Šta je novo?

Koji IPTV odabrati?

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Orion? Telekom? Beotel? EUnet? Ko nudi jeftiniju opremu/pretplatu?

Razmišljam da li da uvedem IPTV ali mi se ne plaća još 2.000 dinara za nešto što nema čak ni HD. :sceptic:

Za druge neznam ,ali telekom iptv,ima izuzetnu sliku.problem je mnogo losiji izbor kanala u odnosu na sbb,ali posto planiras iptv,uporedi sa ovim ostalim provajderima,i da opremu dobijas free.

Druže, u celoj ovoj priči novac je najmanje bitan. IPTV i internet rade bukvalo različito od kvarta do kvarta. Ja sam, već 2 godine kod telekoma i da bi mi sve radilo kako treba, promenio sam bukvalno 4 modema. Dva u poslednjih mesec dana. Ja sam iz Jagodine, i zamisli sada kako bi bilo da se objašnjavam sa SBB om ili Orionom koji i nemaju kancelariju u gradu gde živim. Jedan moj komšija, se baš iscimao sa Veratom (slali mu opremu preko brze pošte, nisu sve spakovali... ludilo). Za telekom mogu da kažem, da im je podrška baš dobra. Tri puta su dolazili za manje od 2 sata od mog poziva. Inače ja od skoro imam BOX. Od kako su odklonili problem skoro skroz sam zadovoljan. Kažem skoro, iz razloga jer mislim da je neopravdano skup i internet i televizija.
Pre je bila fora kod telekoma da imaš pravo 3 meseca da probaš besplatno, pa ako ti se svidi da uzmeš paket. Valjda i ostali bi trebalo da nešto slično nude. Nisam siguran da li u tvom gradu (524570) postoji SBB, Orion, Verat .... ali sve jedno, raspitaj se prvo za probnu varijantu, i ako si zadovoljan ti sklopi ugovor. Nadam se da sam ti pomogao malo.

524570 - je poštanski kod, i da je neko nekada samo to ubacio u PTTov sajt, znao bi tačno gde se nalazim. :)

Da, slažem se u vezi cene. Stvarno su zacepili, plus za te pare nude samo SD kanale, a ako želiš HD doplatiš ~450,00 dinara i dobiješ 7-8 kanala u HD, a ostali SD.

Ja sam kod Beotela, i njima za net sada plaćam 1.000 dinara mesečno za 4 mbit internet. Kada bih uzeo IPTV morao bih da im, posebno od neta, plaćam još 1.015 dinara za osnovni paket kanala. Da ne pričam da im je sajt štur kao da su ga pravili da sakriju, a ne da obelodane informacije.

Ako bih uzimao IPTV, verovatno bih morao da menjam i provajdera, pa bi cena samim tim išla na gore... Ne znam da li se isplati uzimati po ovoj ceni, jer većinu njihovih kanala mogu da strimujem preko DLNA na televizor, ali mi oduzima bandwith...

Ko i šta ti oduzima protok? Ako misliš na IPTV, protok ide preko posebnog PVC (kanala) i ne meša se sa internet protokom (kod Telekoma), samo ti je jedan port na ruteru posvećen i zauzet za IPTV.

Ko i šta ti oduzima protok? Ako misliš na IPTV, protok ide preko posebnog PVC (kanala) i ne meša se sa internet protokom (kod Telekoma), samo ti je jedan port na ruteru posvećen i zauzet za IPTV.

Streamin kanala (sa neta) preko DLNA.

Ja koristim uslugu sbb-a.. 24mb + 2 d3 risivera.. Oko 3000din mesecno.. Sljaka u fulu.. S obzirom da ne gledam toliko tv.. Vidim da se ukucani ne zale na kvalitet slike.. A net sljaka dosta dobro i nema toliko pucanja

Ja koristim uslugu sbb-a.. 24mb + 2 d3 risivera.. Oko 3000din mesecno.. Sljaka u fulu.. S obzirom da ne gledam toliko tv.. Vidim da se ukucani ne zale na kvalitet slike.. A net sljaka dosta dobro i nema toliko pucanja

Vi u Atenici imate SBB. :)

@nemanja:
Kakve veze ima DLNA i IPTV?

Kroz DLNA mozes da provuces stream, ali taj stream (kada imas samo ADSL net) ti trosi bandwith. Pa umesto 4 mbita imas 2-3 mbita zbog konstantnog streaminga. Kada je HD kanal opterecenje je vece. Takodje zavisi i od bitratea streama.

Kada uzmes IPTV nemas potrebe da brines o bandwithu jer radi na drugom opsegu.

Dlna nema veze sa adsl-om. Nema veze ni sa internetom. Ne moze da trosi adsl bandwidth.
Jedina moguca zajednicka tacka je adsl modem/router, pa kada tv vuce film sa dlna servera, stream prolazi kroz adsl modem/router, ali i dalje ne smeta adsl-u, vec opterecuje lokalnu mrezu ili wifi (zavisi kako je povezan tv i dlna server).

I TargoTelekom nudi TV uslugu e sad licna iskustva nemam.Ima tema o TT neko je prokomentarisao vec izbor kanal i kvalitet slike...

Dlna nema veze sa adsl-om. Nema veze ni sa internetom. Ne moze da trosi adsl bandwidth.
Jedina moguca zajednicka tacka je adsl modem/router, pa kada tv vuce film sa dlna servera, stream prolazi kroz adsl modem/router, ali i dalje ne smeta adsl-u, vec opterecuje lokalnu mrezu ili wifi (zavisi kako je povezan tv i dlna server).

Jel uopšte neko čita šta ja pišem?

U konfiguraciji o kojoj ja govorim sve to ima itekako veze. Pročitaj šta sam napisao. Odakle da streamujem TV? Sa kompa? Ne, već sa neta. Odtuda i bandwith... Zar nisam veća napisao to tri puta?

Ovde govorimo o IPTV, znači televiziji preko interneta.

Ako želiš da gledaš neki od domaćih kanala koji se streamuju na netu, npr. Studio B, onda moraš da koristiš neki DLNA server kroz koji provlačiš stream. Ja koristim Serviio.

Serviio servira stream televizoru kroz DLNA mrežu. Svaki put kada gledaš taj kanal na televizoru, ti ustvari streamuješ Studio B signal sa neta kroz DLNA na svom televizoru. Otuda potrošnja bandwitha odnosno smanjenje bandwitha koji ti ostaje za surf/download.

Ne kontam šta vas buni...

Poslednja izmena:
ma sve je jasno Nemanja....ali nije vise ni net 512kbs..:)

Jel uopšte neko čita šta ja pišem?

U konfiguraciji o kojoj ja govorim sve to ima itekako veze. Pročitaj šta sam napisao. Odakle da streamujem TV? Sa kompa? Ne, već sa neta. Odtuda i bandwith... Zar nisam veća napisao to tri puta?

Ovde govorimo o IPTV, znači televiziji preko interneta.

Ako želiš da gledaš neki od domaćih kanala koji se streamuju na netu, npr. Studio B, onda moraš da koristiš neki DLNA server kroz koji provlačiš stream. Ja koristim Serviio.

Serviio servira stream televizoru kroz DLNA mrežu. Svaki put kada gledaš taj kanal na televizoru, ti ustvari streamuješ Studio B signal sa neta kroz DLNA na svom televizoru. Otuda potrošnja bandwitha odnosno smanjenje bandwitha koji ti ostaje za surf/download.

Ne kontam šta vas buni...

Napisao si u naslovu i prvoj poruci provajdere IPTV-a.

Cenim da si pogledao "ponudu" EUNet-a?

wqZ4h.png

Ili Orion-a?

POTNQ.jpg

Izgleda da to sto ti hoces je striming sa sajta , ali to je obogaljen kvalitet i ,po meni sluzi samo za tesku nuzdu...

Jesam pogledao Veljo, ali mi džaba da gledam kada ne znam kakva su iskustva ljudi koji koriste njihove usluge. Evo, dečko se javio, promenio četiri STBa dok je dobio kvalitet koji mu odgovara.

Da dopunim, pošto si naveo EUnet i Orion. Na EUnetovom sajtu kada izabereš IPTV dobiješ par razloga zašto je IPTV zanimljiv i uputstvo za instalaciju. Cenovnik? Broj kanala? Orion jeste sve lepo napisao i objasnio, ali su im cene iste kao kod Telekoma.

Meni bi najviše odgovaralo kada bih mogao da koristim jedan ADSL provajder i jedan IPTV provajder. Ne verujem da je to moguće, ali niko nije napisao da je jedno uslovljeno drugim.

A ovo, smatram klasičnom pljačkom:
Setup dodatnog STB uređaja - 3500 din (jednokratno)
Mesečna pretplata za dodatni STB uređaj - 350 din

Poslednja izmena:
@Nemanja:

To sto hoces je potpuno druga stvar i u startu si se lose izrazio. Ja sam pomislio da zelis da vuces DLNA stream od neke tv stanice ili provajdera do svog TV-a, kroz klasican ADSL!?

Kod telekoma je besplatan setap, a dodatni STB je isto 350 din.

Da li si se rapitao ko od operatera daje besplatnu probu ? Kada sam ja uzimao internet, telekom je davao. Sve je radilo kako treba, zato sam i ostao kod njih. Moja zamena 4 modema obuhvata period od 3 godne :D U početku je sve radilo o.k. a onda su počele da rastu brzine ;)

Jesam pogledao Veljo, ali mi džaba da gledam kada ne znam kakva su iskustva ljudi koji koriste njihove usluge. Evo, dečko se javio, promenio četiri STBa dok je dobio kvalitet koji mu odgovara.

Da dopunim, pošto si naveo EUnet i Orion. Na EUnetovom sajtu kada izabereš IPTV dobiješ par razloga zašto je IPTV zanimljiv i uputstvo za instalaciju. Cenovnik? Broj kanala? Orion jeste sve lepo napisao i objasnio, ali su im cene iste kao kod Telekoma.

Meni bi najviše odgovaralo kada bih mogao da koristim jedan ADSL provajder i jedan IPTV provajder. Ne verujem da je to moguće, ali niko nije napisao da je jedno uslovljeno drugim.

Ja koristim IPTV od Telekoma, a ADSL internet od Euneta i sve radi normalno

Aha! Znači može da se mixuje. :) Sada ću da pogledam ko ima najnižu cenu kod nas i najkraće trajanje ugovora (ispod ili do 12 meseci).

Posle opsežne pretrage jedine dve "različite" ponude su Telekom Open IPTV i Orion Televizija, svi ostali su ustvari Telekom (prema ceni, uređajima, uslovima...).

Cena kod telekoma 1015 dinara, kod Oriona ne može bez paketa.

Ti si pogrešno protumačio monolit :) Glavno je pitanje kako će to da radi. Zato su neki i dalvali probni period. To treba da ispitaš. U drugom planu su cene. Gledaj i podršku to je i najbitnije.

Poslednja izmena:
Problem, barem kako ja ga vidim, jeste u tome što imaš samo dva provajdera i nema šta puno da se odlučuješ. Poslao sam mejl Orionu, čekam odgovor.

Vrh Dno