Šta je novo?

koji kamkoder?

00101110

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2003
Poena
619
E ovako, posto planiram da uzmem kamkoder, imam samo jedan uslov (jer mislim da je najbolji, ako gresim ispravite me) da snima na mini cd/rw + double layer (cisto da nebi razmisljao o prostoru kada nosim kamericu da snimam).

Koji model, na sta da obratim paznju, sta je negativno/pozitivno i td.

Svaka preporuka i komentar bi mi dobro dosao.

Inace cena koju bi dao je do 25.000 din.

Hvala ;)

I pljeskavice da izbacuje na svakih pola sata snimanja, a, da snima i pod vodom 25m.
Samo ti cena ne valja, ostalo bi ti našli. Koriguj se. Ili nađi još para, ili se spusti na zemlju i kupi ono što možeš za te pare: dno brate! Najjeftinije modele mini - dv kamerica....

dobro, ajde daj predlog neke, a da nije opet nesto urnebesno skupa, tipa aj da kazemo do 40k MAX! :) i to je vec mnogo, ali ako ova za 40k pravi pljeskavice, onda je uzimam :D

Najveca glupost koju mozes da uradis je da bukvalno BACIS pare na kamkorder koji snima na mini DVD diskove, drzi se Mini DV traka jer je kvalitet DVD kamera ispod svake kategorije, jos ako budes zeleo da naknadno editujes...ajao kad rekompresujes bices jako sretan.

Sve je stvar kome sta treba i odgovara. Snimak sa DVD kamkordera nije tako los. I ono sto imas na kaseti ako zelis da prebacis za gledanje na DVD plejeru u krajnjem slucaju postace isto komprimovano.

Neko ne zeli da se bakce sa prebacivanjem na kompjuter, editovanjem ... ili jednostavno to i ne zna da radi. Za takve je DVD idealna stvar, snimis odmah na DVD i ne razmisljas o bilo kakvom prebacivanju a uz to ne gubis nikakvo vreme.

Ovo sa kaseticama je na neki nacin utopija za one koji nemaju iskustva. Prvo preko firewire prebacis na kompjuter, pa sve to ucitas uneki softver za editovanje, pa onda tek snimas na DVD. Sve u svemu po kasetici od sat vremena moras isgubiti jos najmanje 2 da prebacis.

Evo i mene zanima isto, koji kamkorder do 300 evra po mogućnosti Sony? Pita me devojka a ja kamere nikad nisam pratio tako da stvarno ne znam, pa ako bi neko hteo da ukratko da neke predloge bio bih zahvalan. Pošto je ona pijanista bio bi korišćen najviše za snimanje njenih svirki/koncerata ako to nešto pomaže kod odabira. E sad, pretpostavljam da ćete reći pa nema ništa dobro za te pare ali *** nema baš mnogo više para za to. Ja ovako laički pretpostavljam da je najzgodnije uzeti neku koja snima na DVD-ove jer nema posle yebavanja sa prebacivanjem i šta ja znam al ispravite me ako grešim :)

Ono sto su ljudi pokusali prethodnom pitaocu da kaze je da za te pare uopste ne moze da se bira...

Dakle budzet ti je takav da mozes da kupis najjeftiniji model nekog od krstenih proizvodjaca (sony, canon, panasonic) i to ti je to... Ni jedna od tih kamera nije drasticno bolja od bilo koje od drugih... ona koja je novija i ima vise "opcija" uglavnom bude sakatija po kvalitetu izrade, objektiva itd (otud su i toliko jeftine...)

Za dvd kameru ti treba 100e vise, minimum... za hdd kameru ti treba 200e vise itd..

Hvala na odgovoru. Da li može neko konkretno neke modele da preporuči, npr. neke koji su best buy recimo u kategoriji do 350-400evra (kod nas)? Napominjem da će najverovatnije kamera biti doneta iz Nemačke, verovatno da tamo može i jeftinije da se nađe. Čitam i ja razna mišljenja na nekim sajtovima ali bih voleo da cujem i neka vaša mišljenja/predloge. :type:

Vrh Dno