Šta je novo?

Koji je bolji?

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kratko pitanje, kratki odgovor.
Koji je bolji, koji je noviji model:
LiteOn DVD ROM
SOHD-16P9S
ili
SHD-16P1S

Dajte ljudi neke predloge. Treba mi ultra mega giga najbolji DVD citac koji moze da se kupi kod nas. Posto sam extra zadovoljan svojim LiteOn-om 166, hteo bih opet njega da kupim, samo noviji model. Dajte neka iskustva, nije valjda da ga niko nema? Ili neka isto extra zamena?

Poslednja izmena od urednika:
Pa čuj, ja imam neki stari Liteon (potpisan kao Sony istina), mator već par godina, odlično fercera. Mogu samo da te podržim u kupovini, ali kako mi ovi stari rade odlično (rezač je isto Sony/Liteon), novi su mi nepoznanica. A, iskren da budem, nemam pojma ni gde bih ih kupio, na sve strane 111D i poneki NEC. 😉

Sad me mnogo pitaš, ja počnem da primećujem da optički uređaj krene da mi pravi probleme sa čitanjem diskova. Ukoliko kopira umesto 10 mega u sekundi, 9,8 ili 10,4, meni stvarno ne pravi nikakvu razliku. Bitno je da brzo prepoznaje diskova i da se razumno snalazi pri kopiranju.

A i ti vala praviš filozofiju gde je nema. Pronađi neki review. BTW, šta fali tvom 166?

Ja samo kontam da je optika postala shit nevidjeni poslednjih godina. Mada opet koliko para toliko muzike!!! Inace aco ako si necim zadovoljan onda to nemenjaj ili kupi isto takvo (znam da nema novih ali moze se naci polovan sigurno) ;o)

Meni kad crkne čitač, samo će da završi u kanti - ostaviću samo rezač u mašini. Kad crkne rezač, kupiću drugi rezač. Ne vidim svrhu imanja čitača, iako je elegantno rezati on-the-fly, ali to i tako radim jednocifreno puta mesečno, tako bih mogao i bez toga.

Uzeo sam 16P1S, on je valjda noviji. Drugaciji je tray, podseca na LG-jev, a radi kao TEAC. Inace, malo sam ga testirao, iako ima samo 256 KB cache-a, radi isto kao i prethodni 166 sa 512 KB. Veoma je brz pri ocitavanju diskova i prilikom kopiranja. Da ne budem previse subjektivan, mislim da je brzi i od 166. Prezadovoljan sam. A kosta jeftinije od LG-a, 18.5 evra. Garancija godinu dana, pa neka tera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno