phillips,Xwave...) a posto konstantno nesto snimam kamerom ne mogu da ih cuvam u originalnom formatu (20min->4GB) u kom kodeku da ih obradjujem da bi kasnije jednostavno mogao da ih samo narezem na CD i gledam na DVD-u? Znam da se o ovome mnogo pisalo i da ce mozda neko dobiti ospice kad ovo procita ali treba mi samo konkretan odgovor: Koji?

XvID

kakav bre xvid :) 5.02 je majka za odnos kvalitet/brzina...

@Prole : ako vec kupujesh DVD player, shto to sve ne bi prebacio na DVD ;)

Da, razmisljao sam o tome ali kako sam vec negde na forumu procitao na jedan CD moze da se smesti oko 20min DVD videa a to mi je jako malo jer na jedan CD mogu smestiti oko 1h videa u DivX 5.02 formatu. Ne mogu bas svakih 20 min da ustajem iz fotelje i da menjam CDove :D

kao sto rece c3 nemam DVD rezac. Da li se isplati kupiti DVD rezac i 'obican' DVD plejer ili DVD+DivX plejer? Sta mislite?

Vrh Dno