Šta je novo?

Koji internet za p2p?

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Da neko ne pomisli kako pitam zbog skidanja filmova i igara koji bih narezivao i prodavao, ovo je iskljucivo za "personal use". Treba mi neki high-speed internet koji bi sluzio toj svrsi. Pitanje je: Wireless, ADSL, Cable (bez satelitskog, jer nemam toliko para za opremu), sta od ova tri. Koji provajder (u Beogradu), koji paket. Sta je najbolje za p2p putem torrenta, kao i programe poput Limewire i DC++. Lokacija nije bitna posto treba da iznajmljujem stan, pa cu tu gde je najbolji internet :D .

tarzane, posto je personal use u pitanju evo ti iz mog iskustva sbb cable. local hub imas brzinu 512 bez obzira koji paket uplatis, samo da nije light.
ja placam flat gome 128 1500 dinara mesecno i prosli mesec sam skinuo 133 giga!

Hm, ja bih 3 puta premerio kad bi mi kriterijum bio odlazak na provajdera koji drzi takav tip lokalne mreze (sbb, beogrid i sl.) Prema nekim mojim (naravno nezvanicnim) informacijama oni su prvi za udaranje po usima od jeseni, pri cemu ce im u najmanju ruku biti "prijateljski sugerisano" da obustave upravo taj vid usluge (lokal sa brdom free downloada)

Ajde ljudi, pa svi manje vise koriste internet za p2p. Samo trazim da mi kazete sta bi mi bilo najbolje. Koji provajder ne gusi taj vid saobracaja, koji vid interneta je najbolji za to.

ADSL (samo da nije Sezampro) ili Wireless.

ADSL. Moras da uzmes nesto sto nema NAT ili proxy. Ako uzimas ADSL uzmi "modem" a ne ruter da se ne bi zezao sa konfigurisanjem

Pa ako imas para uzmi ADSL
Ali za p2p (narucito DC++) ja bi uzo Sbb cable zbog onoga sto je veljko naveo

Ako cemo vec tako na beogridu u lokalu ima 1mbps za 470 din mesecno, ali jednostavno mislim da to nije resenje jer u lokalu skidas samo ono sta ima, a na netu se moze naci skoro sve. Naravno, zavisi ko sta trazi, ko se zadovoljava komercijalnim filmovima i muzikom i pr0nom, toga ima u lokalu, ko trazi nesto sto nije dovoljno komercijalno mora na net.

U principu kabl je bolji od adsla pod uslovom da se uzme od provajdera koji daje javne IPeve (npr. ptt) a ne skriva korisnike iza NATa (npr. Radius Vector). Mada ima tu i drugih parametara kao sto su lakoca uvodjenja koja je (po mom misljenju) na strani adsla. Pa ti vidi :)
Sto se tice provajdera svi manje vise rade ok i slicno.

Ja sa adsl-om kod beotela nemamn ikakvih problema 512/128
I imam ruter koji nije tesko podesiti

ja savetujem beogrid, imas taj lokal za 470 din, na kome uglavnom ima preko 6 terabajta podataka, a mozes uplatiti i flat, pa skidati sta god pozelis sa neta. ali uglavnom, sve sto sam zeleo nasao sam u lokalu, a ono sto nema trenutno na dc-u u lokalu, gotovo uvek neko ima na nekom dvd-u pa sheruje...

Pitanje za korisnike PTT kablovskog neta: Koliki vam je download sa p2p programa sa paketom 64kb/s , i isplati li se uzimanje istog na teritoriji Mirijeva????

Nepostoji 64kb/s paket samo 128

Kao sto su ti vec rekli, bez NAT-a, javna IP adresa, bez proxy-a... Jednom recju, Beotel ADSL!

Nazad
Vrh Dno