Šta je novo?

Koji je jachi (opklada)

PeeT

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Interesuje me koji je realno jaci Sempron od ova 2: 32bit AMD Sempron 2800+ ThoroughBred Socket A na 2000MHz ili 64bit Sempron takodje 2800+ Manila AM2 koji radi na 1600MHz, oba su sa po 256KB L2 cache-a, Znachi sa jedne strane 2000MHz naspram 1600 a sa druge strane Modernija arhitektutra (64bit vs 32 bit) i sitniji proces izrade (90nm vs 130nm), nigde nisam mogao da nadjem uporedne benchmark rezultate bas za ova 2 proc-a pa me zanima sta ce reci druzina sa foruma.

pa nije samo procesor u pitanju u tom slucaju (recimo najbolja socketA ploca je neka nForce2, a za am2 imas mnogo bolje ploce)
pa sa am2 imas PCIE grafike, dok si sa scoketA limitiran na AGP, pa am2 koristi brzu ddr2 memoriju od ddr1 memorije na socketA...

taj socketA sempron nema sta da trazi pored am2 sempron (a neverovano je da je polovan socketA skuplji od am2 varijante:d )

opkladu gubi ponosni vlasnik socketA mashine:D

Poslednja izmena:
pa nije samo procesor u pitanju u tom slucaju (recimo najbolja socketA ploca je neka nForce2, a za am2 imas mnogo bolje ploce)
pa sa am2 imas PCIE grafike, dok si sa scoketA limitiran na AGP, pa am2 koristi brzu ddr2 memoriju od ddr1 memorije na socketA...

taj socketA sempron nema sta da trazi pored am2 sempron (a neverovano je da je polovan socketA skuplji od am2 varijante:d )

opkladu gubi ponosni vlasnik socketA mashine:D
Sve mi je to jasno samo zanima me koji bi proc. bolje prosao na benchmark testovima tipa, PC Mark, Sandra, Super PI itd..

HTML:
Sve mi je to jasno samo zanima me koji bi proc. bolje prosao na benchmark testovima tipa, PC Mark, Sandra, Super PI itd..

Onaj koji ima integrisan mem.kontroler.

Poslednja izmena:
Taj 2800+ Manila nema 256 već 128 kila keša.
Manila na 1600MHz i 265 kila ima oznaku 3000+

Poslednja izmena:
Ako mislis samo na sirovu snagu tipa divx kompresija, onda je bolji socket A Sempron jer radi na vecem clocku. Ako koristis 32 bitni Win nema mnogo vajde od 64 bitnog procesora. Sitniji proces znaci manja potrosnja struje i veca overklok margina.

Jeste moja greška što se tiče keša a interesantno da i Manila 3200+ koji je na 1800MHy i on ima samo 128k keša, i po tebi koji proc. bi dobio veci score u benchmark programima

takt za takt - sigurno AM2 - ali ovako 1600MHz(128) naspram 2000MHz(256) treba proveriti u praksi.

Znachi jos uvek se nemože utvrditi koji bi bio jači tj. ko od ortaka je dobio opkladu, na kraju krajeva pusticemo na Oba Super PI na 32M pa koji proc. tu bude brži taj dobija opkladu

Znachi jos uvek se nemože utvrditi koji bi bio jači tj. ko od ortaka je dobio opkladu, na kraju krajeva pusticemo na Oba Super PI na 32M pa koji proc. tu bude brži taj dobija opkladu

Pa nije ni to merodavno.... ipak je u pitanju opklada

Ma najmerodavnije je da krnes quake3 u rezoluciji 640x480, a na am2 oboris memoriju na brzinu obicnog ddr-a, i to ti je to! Ili grdno gresim.
Ja imam sempija am2 sa 256kb na 1.6ghz, na nforce2 i ti4200, pa ako ti treba neki rezultat, tu sam.

kako mislis oboris brzinu ddr2 na brzinu ddr-a?
ddr2 na 400 je dosta sporiji od ddr na 400 :)
(u tom slucaju bi memorijski cipovi radili na 200 kod ddr i 100 kod ddr2, ali bi kod oba spoljna magistrala radila na 200)

Nisam znao da je dosta sporiji, ccc. Lepo napisa gore: 'ili grdno gresim'
Pa, onda ova moja ddr2 na 667 je brza kao ddr obican na koliko??? I am confused.

Ako treba, okacicu rezultate za cpu iz everesta (zadnja verzija).

Pa ni nF3 nije Socket AM2 vec Socket 754 tek poneki izmenjeni NF4 chipset-ovi i NF5 ploce su sa AM2 socket-om

Meni nije jasno što vi to lepo ne proverite u praksi.

takt za takt - sigurno AM2 - ali ovako 1600MHz(128) naspram 2000MHz(256) treba proveriti u praksi.

Ovo je vec mnogo puta prezvakana tema. Kao prvo K7 ima 256K sporijeg L2 kesha nego K8 CPU, nema integrisani mem. kontroler, nema SSE2 i SSE3 , a ni x86-64 i sa svojim 266 Mhz FSB-om i DDR266 memorijom nema sta da trazi pored 400 Mhz nize klokovanog K8 Semprona sa dual channel DDR2 800 memorijom.

128 vs 256K L2 vrlo malo utice na performanse kod AMD-a.

Evo poredjenja semprona 3100+ @1.8Ghz Socket754 vs Sempron 2800+ @2.0 Ghz SocketA. 1.6 Ghz nije mnogo sporiji, a AM2 + DDR2 800 za razliku od s754 ima ipak brzi pristup memoriji, pa se svodi na slicno.

http://techreport.com/reviews/2004q3/sempron/index.x?pg=7

i uticaj L2 kesha na performanse kod AMD K8 procesora....

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-2600_5.html

Poslednja izmena:
I ovde na forumu postoji jedna slicna tema, gde smo qQq-a ubili u pojam sa rezultatima. Stim sto je u pitanju bio barton!

drfedja je sve rekao, i neznam dokle cje vishe te price o socket A VS. bilo shta novije od AMD-a.
Chak da socket A bude brzi u nekom testu, sam komfor rada na bilo kojoj novijoj makini je daleko vecji nego na davno zastarelom Socket A.

Goodbye for socket A.

Ovo je vec mnogo puta prezvakana tema. Kao prvo K7 ima 256K sporijeg L2 kesha nego K8 CPU, nema integrisani mem. kontroler, nema SSE2 i SSE3 , a ni x86-64 i sa svojim 266 Mhz FSB-om i DDR266 memorijom nema sta da trazi pored 400 Mhz nize klokovanog K8 Semprona sa dual channel DDR2 800 memorijom.

128 vs 256K L2 vrlo malo utice na performanse kod AMD-a.

Evo poredjenja semprona 3100+ @1.8Ghz Socket754 vs Sempron 2800+ @2.0 Ghz SocketA. 1.6 Ghz nije mnogo sporiji, a AM2 + DDR2 800 za razliku od s754 ima ipak brzi pristup memoriji, pa se svodi na slicno.

http://techreport.com/reviews/2004q3/sempron/index.x?pg=7

i uticaj L2 kesha na performanse kod AMD K8 procesora....

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-2600_5.html

K7 semproni imaju 333MHz FSB.

I ovde na forumu postoji jedna slicna tema, gde smo qQq-a ubili u pojam sa rezultatima. Stim sto je u pitanju bio barton!

xaxaxaxx xaxaa kad se samo setim.... brate.... Mislim da mu jos zuje usi.... (ili ga zovu Zvonko)

Iskreno sve sam varijante izvozao shto se tiche durona/athlona xp/athlona 64/semprona 64/i evo sada x2.
Iskreno nije bio losh athlon xp sa barton jezgrom, 32bit semproni su smeshni, A 64 je bio dobar korak napred, S 64 je bio odlichan za te pare a sa dobrom plochom cak mi je bolje radio nego prve iteracije a 64 za socket 754.

Znachi moje subjektivno mishljenje, a objektivno mi je proshlo kroz servis gomila raznog hardvera, i mislim da je krajnje besmisleno porediti Socket A i AM2.

A zvonko je josh imao OC-ovanog bartona ako se ne varam, i mislim da je tu sve receno.

Tehnologija josh ide napred, hvala bogu:p

Nazad
Vrh Dno