Šta je novo?

Koji je najbolji program za particije...

Pa najbolji je - zna se, a ne mogu dva da budu najbolja :D

Ok,

pitam ovo jer je PM7 na nekim stranim sajtovima dobio relativno nisku ocenu (56%-67%) ??????!!!!!

Ja sam do sada koristio disk manager koji deljenje na particije radi iz DOS-a - video sam da i PM7 ima ovu mogućnost - medjutim, ono što još ne mogu da provalim je sledeće:

Na primer, želeo bih da uradim 3 partcije diska od po 6,5 GB, ali mi PM7 za maksimalni iznos jedne particije daje svega 2,2 Gb i ništa preko toga ? Zašto ? I kako je moguće ovo izbeći ?

Dok gore pomenuti Disk Manager, izmedju ostalog, daje mogućnost da sam izabereš veličinu particije.

Unapred hvala.

Pozdrav,

Kerry

Pa ako radis to iz cistog DOS-a, onda ti je to njegovo ogranicenje. Digni masinu u Windowsu i na njoj drzi nakacen HD pa ga onda particionisi.

ne

To u vezi DOSa i PMagica je u tome sto si za tip fajl sistema izabrao FAT a ne FAT32. FAT ima ogranicenje velicine na 2,x Gb.

Da, juče sam provalio. Sa FAT32 daje popriličan raspon, na mom disku od 20Gb na kome su instalirani samo PM7 i WinMe, pod FAT32 daje particiju od 9,5 GB (maksimalno) a pod NTFS (11,5Gb).

E sad, javlja mi se problem sa PM7.

Kada sam uradio 2. particiju na 7Gb (FAT32) i odradio Apply Changes, mašina se restartovala, odradila particionisanje u DOS-u, ponovo se restartovala i neposreddno pre boot-a (kod verifikacije DMI Poola) totalno ukočila.

Kada sam podigao sistem sa startup diskete i iz DOS-a pogledao particije, particija C je prikazivala veličinu free space-a od 18GB (pretpostavljam da su ona 2Gb zauzeta sa podacima WinME i PM7), a nova particija je prikazivala novu vrednost od dodeljenih 7 GB.

Pitanje: zbog čega veličina C nije 13, odnosno 11 GB ?

Unapred hvala.

Kerry

Inače cela ova priča je pokrenuta prvenstveno zbog toga što ne mogu da instaliram XP, ali o tome više na forumu o operativnim sistemima.

Vrh Dno