Šta je novo?

Koji internet provider u BG za video game streaming

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Streamovanje igara na Twitchu postaje sve interesantnija zanimacija ali je na zalost ogranicena tehnickim aspektom - prvenstveno upload brzinom. Po onome sto sam citao, za kvalitetan HD stream potreban je oko 6Mbit upload. Prema ovome sto vidim kod nas provajderi uglavnom prave problem oko uploada. ADSL otpada jer je sam po sebi ogranicen na 2Mbit upload. Optika postoji samo na Novom Beogradu a i to samo u nekim delovima. Ima jedna ekipa koja bi htela da streamuje ali prostor bi nam bio u centru BG (blizu Politike). Imamo tamo SBB i ispada da jedini paket koji SBB ima je onaj Turbo XL+ za 7000 din. Tu je upload 5Mbit i to ce da bude knap. Da li se isplati gledati u tipa wireless providere? Cini mi se da Madnetima antentu u blizini ali njihov najveci upload je 4Mbit za 5600din ili ima poslovni paket od 6Mbit upload za 9480 din. KBCnet cini se ima povoljnije cene ali ne znam da li pokrivaju centar. Pitanje je naravno u centru da li taj wireless uopste radi sa tim brzinama zbog silnih smetnji? Dzaba sto imaju deklarisanu brzinu od 6Mbit ako gube 30% paketa

Ne znam da li postoje neka druga resenja? TL;DR verzija - Koje su opcije za stabilan upload bez puno gubitaka paketa sa velikom sirinom u centru Beograda?

Ok su dobri WiFi provajdera za streaming, kao Maksnet naprimer. KBCNet i MadNet nisu provajderi koji imaju kvalitetnu uslugu u svim krajevima grada i mahom zarađuju na nepostojanju konkurencije. Za video streaming, bez izgubljenih paketa ne bih njih izabrao.

Gledaj vDSL, plus upload booster opciju. Mislim da još uvek traje akcija 50/2 za 1900 dinara i 500 dinara za 10mbps upload-a (umesto 2mbps) = ukupno mesečno 2400 dinara za 50/10Mbps. Telekom VDSL tema - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293462-Telekom-Srbija-VDSL/page143

+1, kod mene je radio fenomenalno VDSL+UB10. Samo ako imate uslove.
Mada imase neki wireless provider u tom delu, koga hvale, ali ne primaju svugde korisnike.

Maksnet nema kod politike nista od pristupnih tacaka (barem prema njihovoj mapi pokrivenosti)

@alfaunits ajde mi posalji na PM ime tog provajdera ako neces da ih pominjes javno

Ma ocu, ali se ne secam ko bese :D Da li KBC ili neki drugi, ne mogu da se setim :)

A da probate da promenite lokaciju?
Ili ako je neko od vas student da uletite u Akademsku mrezu ako ima neka institucija "znanja" u blizini :)

Tu mi je kancelarija i imamo svu ostalu infrastrukturu (racunare za igranje u grupi ako treba kao i za obradu videa i strimovanje). Samo nam fali net :( To ja taj paradoks cele price o internetu kod nas.

Maksnet nema kod politike nista od pristupnih tacaka (barem prema njihovoj mapi pokrivenosti)

Nema veze što nema pristupnih tačaka, dovoljna ti je optička vidljivosti na iste (pa makar to bilo i 1 ili 100km pravolinijski).

Ako nemaš direktnu optičku vidljivost i ako si u zgradi koja ti može pomoći da je ostvariš, onda postaviš AP na krov i gađaš na provajderovom AP-u (AP = access point).

PS: Samo Telekom nudi vDSL u tom egzaktnom obliku (2400 dinara za 50/10). ALI, moraš imati postojeću aDSL liniju ili telefon preko koga će oni da provere da l' je moguće imati 50/10 na toj lokaciji. Sa obzirom da je centar u pitanju i da isturenih stepena u centru ima sasvim dovoljno, verujem da će vam (tebi i ekipi) to završiti posao. Samo, treba proveriti može li ta brzina na toj lokaciji.

Poslednja izmena:
Uzmite ADSL bez ugovorne obaveze, pa trazite VDSL 50/10.

Vdsl 50/10 kosta okruglo 2500 a ne 2400 din ;)

1899 din za 50/2 i doplata 500 dinara za 10mbps up-a?

Nije 500, vec 600. Cene za UB su BEZ PDV-a (iako to nije zakonito ;))

Vrh Dno